Kuopio Wine Festival

Kuopio Wine Festival 2022

Kuopio Wine Festivaalin 25. juhlavuosi 2022

Suomen suurin ruoan, viinin ja musiikin festivaali Kuopio Wine Festival luodaan 30.6.-9.7.2022 kahden vuoden tauon jälkeen hyvän ruoan ja viinin sekä kotimaisten artistien loistavalla kattauksella Kuopion satamassa.


Kesä 2022 on Kuopio Wine Festivalin 25. juhlavuosi. Ruoan ja viinien hurmaavaan liittoon luodaan laaja läpileikkaus perinteisen yhden teemamaan sijaan Kuopio Wine Festivaleilla matkataan nyt makumatkoja useampaan viinimaahan ja keittiöön. Rakastu suomalaisen kesän makuihin, ihastu Välimeren tuulahduksiin niin simpukoiden kuin vaikkapa napolilaisten pitsojen parissa tai kokeile herkullisia KWF-tyylillä tuunattuja hampurilaisia – maistettavaa löytyy jokaiselle festaripäivälle! Viininystäville vaihtoehtoja löytyy täyteläisestä punaviinistä kuplivaan rosé proseccoon.

"Menukokonaisuuksistamme löydät monta maistuvaa klassikkoa, joihin on lisätty uutta tämän päivän twistiä. Esimerkiksi klassikkojen klassikko crème brûlée paahtovanukas saa seurakseen suomalaista mansikkaa ja raparperia sekä marenkia. Käytämme mahdollisimman paljon kotimaista ja laadukasta lähiruokaa, mutta haluamme tuoda myös Euroopan maukkaimpia makuja vieraille maisteltavaksi mm. leikkeleiden ja juustojen avulla. Myöskään kasvissyöjiä ei ole unohdettu. " kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ja Kuopio Wine Festivalien menut suunnitellut keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen.

Tapaa viiniasiantuntijat Wine Makers Loungessa
"Kuopio Wine Festivaleilla on ensimmäistä kertaa mukana myös eri maiden viinintuottajia, jotka isännöivät Wine Makers Lounge -ravintolassa. Etukäteen varattavassa Loungessa on 80 asiakaspaikkaa, jossa saa herkutella viiden ruokalajin menulla. Vierailla on myös mahdollisuus tutustua ja keskustella viineistä paikan päällä olevien viinituottajien kanssa. Loungesta on suora näkyvyys esiintymislavalle, joka kruunaa festareista nauttimisen kaikilla aisteilla." kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.


Wine Makers Loungen lisäksi Kuopio Wine Festivaleilta löytyy tuttuun tapaan seurueille ennakkoon varattavia viinitupia, joissa on mukava nauttia herkullisia menukokonaisuuksia oman seurueen seurassa. Sommelierit kruunaavat viinin ja ruoan makumatkasi. Festivaalialueella on lisäksi 300-paikkainen Bistro 25 -ravintola ja alueella on myös useita erilaisia ruokapisteitä.

Tehosekoitin käynnistää festivaaliviikon
Kuopio Wine Festivaleilla nähdään monipuolinen kattaus Suomen ykkösartisteja. Odotetun paluun tekevä Tehosekoitin saa rokkitunnelman  kuumaksi. Elektronisemman musiikin ystäville sekä ysäriajan nuorille maistunee yksi Suomen kaikkien aikojen menestynein yhtye, Bomfunk MC's. Laula mukana Haloo Helsingin! listahittejä ja anna Antti Tuiskun päästää sisäinen petosi irti. Nämä ja monet muut maamme loistavimmat artistit varmistavat, että Kuopion kesässä on tunnelmaa.

Ruoan, viinin ja loistavien artistien täyttämä festivaali on mittaluokaltaan Suomen suurin. Kävijöitä odotetaan noin 35 000 vieraan verran tapahtuman yhdeksälle päivälle.

Majoittuessasi festivaalin läheisellä Original Sokos Hotel Puijonsarvessa, saat helposti varattua ja ostettua liput hotellin vastaanotosta.

Kuopio Wine Festival varaukset ja tiedustelut:

Kuopio Wine Festival myyntipalvelu
050 402 4519 (ma–pe klo 9–16)
Puhelun hinta 0,0835 € / puhelu + 0,1209 € / min (alv. 24 %)

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.