Kesän parhaat matkavinkit Pohjois-Karjalaan

Frisbeegolfia kansallispuistossa, höyrylaivaristeilyjä Pielisellä, piirakanleivontaa Bomballa, rokkifestareita Joensuussa – siinä muutama esimerkki Pohjois-Karjalan monipuolisesta lomatarjonnasta. Poimi tästä hotellinjohtajien parhaat lomavinkit kesään 2022!
 
Elämyskylpyjä Pielisen rannalla
 
Bomballa ihastuttavat ylellinen kylpylä, jylhä luonto ja uniikki karjalaiskylä hirsirakennuksineen. Kylän keskus on Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja pitopöytineen. 
 
Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtajan Sanna Tenhusen mielestä Bomballa parasta on sen monipuolisuus. "Bomba on ihan oikea resortkohde kylpylöineen, uimarantoineen, safaritaloineen ja monine aktiviteetteineen. Täällä viettää helposti useammankin vuorokauden. Hotellin sijainti Pielisen rannalla on tietysti hieno, ja noin tunnin ajomatkan päästä löytyy peräti neljä kansallispuistoa."
 
Hotellinjohtajan lomavinkit Bomballe:
1. Vuokraa eBike Villin Pohjolan safaritalolta ja lähde vaaroille seikkailemaan. Hotellilta voit ostaa retkieväät mukaan, nuotiopaikkoja on alueella runsaasti.
2. Bomban talon piirakkapaja, jossa pääsee leipomaan omat karjalanpiirakat.
3. Valamon viinipruuvi, jossa maistellaan luostariviinejä karjalaisten makupalojen kanssa. 
4. Golfaajille Pielis-Golfin 9-reikäinen kenttä; kesällä raikas, tuulisella säällä vaativa. Suomen parhaaksi 9-reikäiseksi kentäksi valittu.
5. Bomban kesätori tapahtumineen, myynnissä käsitöitä ja kesäisiä herkkuja
 
Rokkia ja risteilyjä Joensuussa
 
"Joensuussa kesää vietetään puistoissa, torilla ja joen rannoilla.  Hotellimme ovat lomanviettoa ajatellen todella hyvillä paikoilla, Original Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla ja Original Sokos Hotel Kimmel Pielisjoen varrella. Ensi kesänä saamme Kimmeliin laadukkaan hotellispan, odotan sitä jo innolla", hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo sanoo. "Joensuussa on paljon koettavaa, ja hotelleistamme saa lainata polkupyöriä kesäretkeilyyn. Vaihtoehtoisesti voi vuokrata potkulaudan, niitä tulee ensi kesänä kaupunkiin peräti 750." 
 
Kesästä 2022 Uusitalo kertoo tulevan kaikkien aikojen tapahtumakesän. "Rokkikansaa hemmotellaan kesäkuussa Osuuskaupparockilla ja heinäkuussa Ilovaari- ja Ilosaarirock-festareilla. Lisäksi tiedossa on niin Voimamiesten MM-kisaa, Kalevan Kisoja kuin Extreme Runia. Jokaiselle jotakin."
 
Hotellinjohtajan kesäiset Joensuu-vinkit:
1. Vip Cruisen maisemaristeilyt luksushöyrylaiva Paul Wahlilla. Risteilyjä järjestetään 29.6. ja 3.8. viidesti päivässä, lähtö matkustajasatamasta. 
2. Marttojen kahvilasta Joensuun torilta saa vastapaistettuja karjalanpiirakoita. Heinäkuussa martat järjestävät myös piirakkakouluja.
3. Taitokortteli käsityöläispuoteineen ja kahviloineen on viehättävä must-kohde Joensuun kävijöille.
4. Original Sokos Hotel Kimmelin iso kesäterassi Pielisjoen rannassa eli Bistro Heilin Piha pihagrilleineen
5. Vinkki golffaajille: kierros luonnonkauniilla Kontioniemen golfkentällä
 
Sibeliusta ja frisbeegolfia kansallismaisemassa
 
Break Sokos Hotel Koli sijaitsee upealla paikalla Ukko-Kolin huipulla. Niin hotellihuoneista, ravintolasta kuin spasta avautuu ikiaikainen näkymä kansallismaisemaan. Hotellin pihasta lähtee reitti kolmen huipun kierrokselle, ensimmäisen huipun saavuttaa jalan jo vartissa. "Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli, jokaiselta avautuu omanlaisensa näkymä vaarojen yli", hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo. 
 
"Kolilla sijaitsee myös Suomen ainoa kansallispuistossa oleva frisbeegolfrata. Uniikki rata kiertää rinteitä kauniissa kansallismaisemassa tarjoten lisäksi fyysistä haastetta, sillä korkeuseroja täällä kyllä riittää", Ripatti toteaa. 
 
Hotellinjohtajan kesälomavinkit Kolille:
1. Retki Pielisessä kelluville valkeille Hiekkasaarille. Kanootteja ja suppilautoja voi vuokrata paikallisilta seikkailuyrittäjiltä.
2. Kansallispuiston retkeilymahdollisuudet, eripituisia reittejä niin patikoijille kuin pyöräilijöille
3. Kolin huipulla soi! Show&Dinner -tapahtuma 17.6. Tapahtuma herättää Sibeliuksen sävelet eloon sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tulkintoina.
4. Koli Relax Spa – hemmottelukylpylä aikuiseen makuun kansallismaisemin. 
5. Maisemahissillä alas rinnealueelle ja nauttimaan Rinnetuvan grilli-illoista.
 
Lisätietoja: Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi
 
 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.