Menu

Kolin uudessa kylähotellissa jatkuu kansallispuiston retkeilyreiteiltä tuttu tunnelma

Kesällä 2023 avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä on sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Monipuoliset retkeilyreitit alkavat lähes hotellin pihasta, joten kodikas kylähotelli on luonteva tukikohta aktiiviselle liikkujalle. Kansallispuiston reittien tunnelma jatkuu hotellissa, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota Kolin kauniista vuodenajoista ja retkielämästä. Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla toimivan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.
 
"Koli on monimuotoinen paikka, jossa vaihtelevat suuresti niin maisemat, aktiviteetit kuin vuodenajat. Jatkossa saamme vaihtelevuutta myös majoitukseen. Kolin huipulla toimivalta
Break Sokos Hotel Kolilta löytyy maisemahuoneita, näköalaravintola, kylpylä ja suora pääsy rinteisiin. Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä tarjoaa hyvän tukikohdan aktiivilomiin retkeilyreittien alkupäässä, Kolin kylän keskellä", hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo.
 
Kiehtovia yksityiskohtia luonnon inspiroimana
 
Kylähotellin kerros kerrokselta vaihtuva tunnelma vie majoittujan Kolin erilaisiin vuodenaikoihin, aina kevään aamusumuisista kuusimetsistä Kolin tykkylumisille huipuille.
Hotelliin tulee paljon kiehtovia yksityiskohtia, yllättävimpinä joka huoneesta löytyvät puolapuut.
 
"Sisustusratkaisut nojaavat ympäröivään luontoon ja retkielämään: maanläheisiä sävyjä, retkiopasteita, Kolin kallioiden kuviointia. Kalustamisessa hyödynnetään paikallista puusepäntyötä ja lähituottajien materiaaleja, kuten vuolukiveä", kertoo Nina Ahlroos sisustussuunnittelusta vastaavasta Schauman Arkkitehdit Oy:stä. "Värien ja luontoaiheiden rinnalla toistuvat pelkistetyt puu- ja kivipinnat. Kokonaisuus on rauhallinen ja seesteinen – Kolille ominainen piirre sekin."
 
Kansallispuiston retket eväshetkineen jatkuvat hotellissa
 
Eväät ovat olennainen osa retkipäiviä. Niitä tarjoilevat kylähotellin konstailematon ruokaravintola Tervaskanto ja pirteä kahvilakeidas Puronmutka. Lapsivieraiden retket jatkuvat aulan leikkinurkan mökeissä ja kiipeilyseinällä. Hotellin ullakolta löytyvät asukassauna sekä tilaussauna takkahuoneineen, porealtaineen ja maisemaparvekkeineen.

Break Sokos Hotel Koli Kylä avautuu kesällä 2023.
 
Tätä on tiedossa:
 
  • sijainti keskellä Kolin kylää, pihasta 100 m luontoreiteille
  • neljä kerrosta, 130 huonetta, kaksi ravintolaa, kolme liiketilaa
  • ullakkosauna sekä tilaussauna porealtaineen ja maisemaparvekkeineen
  • 130 auton pysäköintialue, 10 sähkölatauspaikkaa
  • oma aurinkovoimala, oma aluelämpökeskus
  • huipulle retkeilyreittiä pitkin 3 km, autolla 5 min
  • kylähotellille haetaan sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -tunnukset
 
Lisätietoja:
 
Hotellista: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli Kylä ja Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, s-posti pasi.ripatti@sok.fi
 
Break Sokos Hotel Koli Kylän liiketiloista sekä Kolin matkailualueen mahdollisuuksista:
Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja hallituksen puheenjohtaja / Kolin Matkailu Oy, puh. 050 440 3385, s-posti tiina.kanninen@sok.fi
 
Break Sokos Hotel Koli Kylä on Kolin kylän keskellä, kansallispuiston retkeilyreittien äärellä sijaitseva luonnonläheinen ja rento hotelli. Kylähotelli tarjoaa vierailleen hyvää oloa niin Kolin monimuotoisen luonnon ja aktiviteettien äärellä kuin hotellilla retkeilypäivän jälkeen. Uusi kylähotelli valmistuu arvion mukaan kesäheinäkuussa 2023. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.
Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla sijaitsevan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.