21.04.2018

Kuopiossa tapahtuu

Lämpimästi tervetulloo Suomen sydämeen eli Kuopioon! Kallaveden rannalla sijaitseva tuhansien makujen Kuopio on kaupunki, joka tanssii ja soi 365 päivää vuodessa kauniin vihreän luonnon ja aetojen immeisten keskellä. Kuopiossa aistit tapahtumien sielua silimien, suun ja koko kehon kautta.  

Kuopion tapahtumista lisätietoja Kuopio-Tahko alueen matkailusivuilta sekä suoraan tapahtumien sivuilta:

Kuopion kesäkauden avajaiset & StreetKuopio-katuruokatapahtuma 24.-25.5.2019

Kuopion kesä avataan Kuopion kauppatorilla 24.-25.5. livemusiikin, herkullisen katuruokakattauksen ja uuden mäkiautorallin parissa! Avajaiset käynnistyvät perjantaina Siskotyttö-patsaan aukiolla katusoittofestareilla ja StreetKuopio-ruokatapahtumalla. Lauantaina jatketaan Hurja Mäkiautorallilla sekä musiikki- ja tanssiesityksillä.

Wanhassa Satamassa tapahtuu

Kuopion Wanha Satama on Kallaveden helmi vain viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Ravintola Wanhan Sataman terassilla nautit helmeilevistä juomista kuin keittiön luomista herkuistakin aivan Kallaveden kauneuden äärellä.

Kuopion Torilla tapahtuu

Kuopion Komediafestivaali 6.-8.6.2019

Kesän naurettavin tapahtuma on Kuopiossa: Kuopion Komediafestivaali!

Kuopio Tanssii ja Soi 12.-18.6.2019

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi merkittävimmistä pohjoismaisista tanssi- ja taidefestivaaleista. Festivaali juhlii tänä vuonna 50v-juhlavuottaan, ja viikon aikana järjestään yli 100 kansainvälisen tason tanssiesitystä, kurssia, seminaaria ja oheistapahtumaa. 

Kuopio Wine Festival 28.6.-6.7.2019

Kuopio Wine Festival on yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, jossa 2019  viinit, pasta sekä pizzat vievät festivaalivieraan tämän vuoden teeman mukaisesti unohtumattomalle makumatkalle Italiaan, kotimaisten huippuartistien tahdittamana.

Nekocon 13.-14.7.2019

Valtakunnallinen suuren suosion saavuttanut japanilaisen kulttuurin tapahtuma järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Nekoconin ohjelmassa on mm. luentoja, paneeleita, tanssiesityksiä, näytelmiä, Cosplay-kisa ym.

Kuopio RockCock 25.-27.7.2019

Savon suurimmat rokkifestarit juhlitaan Kuopion luonnonkauniilla Väinölänniemellä. Festivaalien artistikattaukseen kuuluu vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä, joista tämän vuoden pääesiintyjäksi onkin jo julkistettu yhdysvaltalainen The Offspring.

Sunsets Kuopio 01.-03.08.2019

Sunsets Kuopio on Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma. Tapahtuma järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-3.8.2019 Kuopion sataman alueella. Sunsets Kuopio kokoaa Kuopion sataman alueelle osallistujat yli kymmenestä eri lajista. Beach volley pelaajat ottelevat valkoisella hiekalla, Kuopio Veneilee vesillä ja Balooza kamppaillaan läpi sataman alueen.

Kuopio Maraton 7.9.2019

Rauhalahti Kuopio Maraton on Itä-Suomen suurin maraton- ja juoksutapahtuma, joka täyttää Kuopion kadut juoksuharrastajista syyskuun ensimmäisenä lauantaina joka vuosi.

Pariisin taivaan alla: Jorma Uotinen 27.9.

Jorma Uotinen kera Trio Avecin vie meidät Pariisin taivaan alle St-Germainin kahviloista aina Seinen pohjalle asti. Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistetun Puikkarin timanttitaivaan alla show & dinner illassa kuulemme lauluja, jotka ovat kulkeneet Jorman mukana jo  Pariisin Oopperan ajoilta.

Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia musiikkielämyksiä musiikinystäville. Kuopion kaupunginorkesteri tuo lähes viikoittain konserttisalin estradille kansainvälisen tason kapellimestari- ja solistivieraita ja Suomen viihdetaivaan tähdet vierailevat säännöllisesti konserttikiertueillaan Kuopion Musiikkikeskuksella.

Kuopion kaupunginteatteri

Satumainen Muumi-jääveistosnäyttely 26.12.2018-25.8.2019

Leppävirralla Vesileppiksessä sijaitseva Muumi-jääveistosnäyttely on sadunomainen ja maaginen paikka, jossa voit kokea talvista taikaa huikeiden valojen, äänimaailman ja jäisten veistosten äärellä. Maan uumenissa oleva luola tarjoaa ihailtavaa koko perheelle.

Kupsin jalkapallopelit

KalPan jääkiekkopelit