Menu
Havainnekuva Ravintola Tervaskannosta

Kolin kylähotellin ravintolat panostavat paikallisuuteen

Kolin uuden kylähotellin lämminhenkinen ravintola Tervaskanto terasseineen tarjoaa vieraille herkullista ja mutkatonta lähiruokaa luonnonläheisessä miljöössä.  Kahvila Puronmutkassa nautiskellaan vastaleivotuilla leivonnaisilla ja laadukkailla juomilla. Käsintehtyjä retkieväitä voi ostaa ravintoloista myös mukaan: Kolin ikiaikainen luonto tarjoaa unohtumattoman ruokasalin eväiden nauttimiseen.
 
Tervaskanto tarjoilee retkihenkisiä herkkuja 
 
Ravintola Tervaskannon ruokalista panostaa retkeilijöille sopiviin runsaisiin annoksiin, mutkattomiin makuihin ja paikallisiin lähituottajiin. Tarjolla on niin pastaa, grilliannoksia, burgereita kuin pizzaa – pohjoiskarjalaisella twistillä. Ravintolatoimenpäällikkö Sanna Summala mainitsee talon erikoisuuksi leikkeet; metsästäjän leikkeen, talon leikkeen ja kanaleikkeen.  "Niillä täyttyvät pidemmänkin reitin tehneiden retkeilijöiden vatsat", Summala lupaa. 
 
"Ja meidän burgerit ovat tosi hyviä. Burgerpihvin jauheliha tulee Polvijärveltä Haukiniemen tilalta, missä kasvatetaan onnellista limousine-karjaa. Burgersämpylät leivomme itse oman talon keittiössä", Summala kertoo. 
 
Tervaskannon alkuruokalistalta löytyy muun muassa leipäsiä, talon piirakkaa sekä sienisalaatista, Polvijärven liha-aitan makkarasta ja Pielisen kalajalosteen järvikalamoussesta koottu maistelulautanen. Lapsille on oma menu.
 
Näistä menuista Jean ja Ainokin pitäisivät
 
Ravintola Tervaskannon valmiit menut ovat herkullinen valinta pidemmän kaavan ruokailuihin. Kolmen ruokalajin Kuusama- ja Matara-menut maksavat S-etukortilla kohtuulliset 33 euroa ja ne voi tilata paikan päällä. 
 
Sekä kylähotelilla että Break Sokos Hotel Kolin Grill it! -maisemaravintolassa tarjoiltavat Jean- ja Aino-menut vievät Sibeliuksen pariskunnan Kolille vuonna 1909 tekemän häämatkan tunnelmiin. Sibelius-menut tilataan ennakkoon ja sopivat loistavasti vaikka erityisiin juhlahetkiin ja kokousten jälkeisiin päivällisiin.
 
Aino-menun alkuun tarjoillaan kuhacevicheä, pääruoaksi poronpaistia palsternakkapyreellä ja jälkiruoaksi lakka creme brulée. Jean on makujen ilottelua viiden ruokalajin verran. Illallinen alkaa porocarpacciolla ja havumajoneesilla ja jatkuu jättikatkaravunpyrstöjen sekä sokerisuolatun lohen kautta poroon ja lopuksi mustikka-valkosuklaamousseen. Menuille on myös suunniteltu omat viinipaketit.
 
Puronmutkaan tullaan suoraan luontopolulta tai iltaa viettämään
 
Kahvila Puronmutka palvelee sekä retkeilijöiden rentona kahvilana että hotellin aulabaarina. Tarjolla on niin salaatteja, suolaisia kahvileipiä, karjalanpiirakoita, toasteja kuin ihania makeita herkkuja. Leivonnaiset leipovat omien kokkien ohella paikallisten leipomoiden, Porokylän Leipomon ja Pielispakarin, ammattilaiset. Vitriinistä löytyy myös runsas valikoima rahkoja ja smoothieita.
 
 
Eväshetki on retken tärkein osa
 
Kahvila Puronmutkasta on helppo napata retkieväät mukaan kansallispuiston retkeilyreiteille. Maistuisiko sinulle nuotiomakkara, tuhti eväsleipä vai Kotileipomo Sorsan rakastetut karjalanpiirakat? 
 
Retkieväät voi koota oman maun mukaan tai ostaa valmiin paketin, johon kuuluu myös juoma ja hedelmä. Break Sokos Hotel Koli Kylän tiloissa toimiva ohjelmapalvelutoimisto Polar Adventures vuokraa retkeilyvälineet.
 
Kylähotellilla on oma tislaamo
 
Kansainvälisesti palkittu tislaamo The Helsinki Distilling Company aloittaa toiminnan Kolin kylähotellin tiloissa kesällä 2023.