Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet, Break Sokos Hotel Koli Kylä, Visit Koli Koli.fi Sokos Hotels Lomakohteet Hotelliloma
Teemahuone Mörkövaara

Kolin maisemahotellin uudet teemahuoneet esittelevät kansallispuiston ainutlaatuisia luontokohteita.

Ukko-Kolin huipulla sijaitseva maisemahotelli Break Sokos Hotel Koli on uudistanut niin huoneitaan, ravintoloitaan kuin kylpyläänsä. Uudistuksen yhteydessä hotelliin on sisustettu 11 uutta teemahuonetta, jotka esittelevät kansallispuiston uniikkeja luontokohteita. Moniaistisissa teemahuoneissa hotellivieras voi tutustua muun muassa Mörkövaaraan, Tarhapuroon, Ipattiin ja Ikolanahoon luonnonmateriaalien, äänimaailman ja tarinoiden kautta. 
 
Teemahuoneiden toteutus on kontiolahtelaisen suunnittelutoimisto Muodosteen käsialaa. 
 
"Tämä suunnitteluprojekti on ollut todella inspiroiva ja kokonaisvaltainen. Huoneiden sisustusratkaisut on ammennettu suoraan Kolin luonnosta – niistä paikoista, joiden mukaan huoneet on nimetty. Kohteet valittiin niin, että kaikki Kolin eri vuodenajat ovat hyvin edustettuina", sisustusarkkitehti Hanna Puolakka kertoo.
 
"Jokaisen huoneen katseenvangitsijana toimii sängyn päätyseinä. Kolin luonto, kuten Ipatin rinteiden lumi, Iso-Korpin rantojen hiekka tai Ryläyksen kiviputouksen vuolukivi on käsinkosketeltavissa materiaalien erikoislaatuisten struktuurien kautta."  
 
"Luontokohteita esittelevät huoneet ovat yksi tapa saada vieraat tutustumaan Kolin kansallispuistoon huippuja laajemmalla alueella ja kaikkina eri vuodenaikoina. Koli on todella moninainen kohde ja siitä kannattaa nauttia laajasti", Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatti suosittelee. "Me pyrimme osaltamme laajentamaan elämyspohjaa tarjoamalla jatkossa entistä monipuolisempia, alueen erityispiirteitä huomioivia palveluita hotelleissamme."
 
Koli Relax Spa ja hotelliravintolat uudistuivat
 
Hemmottelu- ja maisemakylpylä Koli Relax Spa täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Kylpylää on syntymäpäivien kunniaksi uudistettu. Ulkoaltaiden korotuksen jälkeen niistä avautuu nyt entistä paremmat näkymät kansallismaisemaan. 
 
Uudistuneet ravintolat avautuivat 21. huhtikuuta.  Kylpyläkerroksen uusi Kaski Bar tarjoilee Pieliselle avautuvat terassinäkymät ja kansallispuiston luonnosta inspiroituneita juomasekoituksia sekä tapaspaloja. Café Latvassa nautitaan aitoja suomalaisia makuja, itse tehtyjä teesekoituksia ja ainutlaatuisia luontonäkymiä.  
 
Myös maisemaravintola Grill it! Kolia uudistetaan. Freesien tilojen ohella uutta ovat myös ravintolan Aino- ja Jean -menut, jotka kunnioittavat häämatkaansa Kolilla viettänyttä Sibeliuksen pariskuntaa. Menu Jeanilla maistuvat muun muassa havu, poro ja mustikka, Aino tarjoilee poron ohella Pielisen kuhaa ja lakkaa.
 
 
 
 
Break Sokos Hotel Kolin rinnalle avautuu 23.6.2023 uusi kylähotelli, Break Sokos Hotel Koli Kylä.
 
Lisätietoja: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi
 
Break Sokos Hotel Koli on kansallispuistossa, Kolin huippujen tuntumassa sijaitseva maisemahotelli. Hotellissa on 82 huonetta, kolme ravintolaa ja hemmottelukylpylä Koli Relax Spa. Rinteisiin ja vaellusreiteille pääsee suoraan hotellin pihasta. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.