Menu
Koli, Koli Kylä, aktiviteetit, hotelliloma, Pohjois-Karjala, vierailukohteet
Kolilla riittää tekemistä koko perheelle!

Kolilla riittää tekemistä

Tekeekö mielesi lähteä luontoon patikoimaan, hypätä pyörän selkään ja suunnata kansallismaisemiin tai vaativammille pyöräreiteille metsän siimekseen, vai tekisikö mielesi rentoutua vesillä? Kolilla riittää tekemistä vuodenajasta riippumatta aina aktiiviliikkujalle kuin myös rentoutta hakevalle. Break Sokos Hotel Koli Kylä toimii lomasi keskipisteenä, josta voit suunnata eri aktiviteetteihin ja kohteisiin ja päivän päätteeksi nauttia herkullista ruokaa ravintola Tervaskannossa, saunoa viidennen kerroksen ullakkosaunassa ja nukahtaa hotellin pehmeisiin lakanoihin. Tervetuloa Kolille!

 

Vuokravälineet lomallesi

Kesäinen Koli tarjoaa monipuolisia luontoaktiviteetteja. Vuokraatko fatbiken sähköllä tai ilman vai lähdetkö mieluummin Pieliselle SUP-laudalla tai packcraftilla? Voit vuokrata myös kattavasti erilaisia retkeilyvälineitä rinkoista telttoihin ja muihin retkeilyvälineisiin, jos suuntanasi on jokin kansallispuiston useista retkeilyreiteistä.

Talvisin tykkylumipuut ja kauniit lumiset maisemat on helpoiten koettavissa lumikengillä tai liukulumikengillä, joita voit vuokrata käyttöösi. Kolilla on myös kattava hiihtolatuverkosto, joten hyppää suksille ja suuntaa hiihtämään! Ukko-Kolin rinteiden laskettelurinteillä voit kokea vauhdin hurmaa. Valitsitpa murtomaahiihdon tai vauhdikkaan laskettelun, talven iloihin voit vuokrata Kolilta sekä murtomaasuksia että lasketteluvälineitä.

Vuokra- ja retkeilyvälineitä löydät hotellin yhteydessä Polar Adventuresilta. Lisää vuokravälineitä Kolin alueelta löydät myös esimerkiksi Seikkailuyhtiö Vaaralta ja Koli Activelta.

 

Aktiviteetteja koko perheelle

Ukko-Kolin huipulta alkavat Ukko-Kolin laskettelurinteet muuntuvat kesäisin frisbeegolf-radaksi, jossa kokenutkin pelaaja saa haastetta korkeuserojen ansioista, maisemia unohtamatta! Tästä harrastuksesta voi nauttia koko perheen voimin ja kiekkoja voi ostaa rinteiden ala-asemalla sijaitsevalta Rinnetuvalta.

Ratsastus on mitä parhain tapa tutustua Kolin luontoon. Kolin Paimentuvalla pääset ratsastamaan islanninhevosilla maastossa ja retkille voi lähteä kokematonkin ratsastaja.

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Juuassa sijaitseva Leskelän Mummon Hevospiha tarjoaa perheille leppoisan kesäpäivän eläimiä hoitaen ja niihin tutustuen. Myös Pielisen toisella puolella Lieksassa sijaitseva Elämyspiha Pikkukili tarjoaa tekemistä koko perheelle. Kesäisin puistossa on jopa yli 200 eläintä!

Talvisin voit suunnata laskettelemaan koko perheen voimin eteläisen Suomen korkeimpiin rinteisiin! Tiesitkö, että Kolilla on lasketeltu jo vuodesta 1938? Ukko-Kolin rinteiltä löydät myös kattavasti vuokravälineitä lasketteluun. Kesällä voit ihailla maisemia myös maisemahissistä käsin. Tutustu Koli Ski:hin

 

Suuntaa Pielisen risteilylle kesällä 2023

Kesällä 2023 Pielisellä risteillään! M/S Marival II -laivalla voit nauttia joko maisemaristeilystä tai ostaa erikseen reittimatkan välille Koli-Vuonislahti. Virkistävät retket kruunaavat aluksen kattavasti palvelevat kahvila, ravintola ja baari.

Reittiliput sekä maisemaristeilyliput saatavilla täältä.

 

Nauti lähialueen tarjoamasta kulttuuritarjonnasta

Kesäisin alueella pyörii useampi kesäteatterinäytös. Legendaarinen Simpauttaja tulee Vuonislahden kesäteatteriin kesällä 2023. Hurauta Vuonislahteen vaikka laivalla! Myös Juuan Vuokonjärven kesäteatteri esittää Muistilääke -näytöksiä läpi kesän. Lippuja molempiin näytöksiin löydät täältä.

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti löytyy Pielisen vastarannalta, Vuonisjärven Paaterista. Alueella on ateljee, kirkko, asuinrakennus ja kahvila, josta löydät kattavasti taiteilijan teoksia. Paaterin kirkko itsessään on kuvanveistäjän suurin ja tunnetuin työ, joka on itsessään jo näkemisen arvoinen. Lisää tietoa Paaterista löydät täältä.

 

Varaa lomasi Kolilla jo nyt!