Menu
Uudistunut Original Sokos Hotel Kimmel Suite Sviitti Majoitus Hotelli Kokoustilat Tapahtumatilat Joensuu Pohjois-Karjala
Uudistuneen sviitin makuuhuone

Kimmel avaa uusitut tilansa juhlakauteen

–  Olemme ylpeitä siitä, että maakuntaan saadaan nyt näyttävä ja ylellinenkin hotelli- ja tapahtumakokonaisuus, toteaa hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo iloisena.                           
 
– Oman lisänsä tapahtumatalo Kimmelin toimintaan tuovat viereinen Sirkkalan puisto festivaaleineen, Joensuun kaupungin vireä tapahtumatarjonta, yhteistyökumppaniemme tuottamat Uumen-palvelut sekä usean kansallispuiston läheisyys.
 
Original Sokos Hotel Kimmelin kokoussiipi, ravintola Bistro Heili, 60 tyylikästä Superior-huonetta sekä sviitti avautuivat 15. syyskuuta. Juhlasali Sirkkala ja pienet lasikabinetit valmistuvat lokakuussa. Uudistuksen myötä myös suosittu viihderavintola Las Palmas siirtyi Kimmelin tiloihin.
 
Kimmel – tapahtumien näyttämö jo yli 40 vuotta
 
Pielisjoen kimalteesta nimensä saanut hotelli Kimmel avattiin näyttävin menoin huhtikuussa 1977. Noihin aikoihin suomalaiset matkasivat Keihäsmatkojen kyydissä etelään, bisneslounaat olivat pitkiä ja juhlat isoja. Kimmelistäkin kehkeytyi heti hulppeiden tapahtumien talo; sen sambakarnevaalit ja viihdekonsertit tunnettiin koko maakunnassa. Juhlasaleissa pidettiin karhunkaatajaisia, vuosikokouksia ja mitalijuhlia. Myös arvovieraat viihdetähdistä presidentteihin löysivät tiensä ikoniseen hotelliin. Metsästysretkien lomassa Kimmelissä majoittuneen presidentti Kekkosen suosikkiateriasta eli kyljyksistä tuli niin suosittu, että se nostettiin aikanaan ravintolan menullekin.
 
Uuden ajan tapahtumatalo
 
Nyt Original Sokos Hotel Kimmel avaa vieraskirjansa uuden ajan tyylikkäille tapahtumille. Kimmelin uusi kokousosasto koostuu hauskoista, eri tarkoituksiin muunneltavista kokoustiloista (8 kpl), joiden ikkunoista avautuu näkymä Pielisjoelle.
 
 –Kimmelin iso vahvuus on sen sijainti samanaikaisesti kaupungin keskustassa ja pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä, toteaa sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava helsinkiläisarkkitehti Jaakko Puro Puroplan & Jaakko Puro Oy:stä.
 
–  Uudistuksessa olen halunnut tuoda luonnon esiin monin tavoin, muun muassa vuolukiveä, nahkaa ja puuta käyttämällä sekä lisäämällä runsaasti valoa joka tilaan.
 
Kekseliäät valaisuratkaisut lukuisine designvalaisimineen tuovat luksuksen tuntua koko taloon, katseenvangitsijana hotelliaulan pallomainen Van Roonin valaisin. Osa seinävalaisimista on Puron suunnittelemia ja vastaanottotiskin takaa löytyvä taideteos "Pielisjoki" hänen maalaamansa.
 
Tapahtumatoteutuksissa vain taivas on rajana. Sitä kuvastaa myös luova kokoustila Urhon valaisuksi sommiteltu tähtitaivas. Kimmelissä onnistuvat niin kokoukset, juhlat, seminaarit, perheillalliset kuin nyt myös autonäyttelyt. Uusi 400 hengen juhlasali Sirkkala upeine jokimaisemineen avautuu lokakuussa, sopivasti pikkujoulukauteen.
 
Syyskuun 16. avautui myös hotellin uusi rennon tyylikäs ravintola, Bistro Heili. Bistron mestarit tarjoilevat klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet. Juomakattauksen ydintä ovat laatuviinit, Honkavuoren Panimon oluet, Arctic Blue Ginin juomat sekä Kontiomehun alkoholittomat kuohuvat.
 
Sviittejä ja Superior-huoneita juhlavieraille ja staycation-lomiin
 
Uudistuksessa hotelliin sisustettiin 60 ylellistä Superior-tason huonetta, osa niistä omalla saunalla. Kattokerroksesta löytyy peräti 70-neliöinen parvekkeellinen sviitti sekä teemahuone Havina. Uusien huoneiden sisustuksessa käytetyt murretut, vahvat värit ilmentävät pohjoiskarjalaista identiteettiä tuoden samalla lämpöä sisustukseen. Hulppeat huoneet täydentävät tapahtumavieraan kokemuksen ja tarjoavat tyylikkään tukikohdan staycation-lomiin ja hääöihin.
 
– Nyt tehdyllä uudistuksella tähtäämme koko Suomen merkittävimpien tapahtumatalojen joukkoon sekä halutuksi bisnesmatka- ja staycation-kohteeksi. Uudessa Kimmelissä elämyksellisyys, paikallisuus, luonto ja vieraanvaraisuus ovat vahvasti läsnä – juuri ne asiat, joita nykymatkailija arvostaa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.
 
Toimittaja, haluatko yöpyä uudistuneessa hotelli Kimmelissä? Yhteydenotot:
 
Tanja Holmberg, Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy, puh. 050 327 8923
 
Lisätietoja:
Kaija-Riitta Uusitalo, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Kimmel,
puh. 050 388 3885, kaija-riitta.uusitalo@sok.fi
 
Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa,
puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi
 
Joensuulainen Original Sokos Hotel Kimmel on Itä-Suomen johtava kokous- ja tapahtumahotelli Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 237 huonetta, Bistro Heili, viihderavintola Las Palmas, juhlasali, 12 kokoustilaa sekä saunaosasto. Hotelli uudistuu täysin vuoden 2021 aikana. Uudistunut hotelli Kimmel henkii nykykarjalaista luksusta monipuolisine tapahtumatiloineen ja tyylikkäine huoneineen. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.
 
Instagram ja Facebook @originalsokoshotelkimmel
 
 
FAKTAT
 
Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu
 
237 huonetta, joista
 
60 Superior-tason huonetta, näistä seitsemän omalla saunalla
kaksi juniorsviittiä porealtaalla
70 m2 sviitti omalla parvekkeella, joki- ja puistonäkymällä sekä saunalla  
teemahuone Havina parvekkeella ja luontoteemalla
 
Ravintolat:
 
Bistro Heili baareineen, avoinna joka päivä lounaasta iltaan
iltaravintola Las Palmas, avoinna pe-la klo 20–01. Upea artistikattaus, syksyllä 2021 lavalle nousevat mm. Neljä Ruusua, Suvi Teräsniska, Kotiteollisuus ja Erika Vikman
 
Kokous- ja juhlatilat
 
400 hengen juhlasali Sirkkala
8 muunneltavaa kokoustilaa (10–600 hlöä), mahdollisuus myös autonäyttelyihin ulkoseinät avaamalla
4 lasikabinettia pieniin kokouksiin
Sauna- ja uima-allasosasto, uudistetaan 2021–2022
 
Uudistukseen käytettiin
 
4100 m2 neliötä laattaa
2500 m2 parkettia ja 2400 m2 kokolattiamattoa
kunnostettiin 176 vanhaa kylpyhuonetta
restauroitiin 176 huonenumero-kylttiä
323 henkilötyövuotta
19 miljoonaa euroa
12 kuukautta
 
Uudistus tehtiin paikallisten taitajien voimin:
 
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Kantelinen Oy, Joensuu
 
LVISA-Suunnittelu: Granlund Joensuu Oy
 
Rakennusurakoitsijat: Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi, Rakennusliike Kar.T.O.Oy, Joensuu, Saneeraus- ja maalaustyö Purmonen Oy, Ilomantsi
 
LVI-urakoitsijat: LVI-Bioneerit Oy, Kitee, Lämpökarelia Oy, Joensuu, Are Oy / Joensuun
 
toimipiste
 
Sähköurakoitsijat: Sähköasennus Kuronen Oy, Joensuu, Sähkö Saarelainen Oy, Joensuu,
 
Karelian Sähkö Oy, Joensuu
 
Turva-urakoitsija: BLC Turva Oy, Joensuun toimipiste
 
Automaatiourakka: Schneider Electric Oy / Joensuun toimipiste
 
Ikkunat: Karelia Ikkuna Oy, Joensuu
 
Lisäksi lukuisia muita paikallisia toimijoita on osallistunut mittavan hankkeen eri vaiheiden toteutukseen.
 
Sisustus- ja arkkitehtisuunnittelu on helsinkiläisen Puroplan & Jaakko Puro Oy:n käsialaa.
 
 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.