Menu

Lapsiperheen vinkit Helsinkiin 2023

Helsinki tarjoaa perheen pienimmille monenlaista nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Albertin väki on koonnut perheiden lempikohteet helpottamaan matkanne suunnittelua.

Linnanmäen huvipuisto & SEA LIFE

Helsingin Alppilassa sijaitseva Linnanmäen huvipuisto on Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto. Puistossa on yli 40 huvipuistolaitetta, runsaasti pelejä, kahviloita ja ravintoloita. Suosituin laite on puinen vuoristorata, joka on tarjonnut hurjaa kyytiä jo vuodesta 1951 alkaen.

Linnanmäen yhteydessä on vedenalainen maailma SEA LIFE. Täällä tapaat trooppisia kaloja ja merten kuninkaita haita.

Trooppinen eläintalo Tropicario

Tropicariossa voit kokea seikkailun käärmeiden ja liskojen maailmassa. Näet maailman myrkyllisimpiä käärmeitä ja katsot monimetristä kuristajaa silmästä silmään. Tropicariossa on enemmän jättiläiskäärmeitä kuin missään muualla Pohjoismaissa. Voit nähdä liskot touhuamassa, krokotiilit pulikoimassa ja käärmeet vaanimassa ateriaansa. Matkan taitat kätevästi raitiovaunulla.

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki

Senaatintorin kupeessa Helsingin vanhimmissa kortteleissa sijaitsee vuonna 1757 valmistunut Helsingin vanhin talo. Siellä sijaitsee pienimpien kaupunkilaisten oma Lasten kaupunki osana Helsingin kaupunginmuseota.

Lasten kaupungissa leikki-ikäiset ja heidän seuralaisensa pääsevät tutustumaan Helsingin historiaan itse kokeillen ja yhdessä puuhaillen. Lasten kaupungissa voi hypätä hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus.

Pulikoimaan ja saunomaan Allas Seapooliin

Kauppatorin kupeessa on Helsingin merikylpylä ja hyvinvointikeidas Allas Sea Pool. Täältä löydät ympärivuoden lämmitetyt altaat, merivesialtaan, saunat, aktiviteetteja sekä ravintolan. Kesäaikaan päivää voi paistatella aurinkotuolissa, pienten vesipetojen peuhatessa lasten altaassa.

Saariretkelle veneellä

Kesäisin Helsingissä on paljon kauniita saarikohteita, joihin voi tehdä veneretken koko perheen kera. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja oikea kulttuuriaarre. Saarella voi nauttia kauniista luonnosta ja vierailla vanhassa sukellusveneessä. Lautat lähtevät kauppatorilta, missä voi herkutella aurinkoisena päivänä jäätelöllä tai tuoreilla mansikoilla.

Yksi monipuolisimpia saarikohteita on Pihlajasaari, jonne vie lautta Eiran rannasta. Pihlajasaaressa riittää puuhaa koko perheelle. Saarella on luontopolku, kauniita valkeahiekkaisia uimarantoja, jätskikioski ja ravintola. Voit ottaa pallon maatkaasi ja pelata rantajalkapalloa tai pakata mukaasi grillausherkkuja ja grillata niitä saaren ulkogrillialueilla. Pihlajasaaressa on myös korkea kallio, josta voi bongailla ohi lipuvia suuria laivoja.