Kivaa talvitekemistä Tampereella

Talvinen Tampere tarjoaa paljon kivaa tekemistä koko perheelle. Katso parhaat vinkit ulkoiluun alta!

Luistelemaan Tampereella

Tampereen keskustan lähellä on useita jäädytettyjä luistelukenttiä: Sorsapuiston kenttä Kalevassa, Koulukadun kenttä Pyynikillä ja Emil Aaltosen puiston kenttä Tammelantorin vieressä.

Näsijärvelle aurataan vuosittain luistelurata, jota pitkin pääsee luistelemaan Siilinkarin majakalle saakka. Majakka on suosittu taukopaikka ja voit nauttia siellä joko omia eväitä tai paikan päällä sijaitsevan kotakahvilan antimia. Kahvila avautuu perinteisesti helmikuussa.

Länsi-Tampereella sijaitsevalla Tohloppijärvellä, on valaistu retkiluistelurata. Tohloppijärvi sijaitsee kahden harjun välissä, jonka vuoksi siellä harvoin tuulee kovasti. Radalta löytyy retkiluistinvuokraamo sekä telttakahvio.

Tampereen parhaat pulkkamäet

Pyynikin mäki Koulukadun minigolfradan vieressä on perinteinen pulkkamäki upeissa harjumaisemissa. Mäenlaskun jälkeen voi reippailla ylös harjulle nauttimaan Pyynikin Munkkikahvilan kuuluisista munkeista.

Keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Sorsapuiston pulkkamäki sopii hyvin myös perheen pienimmille. Tien toisella puolella sijaitsee Sorsapuiston tekojäärata, joka on hyvin suosittu luistelukenttä.

Vanha Hervannan laskettelurinne tarjoaa jopa 350 metriä pitkän pulkkamäen ja mukavasti vauhtia. Pienemmät laskevat pulkalla alarinteestä.


Avantouinti ja saunat Tampereella

Tampere on maailman virallinen saunapääkaupunki. Tampereen seudulla on yli 30 yleistä saunaa, joissa voi rentoutua ja virkistyä läpi vuoden.

Rauhaniemen kansankylpylä sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Sauna on rakennettu vuonna 1929 ja se on yhä yksi Tampereen suosituimmista yleisistä saunoista. Löylyjen välissä voit pulahtaa virkistävään ja puhdasvetiseen Näsijärveen.

Kaupinojan sauna sijaitsee Näsijärven rannalla kolmen kilometrin päässä keskustasta. Sauna on auki käytännöllisesti katsoen aina, paitsi joka kuukauden toinen tiistai jolloin siellä tehdään huoltotoimia.

Keskustassa Laukontorin rannassa sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa on kaksi saunaa ja pulahdusallas. Lue lisää! 

Tutustu Tampereen saunoihin tarkemmin tästä!