Menu

Koronavirus toi Leijonien kotiturnaukseen erikoisjärjestelyitä

Vuotuinen jääkiekon Karjala-turnaus järjestettiin Helsingin Hartwall Arenalla 5.–8. marraskuuta 2020. Leijonat saivat kotikisoissa vieraakseen Ruotsin, Tshekin ja Venäjän maajoukkueet. Joukkueet olivat viikon ajan koronaviruskuplassa, mikä tarkoitti kuplan toteuttamista myös pelaajat majoittaneessa S-ryhmän hotellissa. 
 
Koronakuplalla pyritään välttämään kuplan sisällä ja kuplan ulkopuolella olevien ihmisten väliset kohtaamiset. Karjala-turnauksen osallistujat poistuivat hotellista vain jäähallille, eikä hotellin tiloissa saanut heidän lisäkseen oleilla kuin henkilökunta. Kukin maajoukkue majoittui omassa kerroksessaan ja ruokailut tapahtuivat joukkuekohtaisesti.
 
Turvallisuuteen ja kulunvalvontaan panostettiin hotellissa erityisesti. Logistiikkaakin oli muunneltava. Joukkueiden busseille järjestettiin erikoisluvalla pysäköinti hotellin edustalle, kulku kaupunkilaistenkin käyttämälle kuntosalille vaihdettiin ja muut hotelliasiakkaat siirrettiin sujuvasti S-ryhmän toisiin hotelleihin. 
 
"Meille tämä oli kiinnostava ja mieluinen haaste", hotellinjohtaja Mika Virtanen Radisson Blu Seaside Hotellista toteaa. " Henkilöstöllä oli selkeät vastuut omasta pelikentästään ja talon päivittäinen, tarkoin aikataulutettu game plan ohjasi toimintaa. Pyrimme myös ennakoimaan kaikki ad hoc -pyynnöt mahdollisimman hyvin." 
 
Joukkueillekin tilanne oli uusi, kun tällä kertaa kaikki vapaa-aika vietettiin hotellissa. "Pelaajille tärkeintä oli ruokatarjoilujen sujuvuus sekä hotellihuoneiden ja neuvottelutilojen viihtyisyys", Suomen Maajoukkueen johtaja Mika Kortelainen kertoo.  "Ruokailut toimivat ihan loistavasti. Jokaisella joukkueella oli oma tarjoilija, ja mahdolliset erikoistoiveet hoidettiin saman tien."
 
"Yleensä hotelli on turnauksissa irrallinen osa tapahtumaa, mutta nyt hotellista tuli kuin osa meidän tiimiä. Tuntui, että henkilökunta eli mukanamme joka solullaan. Ihan täyden kympin suoritus", Kortelainen kehuu. 
 
Koronaviruskupla suunniteltiin yhdessä Suomen Jääkiekkoliiton yhteyshenkilöiden ja maajoukkueen johdon kanssa. "Vaikka päätös kisojen toteutumista tuli melko myöhäisessä vaiheessa, oli meillä alusta asti täysi luottamus siihen, että kaikki hoituu. Onhan takana jo vuosien yhteistyö S-ryhmän hotellien kanssa", Lassi Rönkkönen Suomen Jääkiekkoliitosta sanoo. 
 
"S-ryhmän hotelleissa järjestämme asiat aina ajan vaatimusten mukaisesti. Koronakupla oli hyvin poikkeuksellinen toteutus, joka antoi eväitä myös tulevien, poikkeuksellisten tapahtumien järjestämiseen. Olemme iloisia, että pääsimme toteuttamaan tämän yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa", myyntiryhmän päällikkö Timo Saarinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta sanoo.
 
Koronakupla otetaan käyttöön myös Original Sokos Hotel Kimmelissä Joensuussa joulukuussa 2020, kun Ampumahiihdon maailmancupin osallistujat majoittuvat hotelliin.
 
Sokos Hotels on Suomen luotetuin, arvostetuin ja vastuullisin hotelliketju. Radisson Blun emoyhtiö, Radisson Hotel Group, on valittu useana vuonna yhdeksi maailman eettisimmistä yhtiöistä (the Ethisphere Institute).
 
Tapahtuma: Karjala-turnaus / Koronaviruskupla
Hotelli: Radisson Blu Seaside Hotel / S-ryhmän hotellit
Asiakas: Suomen Jääkiekkoliitto
Ajankohta: Marraskuu 2020
 
 
Mitä joukkueen kupla tarkoitti?
  • Ruotsin, Tshekin ja Venäjän maajoukkueet testattiin ennen lähtöä kotimaissaan.
  • Lentomatkat Suomeen tehtiin yksityiskoneilla.
  • Suomeen tullessa joukkueet testattiin uudelleen.
  • Myös Suomen joukkue, erotuomarit ja kaikki joukkueiden kanssa Hartwall Arenalla toimivat testattiin ennen turnauksen alkua ja tarvittaessa sen aikana.
  • Joukkueet käyttivät liikkumiseen heitä varten määritettyjä busseja ja autoja ja majoittuminen tapahtui vain turnauksen osallistujille tarkoitetussa hotellissa. 
  • Kaikki myös sitoutuivat siihen, että turnauksen aikana ei liikuta kaupungilla.
  • Pelaajahaastatteluihin osallistuneet median edustajat elivät kuplassa hekin.
  • Hotellin henkilökunta eli työn ulkopuolella omaehtoisessa karanteenissa. Työssä oli koko viikon sama henkilökunta ja vuorossa käytetiin maskia. Henkilökunnan tuli olla mahdollisimman paljon sivussa, mutta kuitenkin tarvittaessa heti saatavilla.
  • Joukkueiden ruokailut järjestettiin eri tiloihin. Menut räätälöitiin joukkueiden toiveiden mukaan.