Uusia Green Key -hotelleja Sokos Hotes-ketjussa
Uusia Green Key -hotelleja Sokos Hotes-ketjussa
07.04.2016

Lahden Seurahuoneelle ja Jyväskylän Paviljongille Green Key -ympäristösertifikaatti

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ja Solo Sokos Hotel Paviljonki Jyväskylässä saivat 7.4. Green Key -sertifikaatin merkkinä erinomaisesta ympäristötyöstään. Merkin saaminen edellyttää tiukan, kansainvälisen tason ympäristökriteeristön täyttämistä.

Green Key -merkki kertoo yksiselitteisesti majoituskohteen ympäristöystävällisyydestä. Matkailija voi luottaa, että Green Key -merkityssä hotellissa esimerkiksi vettä ja energiaa käytetään tehokkaasti, lajittelu ja kierrätys toimivat ja lisäksi ympäristötyö on selkeästi näkyvää. Nyt sertifioiduissa Green Key -hotelleissa kierrätysmahdollisuus näkyy asiakkaille jo hotellihuoneessa, lähi- ja luomuruokaa on tarjolla laajasti ja lähikohteisiin on helppo liikkua ekologisesti hotellin tarjoamilla ilmaisilla lainapyörillä.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen hotellinjohtaja Jani Ruponen korostaa ympäristöasioiden tärkeyttä hotellille. "Ympäristöasioiden pitää tänä päivänä olla kunnossa. Green Key -sertifikaatti muistuttaa meitä arjessa niin isojen kuin pientenkin tekojen merkityksestä."  

Samaa painottaa Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen: "Asiakkaamme odottavat meiltä korkeaa tasoa ympäristöasioiden huomioinnissa. Green Key -ohjelma luotsaa meitä kannustavasti parempiin suorituksiin."

"Haluamme, että asiakkaamme voivat yöpyä hotelleissamme hyvällä omallatunnolla tietäen, että ympäristöasiat on hotelleissamme huomioitu. Tällä hetkellä meillä on 19 hotellia mukana Green Key -ohjelmassa" vastuullisuudesta vastaava Sokos Hotellien konseptipäällikkö Markus Siitonen kertoo.

"Lahden Seurahuoneella ja Jyväskylän Paviljongissa tarjotaan asiakkaille monia tapoja osallistua ja tehdä ympäristöystävällisiä valintoja samalla kun he nauttivat olostaan hotellissa. Lähi- ja luomuruokaa tuodaan hienosti ja ylpeydellä esille. Molemmissa hotelleissa on lisäksi ekologisia energiatehokkuusratkaisuja: Lahden Seurahuoneella aurinkopaneelit tuottavat osan rakennuksen sähköenergiasta uusiutuvasti ja kestävästi, ja Paviljongissa talotekniikan avulla energiaoptimoidaan muun muassa valaistus ja lämmitys", kuvaa Green Key -ohjelmapäällikkö Marketta Viljasaari.

Lisätietoja:

Markus Siitonen, kehityskonseptipäällikkö, Sokos Hotels / SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 3663 9432, markus.siitonen@sok.fi

Marketta Viljasaari, Green Key -ohjelmapäällikkö, Suomen Ympäristökasvatus Oy, puh. 045 600 9250, marketta.viljasaari@ymparistokasvatus.fi