Menu

Kesäreissu kotimaassa – poimi Timon parhaat ryhmämatkavinkit!

S-ryhmän hotellien myyntiryhmän päällikkö Timo Saarinen on työskennellyt matkailun parissa jo yli 30 vuoden ajan. Työmatkoilla tutuiksi ovat tulleet niin kotimaan kohteet kuin maan hotellitarjontakin. Tulevana kesänä Timo aikoo ehtiä ainakin suosikkimaisemaansa Kolille sekä kotikonnuille Kuopioon. Siellä miehen aamu alkaa torikahveilla ja jatkuu TarinaGolfin kentällä. Poimi tästä Timon ideat kesän matkoihin! Vinkit toimivat niin ryhmille kuin yksittäismatkustukseen.
 

HELSINKI UUSIN SILMIN. Tutustu Helsinkiin sen ikonisten rakennusten kautta. Listaa kierrokselle ainakin Töölönlahden uusi Pikku-Finlandia, keskustakirjasto Oodi sekä Olympiastadion Urheilumuseoineen ja torneineen. Kotimuseoista suosittelen Mannerheimin kotimuseota Helsingin Kaivopuistossa ja Alvar Aallon kotitaloa Munkkiniemessä. Nauti lounas uusitussa Kappelissa ja cocktailit auringonlaskua ihaillen Solo Sokos Hotel Tornin näköalabaarissa – ikonisia helsinkiläisrakennuksia nämäkin!

Isokin ryhmä mahtuu majoittumaan mainiosti esimerkiksi suomalaisia ilmiöitä esittelevään Original Sokos Hotel Presidenttiin, Triplan kaupunkikeskuksessa sijaitsevaan Original Sokos Hotel Triplaan tai Radisson Blu Seaside Hotelliin Hietalahdenrannan satamamiljöössä. 
 

HÄMEEN HÄRKÄTIELLE? Hämeenlinnassa suosittelen retkeä Aulangon upeisiin maisemiin. Myös Hämeen linna ja Jean Sibeliuksen kotimuseo kannattaa ehdottomasti laittaa käyntilistalle. Original Sokos Hotel Vaakuna Vanajaveden rannalla toimii kesälomalaisten kivana tukikohtana.

Hämeenlinnasta matka jatkuu Lahteen, ja matkustajasataman kesäisiin tunnelmiin. Kannattaa kivuta myös Salpausselälle; Suurmäen näköalatasanteelta avautuu upea maisema yli Lahden. Kesään saa pientä ylellisyyttä majoittumalla Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen upeissa Loft-huoneistoissa.
 

ITÄ-SUOMEN IHMEET. Kotkan TOP3 merelliset kohteet ovat Merikeskus Vellamo, Maretarium ja Langinkosken keisarillinen kalastusmaja. Lappeenrannassa kannattaa varata aikaa linnoitukseen tutustumiseen. Se on kiehtova kohde museokauppoineen ja kahviloineen. Kesäiselle kanavaristeilylle lähdetään kävelyetäisyyden päästä Original Sokos Hotel Lappeesta

Kesäyön melontaa, norpparisteilyjä ja kiinnostavalla tavalla esiteltyä sotahistoriaa. Nyt ollaan Mikkelissä! Kotipuutarhurit hakevat vinkkejä Mikkelipuistosta ja käsityön ystävät piipahtavat Kenkäveroon. Original Sokos Hotel Vaakunasta on Mikkelin eläväiselle torille vain muutama askel.

Savonlinna sijaitsee upealla paikalla Saimaan äärellä. Illallinen Olavinlinnassa ja kesäillan risteily Saimaan aalloilla on ikimuistoinen kokemus kenelle tahansa. Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudet hienot huoneistot Olavinlinnan kupeessa valmistuvat juuri kesäksi 2022 ja Seurahuoneen kattoterassilla lämpenevät suositut muikkupannut.

Kuopiossa nautitaan torielämästä ja kalakukoista! Keskellä kaupunkia oleva Puijo torneineen on harvinaisuus, loistava paikka ulkoilla kaupunkilomailun ohella. Original Sokos Hotel Puijonsarvi hauskoine teemahuoneineen on kesäloman tukikohta.
 

LÄHDE POHJOIS-KARJALAAN! Kolin kansallismaisema on henkeäsalpaavan kaunis. Break Sokos Hotel Kolin pihasta on vain vartin patikkamatka Kolin kolmelle huipulle. Kansallispuiston alueella on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja pyöräilystä packraftingiin ja retkieväitä saa ostaa kaikista alueen ravintoloista.

Karjalaiskylän äärellä sijaitsevan Break Sokos Hotel Bomban elämyskylpylän allasosastolta avautuu huikea näkymä Pielisen erämaajärvelle. Bomban talon uutuusohjelmat ovat karjalanpiirakkapaja ja Valamon viinien viinitasting

Pohjois-Karjalan turneella kannattaa ehdottomasti tutustua Joensuun täysin uusittuun Original Sokos Hotel Kimmeliin ylellisine Superior-huoneineen, spa-osastoineen ja kesäterasseineen. Joensuun kesä on tapahtumia täynnä ja Pielisjoelle pääsee paitsi risteilemään myös suppailemaan ja kalastamaan.
 

VAI ROADTRIPILLE POHJOISEEN? Napapiiri on myös suosittu kesäkohde. Ounasvaaran ulkoilualue luontoaktiviteetteineen sijaitsee kiven heiton päässä Rovaniemen Original Sokos Hotel VaakunastaLevillä ollaan tunturien keskellä ja nautitaan Lapin kesäisen luonnon kauneudesta. Oulu tarjoaa kaupunkielämän lisäksi upeita luontonähtävyyksiä, kuten Liminganlahden luontokeskuksen ja Nallikarin alueen uimarantoineen.

Pohjoisessa hotellikattauskin on upea. Muun muassa Suomen parhaaksi kaupunkihotelliksi The World Luxury Hotel Awards -äänestyksessä valittu Radisson Blu Hotel Oulu löytyy täältä.

Löysitkö vinkeistä oman matkakohteesi? 

Näiden linkkien takaa voit vielä tutustua Turun ja Vaasan Sokos Hotellien kokoamiin ryhmäohjelmiin:
www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/turku-taynna-mahdollisuuksia-ryhmille/025849981_419558
www.sokoshotels.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/lomaile-vaasassa-kuin-stromsossa/015857438_392850?previous=502918253

Upeaa matkailukesää kaikille!
Timo
 

PS. Reissun päällä ruokailu sujuu mutkattomasti ABC-liikennemyymälöissä. Yli 10 hengen ryhmät saavat 10 % edun ryhmäruokailusta.