Menu
Sokos Hotels laskettelu Santeri Kiiveri
Sokos Hotellien kummiurheilija Santeri Kiiveri

Kummiurheilijan vinkit kotimaan hiihtokeskuksiin

Sokos Hotellien kummiurheilija, alppilaskija Santeri Kiiveri viihtyy erinomaisesti kotimaisissa hiihtokeskuksissa. Tutuimmiksi ovat vuosien varrella tulleet Levin, Kolin ja Tahkon rinteet. Levi tarjoaa vaihtelevan rinneprofiilin, Koli upean luonnon laskettelun oheen, Tahkoa Kiiveri suosittelee erityisesti perheille. 
 
Levillä on aitoa alppikylän tunnelmaa
Levin hiihtokeskus palkittiin vuonna 2020 kansainvälisessä World Ski Awards -kilpailussa Suomen parhaana hiihtokeskuksena. Kiiveri pitää erityisesti Levin alppikylämäisestä, eloisasta ilmapiiristä.  "On kiva, kun on elämää ja ihmisiä ympärillä."  
 
"Levin rinteet ovat Suomen mittakaavassa erinomaiset ja hyvin vaihtelevat. Leviltä löytyy niin vaativa, Suomen ainoa Maailmancup-rinne vauhdikkaisiin laskuihin, kuin suosittu Lastenmaa pikkuisille laskijoille. Ja kaikkea siltä väliltä. Levi South Park tarjoaa lennokkaan, lähes kilometrin mittaisen parkkielämyksen täynnä monipuolisia bokseja ja reilejä."
 
Lapin maisemat ovat kivat katsella ja modernit gondoli- ja tuolihissit saavat Santerilta kiitosta nekin. "Lisäksi Break Sokos Hotel Leviltä pääsee nopeasti rinteisiin ja hotellilla on hyvät tilat hiihtovälineiden säilyttämiseen. Levi on mielestäni täydellinen matkakohde kotimaan talvilomalle."  
 
Kolilla lasketaan kansallismaisemassa
Santeri viihtyy erinomaisesti Kolilla, niin kisoissa kuin vapaalla. "Maisemat Kolin kansallismaisemassa ovat tosi siistit. Se on ihan uniikki paikka!"
 
Kolilla on rinteitä kaiken tasoisille hiihtäjille, alkeis- ja naperorinteistä yli kilometrin pituisiin vaativimpiin rinteisiin. Yhteensä rinteitä on seitsemän, joista Ukko-Koli (korkeus 212 m) kelpaa ammattilaskijallekin. "Ukko-Kolin jyrkin rinne on Suomen mittakaavassa tosi jyrkkä eli siinä riittää haastetta laskijalle kuin laskijalle. Myös Ipatin jyrkkä tarjoaa hyvää haastetta." 
 
Break Sokos Hotel Koli sijaitsee Ukko-Kolin laella, rinteiden äärellä. Mäkeen pääsee siis suoraan hotellin pihasta, mikä mahdollistaa sujuvan lasketteluelämyksen.
 
Tahko sopii hyvin myös aloittelijoille ja perheille
Tahkonrinteet sijaitsevat riittävän lähellä Etelä-Suomea, joten hiihtolomalle voi lähteä ilman lentomatkoja. Santerilla on lämpimiä muistoja lapsuuden hiihtolomista Tahkolla. 
"Kävimme perheen kanssa paljon Tahkolla, kun olin pieni. Laskimme veljeni kanssa Länsirinteiden Parkissa sillä välin, kun vanhemmat olivat isommissa rinteissä. Suosittelenkin lapsiperheille erityisesti tätä kohdetta." 
"Alue on iso, mutta ei liian laaja. Rinteet avautuvat suoraan Break Sokos Hotel Tahkon eteen, ja hotellilta on kävelyetäisyys niin rinteisiin kuin välinevuokraamoon. Rinteitä on Tahkovuoren molemmin puolin yhteensä 24, joten herkkuja löytyy kaiken tasoisille laskijoille."
 
Vuokatti on vuoden 2020 hiihtokeskus
Vuokatista löytyy rinteitä joka taitotasolle ja niiden välillä on helppo kulkea. Tämä hiihtokeskus on tykätty monipuolisuutensa takia. 
Länsirinteiden loivissa, pitkissä rinteissä voi jo kokea vauhdin hurmaa, Pohjoisrinteiltä löytyvät kaikkein pisimmät rinteet sekä Snowpark hyppyreineen ja reileineen.
Vuokatinrinteillä perheiden viihtyvyyteen panostetaan erityisen paljon. Täällä riittää tekemistä myös rinteiden ulkopuolella: lyhyiden välimatkojen päästä löytyy niin kylpylä, uimahalli, keilahalli kuin palloiluhallitkin.
Break Sokos Hotel Vuokatista on rinnekuljetus hiihtokeskukseen (etäisyys vajaa 2 km).
 
 
Sokos Hotellien kummiurheilija Santeri Kiiveri on 20-vuotias, kansainvälisesti hyvin menestynyt para-alppilaskija. Hän sijoittui Pyeongchangin paralympialaisissa vuonna 2018 pujottelussa neljänneksi. Viime kausi oli menestyksekäs sekin, kun Kiiveri voitti ensimmäisenä suomalaisena para-alppihiihdon pujottelun maailmancupin. Seuraava iso tavoite siintää vuoden 2022 MM-kisoissa.
 
Levi
  • 43 rinnettä, sinisistä mustiin
  • Lastenmaa ja Leevilandia lapsille
  • South Park Street ja vapaalaskualue 
 
Koli Ski
  • 7 rinnettä, pisin 1500 m, korkein 230 m
  • Naperorinne ja alkeisrinne lapsille
 
Tahkonrinteet
  • 24 rinnettä, pisin yli kilometrin
  • Tahko Freestyle Park ja Tahko Kids Slopestyle boxeineen ja reileineen freestyle-laskijoille


Vuokatti 

  • 13 rinnettä, pisin 1100 metriä
  • Snowpark, SuperPipe, Freestyle Park, Maxin Lumimaailma
  • Alle 7-vuotiaat kypäräpäiset lapset laskevat rinnelipullisen vanhemman seurassa veloituksetta kaikissa rinteissä


Hotellinjohtajien rinnevinkit! 

Idyllistä kylätunnelmaa Messilässä, hiihtokeskus ihan kaupungissa ja pohjoisen maisemia Ounasvaaralla – lue tästä hotellinjohtajiemme rinnevinkit ja lähde hiihtolomalle!