Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki Erkki Huttunen
Hotellin aula
14.10.2016

Kiinnostavien kalusteiden talo

Original Sokos Hotel Vaakunassa on paljon alkuperäisiä, talon avaamisvuodelta 1952 olevia, kalusteita. Esimerkiksi arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelemat hienot nojatuolit seisovat jyhkeinä ja kauniina niin hotellihuoneissa kuin talon auloissakin.

Ylimpien kerrosten huoneissa on jännittävät kaksoisovet, toinen kupera ja toinen suora. Huttunen sai idean aikanaan Amerikasta, jossa hotellivieraat jättivät pyykkinsä huoneen ovien väliin. Kerroshoitajan tullessa noutamaan pyykkiä, vieraan ei tarvinnut häiriintyä. Ovien väliin mahtuivat sopivasti kenkä- ja vaatepussit.

Kymppikerroksen ravintola-aulasta löydät kaksi hienoa puista puhelinkoppia, ja niiden yltä linjakkaan uimariveistoksen. Tervetuloa tutustumaan, millaisia olivat puhelinkopit 1950-luvulla ennen kännykkäaikaa ja nauttimaan samalla herkullinen illallinen ravintola Loisteessa.

Loisteen nykyinen lasten leikkihuone on muuten entinen elokuvakabinetti, aikoinaan Suomen oloissa ainutlaatuinen elokuvan ja illallisen yhdistävä illanviettopaikka.