Keväthangille Pohjois-Karjalaan

Talviloma Bomballa

Bomba on ihana talvilomakohde, jossa aika ei käy pitkäksi. Täällä riittää lomatekemistä niin perheille kuin aikuisessa seurassa matkaaville. Talvella Bomballa hiihdetään, retkeillään ja pyöräillään – ja tietysti nautitaan Spa Bomban hemmottelevista altaista ja elämyssaunoista. Break Sokos Hotel Bomban pihapiiristä löytyy sekä pulkkamäki että tulipaikkoja makkaranpaistoon. Muista tutustua myös Bomban karjalaiskylään ja Bomban talon puoteihin. Laskettelijat suuntaavat meiltä käsin helposti kolmeen eri hiihtokeskukseen.

Hiihtämään!

Talvipäivistä nauttii parhaiten suuntaamalla raikkaaseen ulkoilmaan. Laita monot jalkaan ja suuntaa hotellin pihasta lähteville hiihtoladuille. Upeat metsäiset ladut jatkuvat kahdeksan kilometrin päähän kauniille Ellunkalliolle saakka. Ota eväät mukaan, kalliolla on kota ja nuotiopaikka. Nautiskele lumista, pakkasen huurtamaa vaaramaisemaa ja järvenselkää ihaillen. Ellun kodalle pääsee myös autolla. Ja mikäs sen ihanampaa kuin kylpylän lämpö ja leppeät löylyt ulkoilun päätteeksi!

Ajantasaiset tiedot laduista voi tarkistaa Nurmeksen kaupungin sivuilta tai latuseurantajärjestelmästä.

Lasten kanssa pulkkamäkeen

Pulkkailu on ehdoton koko perheen talvilomaohjelma. Pukekaa lämpimästi päälle ja suunnatkaa hotellin viereiseen pulkkamäkeen! Hotellin pulkat, liukurit ja potkukelkat ovat hotellivieraiden käytettävissä veloituksetta.

Kylpylän ihaniin altaisiin

Spa Bomba on ylellinen elämyskylpylä Pielisen rannassa. Nauti kalevalaisten saunojen lämmöstä, upeasta allasosastosta ja elämyssuihkuista. Ulkoporealtaasta käsin voit ihailla talvista Pielisen erämaajärveä. Tämä näky ei hevillä unohdu! Kylpylän allasbaarista saa ostettua virvokkeita – niitä on ihana nauttia Relax-osaston lämpötuoleilla rentoutuen. Kylpyläkäynnin kruunaat LUMENE-hemmottelupaketilla (myynnissä vastaanotossa).

Laskettelemaan

Nurmes sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä kolmesta suositusta laskettelukeskuksesta; Kolilta, Tahkolta ja Vuokatista. Käy vaikka joka päivä eri kohteessa. Illalla rentoudut Spa Bomban altailla.

Kansallispuistoon!

Nurmes sijaitsee keskellä upeaa luontoa ja erämaahan meillä pääsee hetkessä. Kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla polut on valmiiksi merkitty ja polttopuut odottelevat katoksen alla. Bombalta on lyhyt matka näihin upeisiin luontokohteisiin: Kolin, Hiidenportin, Patvinsuon ja Tiilikkajärven kansallispuistoihin, Ruunaan ja Peurajärven retkeilyalueille sekä Juuan Porttilouhelle.

Kulttuuri ja tapahtumat

Bomban alue on karjalaisen kulttuurin keskittymä. Kylän sydän, Bomban karjalaistalo, on yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Tutustu paikallisten käsityöläisten myymälään ja talon historianäyttelyyn. Infotaulujen avulla voit tutustua Bomban nähtävyyksiin. QR-koodeilla saat avattua lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia. 

Nurmes on Suomen joululaulukaupunki ja säveltäjä PJ Hannikaisen kotikaupunki. Täällä musiikki elää vahvana ja konsertteja on tarjolla läpi vuoden. Täysin uudistunut Nurmes-talo on kulttuurin sykkivä keskus. 

Kannattaa kierrellä myös Puu-Nurmeksessa ja piipahtaa Nurmeksen vanhan kauppalan putiikeissa. 

Piirakoita leipomaan! 

Osallistu Bomban talolla karjalanpiirakkapajaan. Pajassa leivotaan ja paistetaan piirakoita karjalaisemännän opastuksella. Lopuksi maistellaan omatekoisia, uunituoreita piirakoita. Loma-aikoina piirakkapaja on viikko-ohjelmassa, muina aikoina ryhmille tilauksesta. 

Valamon viinipruuvi

Maistele maukkaita Valamon marjaviinejä Bomban talolla! Maisteluhetkeen kuuluu aperitiivi sekä kolme viiniä, tarinoita Valamon Luostarista ja herkullinen maistelulautanen. Loma-aikoina myös viinipruuvi on viikko-ohjelmassa, muina aikoina ryhmille tilauksesta.

 

Tulgua terveh! Tervetuloa Bomballe!