Menu
Juhani Ahon Museo Original Sokos Hotel Koljonvirta

Kesän museokierros Ylä-Savossa!

Iisalmessa ja tienoilla onnistuu hyvinkin monipuolinen museokierros! Mikä näistä on teidän valintanne tälle kesälle?

Iisalmi:

Juhani Ahon museo, Mansikkaniemi

Museon kesässä on tapahtumatarjontaa: perinteisten lastentapahtuman, perinnepäivän ja elotorin lisäksi Kolmen Polven Kahvila on luonut Mäntylään kesä-heinäkuulle sunnuntaitapahtumien sarjan. Museon tapahtumalistauksen löydät täältä! Juhani Ahon museo on auki 15.5.-31.8. joka päivä klo 10-18. Pääsymaksu: 3€ / 2€.

Ylä-Savon kotiseutumuseo 

Kesän tapahtumatarjonnassa on ohjelmaa lapsille ja aikuisille, kurkkaa tarkemmat tiedot museon tapahtumakalenterista. Luvassa on niin maksuttomia opastuksia näyttelyihin, yhteistyötapahtumia Iisalmen seurakunnan kanssa kuin myös luentoja mielenkiintoisista aiheista. Kotiseutumuseo on avoinna 15.5.-15.8. ti-pe klo 12-18 ja la-su klo 11-16. Museoon vapaa pääsy.

Iisalmen luontomuseo

Luontomuseo on etenkin lasten suosikki! Päämäärä on auttaa löytämään, ymmärtämään ja vaalimaan luonnon monimuotoisuutta sekä rohkaista liikkumaan ja virkistymään luonnossa. Museo on avoinna ma, ke, to ja pe klo 9-14 ja ti klo 11-17. Pääsymaksu: aikuiset: 2 €, lapsille ilmainen sisäänpääsy (alle 16v).

Lapinlahti:

Taidemuseo Eemil

Museossa on vaihtuvia näyttelyitä ja kokoelmanäyttelyitä. Avoinna kesäkuussa ke–su klo 11–18 ja heinäkuussa ti–su klo 11–18. Elokuun alusta normaaliaukiolot: to–pe klo 11–16, la–su klo 11–15. Pääsymaksu aikuiset (yli 18 vuotta) 10 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varus- ja siviilipalveluksessa olevat: 8 €, veloituksetta: alle 18-vuotiaat, henkilökohtaiset avustajat avustettavan seurassa. 

Sonkajärvi:

Kansainvälinen pullomuseo ja Kotiseututalo

Pullomuseo on pulloihin erikoistunut lasimuseo, joka avattiin jo vuonna 1986.  Museon kokoelmissa on noin 6500 eri puolilta maailmaa kerättyä ja kortistoitua pulloa ja vanhin pullo on Rooman vallan aikainen kyynelpullo, joka on 1600 vuotta vanha! Kotiseututalo puolestaan esittelee Sonkajärven paikallishistoriaa ja talonpoikaista elintapaa. Museoalue on auki 27.6.-27.8. ti-su 10-16. Pääsymaksu 2€, alle 16 v. maksuton sisäänpääsy.

Eikä tässä todellakaan kaikki, katso lisää upeita museovaihtoehtoja täältä