Kesäpäivä Kuopiossa

Hei ihana kesävieraamme,

Olemme poikki Puikkarin väellä koonneet sinulle kesäpäivän parhaat vierailukohteet vinkeiksi.

Ole hyvä, nappaa itsellesi sopivimmat kohteet ja nauti Kuopion kesäpäivästä!

 

1. Kuopion kauneus hehkuu Kallaveden aaltojen voimalla. Kesän kauneuden aistit parhaiten ehdottomasti risteillen Kallaveden sisävesilaivoilla. Hotellimme vastaanotosta ostat risteilyliput edullisemmin ennakkoon hotellivieraanamme.

2. Mualiman napa eli Kuopion tori, on ohittamaton paikka. Kuopion savolaiseen sydämeen eli Kuopion torille hotelliltamme matkaa on vain viisi minuuttia. Kuopion torin ostospaikoista ykkönen on Suomen kauneimmaksi kauppahalliksi äänestetty Kuopion Kauppahalli sekä torin laidalla sijaitseva Sokos. Kuopion Sokokselta saat etuja, kun vilautat kassalla hotellihuoneesi avainkorttikoteloa.

3. Kuopiossa pääset nauttimaan kaupunkibussi Hop-On Hop-Offin kyydissä palan kauneinta kaupunkiamme. Hotellivieraanamme ostat helposti lipun kierrokselle hotellimme vastaanotosta ja hyppäät suoraan kyytiin pääoven edessä olevalta pysäkiltä. Reitin varrella on yli kymmenen pysäkkiä ja kyytiin tai pois voi hypätä yhdellä lipulla päivän aikana niin monta kertaa kuin haluat. Samalla matkalipulla voit vaihtaa bussin laivaan ja saapua kohteeseen laineilla lipuen. Tarkistathan Hop-On Hop-Off aikataulut ennakkoon.

4. Rantaloma Väinölänniemellä: hotelliltamme vain sadan rantapallon eli viiden minuutin kävelymatkan päässä pääset nauttimaan etelän rantalomatunnelmaa Väinölänniemen upealla hiekkarannalla. Jos aurinko liikaa porottaa ja kaipaat liikettä rantapäivääsi, auttaa rannalla sijaitseva Cafe Väinön elämysvuokraamo aktiviteetin nälkään.

5. Bellanpuisto on monipuolinen kesäkeidas Kallaveden rannalla, Siikarannassa. Bellanpuiston kentillä nautit citygolfista tai Padelista Kallaveden laineiden liplatellessa. Citygolf- radalle et tarvitse greencardia vaan iloisen pelimielen. Hotellivieraanamme voit ostaa Bellanpuiston Citygolf-kentälle ennakkoon edullisemman pelilipun vaikka koko perheelle hotellimme vastaanotosta.
Mikäli sadekeli yllättää tai aurinko liikaa kuumottaa, kannattaa koko perheen ottaa suunnaksi sisäleikkipuisto HopLop sekä liikuntakeskus Huippu Center. Kuopion torin viereinen virtuaalimaailma Warpissa saa luvan kanssa päästää mielikuvituksensa valloilleen ja vierailla vaikka toisessa ulottuvuudessa taistelemassa ufoja vastaan.

6. Puijo - onnellisuuden huipulla,  on palanen metsäparatiisia keskellä kaunista Kuopiota. Puijon luonnonsuojelualueella nautit upeasta metsämaastosta niin pyöräillen, hölkäten tai ihan vain aistien vanhan suojellun metsän tunnelmaa. Tai kun kaipaat virtuaalista vauhtia hyppytornista tai mäenlaskua renkaalla: Puijo on elämysloman ehdoton ykköskohde. Legendaariseen Puijon torniin voit hotellivieraanamme ostaa edullisemmat liput hotellimme vastaanotosta.

7. Kuopion Eläinpuisto on koko perheen eläinten ystävien elämyksellinen retkikohde. Hotellimme lähin eläinpuisto löytyy kymmenen minuutin automatkan päästä, aivan Rauhalahden leirintäalueen vierestä. Toinen, hieman isompi Kuopion eläinpuisto sijaitsee Kuopion eteläpuolella Vehmasmäessä, jonne autoillen hurauttaa noin 20 minuuttia hotelliltamme.

8. Lelukauppa Partanen, aito, oikea ja paikallinen lelukauppa on jokaisen lapsen unelmien täyttymys. Lelukauppa sijaitsee samaisella kadulla hotellimme kanssa eli Minna Canthin katua Kuopion tuomiokirkon ohitse ja viidessä minuutissa oletkin jo perillä.  Hotellivieraanamme saat vastaanotostamme Lelukauppa Partaselle leikkirahaa, joten lämmin suositus ostoskohteeksi on upea kuopiolainen lelukauppa.

9. Kuopion VB-valokuvakeskus ja monipuoliset museot pelastavat niin perheen pienimpien kuin isompien  tiedon ja historian nälän.
Hotelliamme vastapäätä sijaitsevassa arkkitehtuurisesti upeassa Kuopion museossa ovat esillä Kuopion luonnontieteellisen museon ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon näyttelyt. Vuosien 2018-2022 peruskorjauksen yhteydessä Kuopion museo yhdistyi uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon ja yhdessä ne muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin.
Suosittelemme vierailemaan myös Kauppakadun varrella sijaitsevassa Kuopion taidemuseossa tai melkein hotellimme naapurissa sijaitsevassa, upeassa puutalomiljöössä Kuopion korttelimuseossa.

10. Kuopion Lippumäen skeittiparkki on perheen ikiliikkujien unelmien täyttymys. Pakkaa kotoa mukaan oma skeitti, skuutti tai BMX-pyörä ja nautit hurjista kyydeistä upeassa, maksuttomassa Suomen toiseksi suurimmassa betoniparkissa.

11. Kuopio on pyöräilijän unelmakaupunki. Hotellivieraanamme saat kesäkaudella veloituksetta käyttöösi punaisen Jopon hotellimme vastaanotosta. Jopolla valloitat hotellimme viereisen Kallaveden kauniin aallonmurtajan rantaraitin, teet kaupunkikierroksen ympäri mualiman napaa tai lähdet nauttimaan rantalomapäivää läheisen Väinölänniemen palmujen alle.
Kun kaipaat sähköisempää menopeliä allesi, suosittelemme sinua valitsemaan Vilkku-kaupunkipyörän.
Jos taas haluat keskittyä nauttimaan maisemista, tilaa allesi elämyksellinen ja ekologinen Biketaxi , joka kuljettaa sinua Kuopion keskustassa ja lähialueella käyttäen sähkökäyttöisiä riksoja.

12. Keilauksen ja biljardin ystäville Kuopion torin laidalta löytyy upea Keilakukko Kuopio, jonka aktiviteeteista (keilaus, hohtokeilaus, biljardi) saat hotellivieraanamme -15% alennuksen. Kysy majoituksen yhteydessä etuseteliä Keilakukkoon vastaanotostamme.

13. Tahkolla vietät ihanan luonnollisen lomapäivän golfin, maastopyöräilyn, veneilyn, patikoinnin, kylpylän, frisbeegolfin tai Tahkovuoren pitkien portaiden valloituksen merkeissä. Suosittelemme hotellivieraitamme yhdistämään Kuopion kaupunkilomaan myös päivän, yön tai jopa viikon aktiviteettiloman Tahkolle, joka sijaitsee vain vajaan tunnin automatkan päästä hotelliltamme pohjoiseen.

14. Sata pupun loikkaa Original Sokos Puijonsarvesta ja löydät Kuopion parhaat paikat eli leikkipuistot ; Hapelähteen ja Brahen puistot. Kuopion Niiralan maksuttomassa liikennepuistossa lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä. Kesäaikaan arkisin päivällä paikalla puistossa on ohjaajia, jotka opastavat lapsia polkuautojen käyttöön sekä liikennesääntöjen ohjaamiseen. Ohjaajat ovat kesäsongilla paikalla säävarauksella. Tarkista ohjaajien aikatauluista lisää täältä.
Ajaessa käytetään kypärää ja jos mahdollista, on oma pyöräilykypärä hyvä ottaa mukaan. Tarvittaessa kypäriä saa myös ohjaajilta. Polkuautoilla saa ajella niin kauan kuin jaksaa, mutta ruuhka-aikoina ajoaikaa rajataan 10 minuuttiin, jotta liian pitkiä jonoja ei pääse kertymään.
Aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi liikkua omatoimisesti vaikka pyöräillen, skootaten tai leikkitelineillä leikkien. Liikennevalot ovat päällä klo 9-19.30. Liikennepuisto sijaitsee Valkeisenpuiston ja Kuopion kaupunginteatterin vieressä, vain noin reilun kilometrin päässä hotelliltamme.

15. ja sata muuta vinkkiä lisää kesäpäivän viettoon saat kysymällä hotellimme vastaanoton väeltä.


 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.