Menu

Kolille avautui juhannuksena uusi kylähotelli!

Kolille avautui juhannusaattona uusi kylähotelli. Edellisen kerran kansallispuiston maisemiin avautui hotelli yli 50 vuotta sitten. 
 
Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä avautui Kolin kylälle, kansallispuiston retkeilyreittien tuntumaan juhannusaattona 2023. Luontopolkujen tunnelma jatkuu hotellissa, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota Kolin eri vuodenajoista. Nelikerroksisessa kylähotellissa on 130 huonetta, kaksi ravintolaa, ohjelmapalvelutoimisto, fysioterapeutin vastaanotto, oma tislaamo ja tyylikäs saunaosasto. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, investoinnin arvo on runsaat 20 miljoonaa euroa.
 
"Onhan tämä ainutlaatuista päästä avaamaan Kolin kansallismaisemiin uusi hotelli ensi kertaa yli 50 vuoden jälkeen – ja keskellä kotimaan kauneinta kesää. Kolin ensimmäinen, ja kylähotellin aukeamiseen asti ainoa hotelli (nykyinen Break Sokos Hotel Koli), avautui Ukko-Kolin huipulle vuonna 1970. Paikalla on kuitenkin toiminut matkailumaja jo vuodesta 1893", Break Sokos Hotel Kolin ja Break Sokos Hotel Koli Kylän hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo.
 
"Uskon uuden kylähotellin löytävän nopeasti oman asiakaskuntansa aktiiviretkeilijöistä, ryhmämatkailijoista ja perheistä. Meillä juhannus on lähes täynnä ja koko kesälle jo kivasti varauksia", Ripatti jatkaa. 
 
Rehtiä retkievästä, perhehuoneita ja kattosauna kansallispuistomaisemin
 
Kylähotellin jokaisessa huoneessa mahtuu majoittumaan 3-4 henkeä, ja saatavilla on myös huonepareja, joissa yhteinen eteistila yhdistää kaksi huonetta. Kaikki huoneet on varusteltu kuivauskaapeilla sekä venyttelyyn ja leikkiin sopivilla puolapuilla. 
 
Hotellin ravintola Tervaskannossa tarjoillaan rehtejä ruoka-annoksia pastoista Pielisen kuhaan ja paikallisen Haukiniemen tilan pihvilihalla täytetyistä burgereista talon Signature-annoksiin eli leikkeisiin. Kahvila-baari Puronmutkassa nautiskellaan leivonnaisia ja juomia, tarjolla on myös valikoima retkieväitä. Kylähotellin tiloissa avautuu lisäksi The Helsinki Distilling Companyn tislaamo, jossa tislataan pohjoiskarjalaisista marjoista makunsa saavia juomia.
 
Hotellivieraat voivat rentoutua retkipäivän jälkeen Break Sokos Hotel Koli Kylän ylimmän kerroksen saunoilla.  Erillisen tilaussaunan varustukseen kuuluu maisemaparveke kansallispuistonäkymillä sekä kaksi poreallasta. Kylähotellin tiloissa toimii myös hieroja-fysioterapeutin vastaanotto, jossa on tarjolla niin perinteistä kuin mobilisoivaa hierontaa. 
 
Lapsivieraita on muistettu uudessa hotellissa monin tavoin. Leikkialueelta löytyy niin pieniä leikkimökkejä kuin kiipeilyseinä. Ravintolassa tarjoillaan myös lasten makuun sopivia annoksia.
 
Ytimenä vastuullisuus
 
Matkailijoiden ohjaaminen Kolin huippuja laajemmalle alueelle tukee Kolin hotelleja operoivan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vastuullisuusstrategiaa. 
 
Kylähotellilla on 10 sähköautopaikkaa, peräti 150 paneelin aurinkovoimala ja aluelämpökeskus. Hotellin rakentamisessa on käytetty paikallista pohjoiskarjalaista työvoimaa, ja niin sisustuksessa kuin ravintolan ruokalistalla hyödynnetään mahdollisimman kattavasti alueen yrittäjien tuotteita.
 
"Toivomme uuden hotellin asiakkaiden kulkevan mahdollisuuksien mukaan jalkaisin kylältä kansallispuiston reiteille. Kylän polku on kolme kilometriä pitkä yhdensuuntainen reitti, joka nousee Kolin kylän keskustasta aina Ukko-Kolin näköalapaikalle asti. Ukko-Kolilta voi puolestaan jatkaa eteenpäin kaikille kansallispuiston reiteille," virkistyskäyttöpäällikkö Matti Hovi Metsähallituksesta sanoo. 
 
Metsähallitus tekee aktiivista retkietikettiviestintää yhdessä alueen matkailuyrittäjien kanssa. Retkietiketti on luonnossa liikkujan apu luonnon arvostamiseen. Luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily - kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle, Hovi kertoo.
 
Kolin kesä alkaa retkiviikolla
 
Kesäkuun 26.–2.7. Kolilla vietetään retkiviikkoa, jolloin tarjolla on takuulähtöjä eri retkille, kuten islanninhevosseikkailulle ja koskenlaskuun. Uusi kylähotelli sijaitsee vain 800 metrin päästä Kolin satamasta, josta pääsee risteilemään Pieliselle M/S Marival II aluksella neljästi joka päivä. Hotellin tiloissa toimiva ohjelmapalvelutoimisto Polar Adventures vuokraa retkeilyvälineitä ja myy valmiita retkipaketteja, kuten lasten metsäseikkailua ja pyöräretkiä. 
 
Investointi uuteen Kolin kylähotelliin on osa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Pielisen altaan -matkailustrategiaa, jonka tavoitteena on tuplata maakunnassa majoittuvien matkailijoiden määrä vuoteen 2030 mennessä.
 
 
Uudistuksen tekijät
  • Rakennuttaja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
  • Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu Schauman Arkkitehdit Oy
  • Rakennusurakoitsija Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi
  • LVI-urakoitsija LVI-Bioneerit Oy, Kitee
  • Sähköurakoitsija Joen Sähkötekniikka Oy, Joensuu
  • Kalusteurakoitsija Joen Erikoiskaluste Oy, Joensuu
  • Sähkötyöt Insinööritoimisto Varpiola Oy, Lieksa
  • LVI-työt Insinööritoimisto Kurkinen Oy, Joensuu
 
Lisätietoja:
Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli Kylä, puh. 050 354 4766, s-posti pasi.ripatti@sok.fi
 
Break Sokos Hotel Koli Kylä on Kolin kylän keskellä, kansallispuiston retkeilyreittien äärellä sijaitseva luonnonläheinen ja rento 130-huoneinen hotelli. Kylähotelli tarjoaa vierailleen hyvää oloa niin Kolin monimuotoisen luonnon ja aktiviteettien äärellä kuin retkeilypäivän jälkeen hotellilla. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla toimivan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.