21.04.2018

Kuopiossa tapahtuu

Lämpimästi tervetulloo Suomen sydämeen eli Kuopioon! Kallaveden rannalla sijaitseva tuhansien makujen Kuopio on kaupunki, joka tanssii ja soi 365 päivää vuodessa kauniin vihreän luonnon ja aetojen immeisten keskellä. Kuopiossa aistit tapahtumien sielua silimien, suun ja koko kehon kautta.  

Kuopion tapahtumista lisätietoja Kuopio-Tahko alueen matkailusivuilta sekä suoraan tapahtumien sivuilta:

Wanhassa Satamassa tapahtuu

Kuopion Wanha Satama on Kallaveden helmi vain viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Ravintola Wanhan Sataman terassilla nautit helmeilevistä juomista kuin keittiön luomista herkuistakin aivan Kallaveden kauneuden äärellä.

Kuopion Torilla tapahtuu
 

Kuopio Wine Festival 28.6.-6.7.2019

Kuopio Wine Festival on yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, jossa 2019  viinit, pasta sekä pizzat vievät festivaalivieraan tämän vuoden teeman mukaisesti unohtumattomalle makumatkalle Italiaan, kotimaisten huippuartistien tahdittamana.

Nekocon 13.-14.7.2019

Valtakunnallinen suuren suosion saavuttanut japanilaisen kulttuurin tapahtuma järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Nekoconin ohjelmassa on mm. luentoja, paneeleita, tanssiesityksiä, näytelmiä, Cosplay-kisa ym.

Kuopio RockCock 25.-27.7.2019

Savon suurimmat rokkifestarit juhlitaan Kuopion luonnonkauniilla Väinölänniemellä. Festivaalien artistikattaukseen kuuluu vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä, joista tämän vuoden pääesiintyjäksi onkin jo julkistettu yhdysvaltalainen The Offspring.

Sunsets Kuopio 01.-03.08.2019

Sunsets Kuopio on Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma. Tapahtuma järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-3.8.2019 Kuopion sataman alueella. Sunsets Kuopio kokoaa Kuopion sataman alueelle osallistujat yli kymmenestä eri lajista. Beach volley pelaajat ottelevat valkoisella hiekalla, Kuopio Veneilee vesillä ja Balooza kamppaillaan läpi sataman alueen.

Kuopio Maraton 7.9.2019

Rauhalahti Kuopio Maraton on Itä-Suomen suurin maraton- ja juoksutapahtuma, joka täyttää Kuopion kadut juoksuharrastajista syyskuun ensimmäisenä lauantaina joka vuosi.

ANTI - Contemporary Art Festival 10.-15.9.2019

ANTI - Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään nykyhetken mielenkiintoisimpien ja innovatiivisimpien taiteilijoiden live art-, ääni-, ja kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa ainutlaatuisen kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.

Pariisin taivaan alla: Jorma Uotinen 19.10.

Jorma Uotinen kera Trio Avecin vie meidät Pariisin taivaan alle St-Germainin kahviloista aina Seinen pohjalle asti. Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistetun Puikkarin timanttitaivaan alla show & dinner illassa kuulemme lauluja, jotka ovat kulkeneet Jorman mukana jo  Pariisin Oopperan ajoilta.

Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia musiikkielämyksiä musiikinystäville. Kuopion kaupunginorkesteri tuo lähes viikoittain konserttisalin estradille kansainvälisen tason kapellimestari- ja solistivieraita ja Suomen viihdetaivaan tähdet vierailevat säännöllisesti konserttikiertueillaan Kuopion Musiikkikeskuksella.

Kuopion kaupunginteatteri

Satumainen Muumi-jääveistosnäyttely 26.12.2018-25.8.2019

Leppävirralla Vesileppiksessä sijaitseva Muumi-jääveistosnäyttely on sadunomainen ja maaginen paikka, jossa voit kokea talvista taikaa huikeiden valojen, äänimaailman ja jäisten veistosten äärellä. Maan uumenissa oleva luola tarjoaa ihailtavaa koko perheelle.

Kupsin jalkapallopelit

KalPan jääkiekkopelit