Menu

Kuopiossa tapahtuu

 

Läm­pi­mäs­ti ter­ve­tul­oa Kuo­pioon!

Kal­la­ve­den ran­nal­la si­jait­se­va Kuo­pio on hyvän elämän pääkau­pun­ki, joka tans­sii ja soi 365 päi­vää vuo­des­sa kau­niin vih­reän luon­non ja ai­to­jen im­meis­ten kes­kel­lä. Kuo­pios­sa ais­tit ta­pah­tu­mien sie­lua si­li­mien, suun ja koko kehon kaut­ta.  

Kuo­pion ta­pah­tu­mis­ta li­sä­tie­to­ja Kuo­pio-Tahko alu­een mat­kai­lusi­vuil­ta sekä suo­raan ta­pah­tu­mien si­vuil­ta:

 

Kuo­pion to­ril­la ta­pah­tuu

Mualiman napa eli the center of the universe on savolainen nähtävyys ja elämys, joka on koettava Kuopiossa käydessään. Mualiman napa löytyy vain viiden minuutin kävelymatkan päästä hotelliltamme. Torilta löydät kotiin tuliaisiksi niin paikalliset sesongin herkut, käsityöt kuin perinteisen Hanna Partasen kalakukon kuin paikallisen paahtimon kahvin kuin oluenkin.

 

Puijon Torni

Onnellisuuden huipulla Kuopion legendaarisella Puijolla aistit luonnon läheisyyden niin liikkumalla keskellä kaunista aarniometsää kuin katsellen Kuopion kauneutta tornin korkeudesta. Puijolla ympäri vuoden tarjolla elämyksellisiä ohjelmapalveluja sekä aktiviteetteja.

 

Kuopion Musiikkikeskus

Melkein hotellimme naapurissa sijaitseva Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttitaloista ja kongressikeskuksista sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti.

 

Kuopion Kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri ja se on tunnettu monipuolisesta, kotimaisesta ohjelmistostaan. Keväkauden ohjelmistot tulvivat hyvää draamaa sekä mitä mielenkiintoisempia vierailuja ja yhteistuotantoja. Teatterin ohjelmistossa on aina myös lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä, jotka erityisesti hiihtolomien aikaan ilahduttavat myös matkailijoita.

 

Kuopion Kallavesj'- messut 31.3.-2.4.2023

Kallavesj'-messut on Kuopion Pursiseuran vuosittain järjestämä veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan suurtapahtuma. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1964 lähtien ja siitä on muodostunut vuosien saatossa varma kevään merkki, joka kokoaa Kuopio-halliin tuhansia kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja tekemään hankintoja. Messuilla vierailee vuosittain yli 25 000 kävijää ja näytteilleasettajia on noin 120. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy!

 

Osuma Weekend 26.-27.5.2023

Alkukesän houkuttelevimmassa urheilun ja viihteen tapahtumassa on tarjolla viihdettä koko perheelle. Tapahtuma rakentuu Suomen kuumimman urheilutrendin Padelin ympärille. Päivät huipentuvat Matkailukeskus Saanalla järjestettävissä iltabileissä huikeiden artistien noustessa veden päälle rakennattavalle esiintymislavalle. 

 

Kuopio Tanssii ja Soi 14.-20.6.2023

Kuopio Tanssii ja Soi on tarjoillut maailmanluokan tanssielämyksiä jo vuodesta 1970 alkaen. Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin kansainvälinen tanssitaidetapahtuma houkuttelee puoleensa laadukkaalla ohjelmistollaan niin tanssin ammattilaisia, harrastajia kuin aloittelijoitakin läheltä ja kaukaa.

 

Aikuisurheiluliiton Suomenmestaruuskilpailut 16.-18.6.2023

Kuopion Reipas järjestää Aikuisurheiluliiton Suomenmestaruuskilpailut 16.-18.6.2023 Kuopion Väinölänniemellä.
Suomenmestaruuskilpailut ovat kauden päätapahtuma! Kolmipäiväiset kilpailut tarjoavat kovia kamppailuja mestaruuksista ja Suomen parasta aikuisyleisurheilua.
 
 

Kuopio Wine Festival 30.6.-9.7.2023

Kuopio Wine Festival on Suomen suurin viini- ja ruokafestivaali, joka kerää joka kesä noin 35 000 huippuruoan, viinin ja musiikin ystävää sataman alueelle Kuopioon.

 

Kuopio Rock 27.–29.7.2023

Kuopiorock järjestetään tulevana kesänä jo peräti 20. kertaa tutulla paikalla Kuopion Väinölänniemellä, 5 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Savon suurimmassa rokkifestivaalissa päästään tulevanakin vuonna nauttimaan usean lavan mittavasta kattauksesta.

 

Sunsets Kuopio 5.–6.8.2023

Sunsets Kuopio on Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma. Eri lajitapahtumat täyttävät koko hotellin veireisen satama-alueen, jossa nähdään jälleen aiempia vuosia hienompi kattaus tekemistä, viihdettä ja artisteja. Yleisölle kaikki tämä on nähtävissä ja koettavissa maksutta.

 

ANTI Contemporary art Festival 12.-17.9.2023

ANTI-festivaali on vuosittainen nykytaiteen festivaali Kuopiossa, joka esittää ja tilaa teoksia maailman kiinnostavimmilta taiteilijoilta. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja - koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä.

 

Kuopion Joulutori

Vuonna 2021 Suomen kauneimmaksi valittu Kuopion Joulutori avautuu jälleen joulukuussa.

Kuopion Joulutorin ohjelma, aukioloajat, myyjät ja aluekartta julkaistaan syksyn aikana.