Menu
Sokos Hotels Sustainable Brand Index 2022

Kuluttajien mielikuvissa Sokos Hotels jälleen Suomen vastuullisin hotelliketju

25.3.2022

Kuluttajat äänestivät jo kymmenennen kerran peräkkäin Sokos Hotels -ketjun Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi vuosittaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa.

"Suomalaisten kuluttajien antamat tunnustukset ilahduttavat aina, mutta erityisesti näinä haasteellisina aikoina, joiden keskellä vieläkin osin elämme. Vastuullisuustyöhön on tullut pandemia-aikana uusia sävyjä, kuten asiakkaidemme terveysturvallisuudesta huolehtiminen. Olemme onnistuneet siinä hyvin. S-ryhmän ja sen ketjujen kykyyn hoitaa myös poikkeukselliset tilanteet luotetaan", SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja johtaja Jaana Matikainen toteaa. 

Vastuullisuustyö on Sokos Hotelleissa monitahoista, jatkuvaa tekemistä. Kaikki Suomen Sokos Hotellit kuuluvat Green Key -ohjelmaan, joka kirittää parantamaan omaa vastuullisuustekemistä päivittäin.  Yksi viimeisimmistä teoista on hiilijalanjäljen kompensointi. Sokos Hotels on tarjonnut hotelliasiakkaille mahdollisuuden hyvittää yöpymisensä ja aamiaisensa hiilijalanjälki vuoden 2021 lopulta lähtien – ensimmäisenä hotelliketjuna Suomessa. Tuhannet asiakkaat ovat jo hyödyntäneet tätä mahdollisuutta. 

Ruokahävikin vähentämiseen on panostettu vuosia, kertakäyttömuovin määrää vähennetty merkittävästi ja energiatehokkuutta parannettu. Ravintoloissa panostetaan kotimaisen ruoan määrän lisäämiseen ja hankinnoissa noudatetaan S-ryhmän vastuullisuusperiaatteita. Sokos Hotellit tekevät yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa niin rakentamisen, materiaalien, ruoan kuin matkailijoille tarjottavien ohjelmien osalta. 

"Vastuullisuusteoilla toteutamme S-ryhmän Parempi paikka elää -missiota. Tärkeimpiä tavoitteitamme on hiilinegatiivisuuteen pääseminen vuoden 2025 aikana", Matikainen sanoo.

Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristömerkki. 

Ruotsalaisen SB Insightin toteuttama Sustainable Brand Index on Euroopan laajin vastuullisuustutkimus. Vuonna 2021 tutkimukseen haastateltiin yli 60 000 16–75-vuotiasta vastaajaa Pohjoismaissa, Hollannissa ja Baltian maissa. Suomessa vastaajia oli 9900 ja arvioitavia suomalaisia brändejä oli mukana 212. 

Lisätietoja:
Jaana Matikainen, johtaja, konseptit ja kehitys, jaana.matikainen@sok.fi
puh.  050 388 163

Sokos Hotels on 45 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi jo monena vuonna peräkkäin. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. www.sokoshotels.fi

Lue lisää: 

Sustainable Brand Index »  
Vastuullisuus Sokos Hotelleissa » 
Vastuullisuus S-ryhmässä »