Menu

Kesä on yhtä seikkailua Rovaniemellä!

Tervetuloa viettämään seikkailuntäyteistä kesää Rovaniemelle ja sen lähiympäristöön.
Tässäpä muutama kesäinen vinkki, mitä tehdä ja kokea:

Koko perheelle:

Seikkailupuisto Huima
Huima on koko perheen seikkailupuisto Rovaniemellä, Ounasvaaralla. Seikkailupuisto soveltuu kaikille 4-vuotiaista ylöspäin ja se pitää sisällään 9 eri rataa. Huima on tarkoitettu kaikille seikkailullisista elämyksistä innostuneille ja siinä yhdistyvät kiipeily puiden lomassa, luonnosta nauttiminen sekä haasteiden voittamisen tuoma ilo ja innostus. Jokaisella radalla on useita mielenkiintoisia tehtäväpisteitä. Haastetta löytyy siis vaativallekin seikkailijalle. 

Ranuan eläinpuisto
Ranua Zoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Kesällä alueella toimii myös kotieläinpuisto. Ranua Zoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä: 1.9.-31.5. joka päivä klo 10-16, 1.6.-31.8. joka päivä klo 10-18.

Konttisen kesäteatteri
Iki-ihastuttava Astrid Lindgrenin satuklassiko Ronja Ryövärintytär nähdään Konttisen kesäteatterissa tänä kesänä.

Uimarannat
Ounaskosken uimaranta sijaitsee Jätkänkynttilän kupeessa, aivan Rovaniemen keskustassa. Helposti saavutettava ranta houkuttelee erityisesti lapsiperheitä ja on ehdottomasti kaupungin suosituin ranta.

Ounaspaviljongin uimaranta soveltuu erityisesti lapsiperheille pitkän ja matalan rantansa ansiosta. Ounaspaviljongin alue on monipuolinen lähivirkistysalue, jota käytetään myös Rovaniemen kaupungin suurtapahtumien tapahtuma-alueena. Alueella sijaitsee uimaranta, venesatama, iso leikkipuisto, veneenlaskuluiska, neljä beach-volley kenttäaluetta, laavu, tenniskenttä, kelluva näyttämö ja 800 hengelle tarkoitettu katsomo. Tenniskenttää saa vuokrata alueen ravintolayrittäjältä. Laavu ja uimaranta ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Kisailemaan:

Golf
Santa Claus Golfin kenttä on rakennettu Rovaniemen oman "tunturin" Ounasvaaran pohjoisrinteille vain muutaman minuutin päähän kaupungin keskustasta. Ounasvaaran koskematon luonto luo uskomattoman rauhoittavan golfelämyksen. Pohjoisen luonteensa omaava kenttä tarjoaa korkeuseroineen niin haasteita kuin mahtavia maisemia jokilaaksoon ja naapuri vaaroille. Mäntyvaltaisissa vaaramaisemissa kulkevat väylät ovat erittäin vaihtelevia, ja vaikka korkeuseroja on, ei kenttä ole liian raskas pelattava. 

Frisbeegolf –radat
Kiekot matkaan ja pelit pystyyn!
Ounasvaaran Frisbeegolfrata on mäkinen ja sisältää paljon korkeuseroja. Ratatyypiltään; puisto, metsä ja hiihtokeskus.
Lapin urheiluopiston maastossa sijaitseva 9-väylläinen frisbeegolfrata. Metsärata.
Patokosken Frisbeegolfrata on 9-väyläinen pintamuodoilta kumpuileva metsärata.
Toramon frisbeegolfrata on 20-väyläinen mäkinen ja paljon korkeuseroja sisältävä rata.

Retkeilyyn:

Napaiirin retkeilyalue
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon lastenvaunujenkin kanssa. Pidemmälle mielivä voi suunnata avarien aapasoiden reitille tai metsän siimekseen Sortovaaraan. Napapiirin retkeilyalueeseen tutustumisen voit aloittaa Vaattunkikönkäältä tai Vikakönkäältä.

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku on yksi Rovaniemen suosituimmista luontopoluista ja erinomainen päiväretkikohde. Pitkospuilla varustettua luontopolkua ympäröi Ounasjoen suisto ja kuvankaunis luontopolku sijaitsee vain 2,3 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Luontopolulle pääsee helpoiten Ounaspaviljongin pysäköintialueelta. Helppokulkuisen Koivusaaren luontopolun opasteet kertovat saaren historiasta, kasvistosta sekä eläimistöstä. Luontopolun kaupungin puoleisessa päässä on kesäisin kelluva lintutorni ja Koivusaari sopiikin erityisesti lintubongareille. Suistosaarissa on tavattu 135 lintulajia, joista 90-100 lajia on pesinyt alueella tai tavattu pesimäaikana. Suistosaarilla on tavattu mm. kyhmyjoutsen, merikotka, ruskosuohaukka, isolokki ja tunturikiuru. Kiikarit kannattaa siis ottaa retkelle mukaan. Luontopolun varrella on myös levähdyspenkkejä retkeilijöille. Läheisen Ounaspaviljongin uimarannan vieressä on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja lähistöllä puuliiteri. Alueelta löytyy WC, veneenlaskupaikka ja venesatama. Koivusaaren luontopolku on kevät, kesä- ja syysretkeilyyn soveltuva luontokohde. Ounasjoen suistosaaret koostuvat matalista hiekkasaarista ja särkistä, jotka jäävät keväisin tulvavesien alle. Tulvasaaret muodostavat merkittävän perinnemaisemakokonaisuuden ja ovat arvokkaita kasvisto- ja eläinalueita. Saaria on hyödynnetty niittyinä aina 1960-luvun alkuun saakka. Kevättulvat vaikuttavatkin Koivusaaren aukioloon, sillä saarelle pääsee keväisin vasta Ounasjoen tulvien hellitettyä.

Ounasvaaran luontopolku
Ounasvaaran luontopolku on 4,4 km pituinen rengasreitti, joka kiertää vaaran eteläreunaa itää kohden laavulle. Alkumatkasta maasto on hyvin lehtomaista ja polku kulkee soisen alueen kautta. Laavun jälkeen polku nousee avokallioiden yli vaaran pohjoispuolelle kuivia kankaita pitkin. Pohjoisimmassa reunassa on näköalapaikka josta on upeat näköalat Saarenkylään ja Kemijoelle. Luontopolku jatkuu muinaisjärven rantaa mukaillen, kääntyen alas kuivia kankaita pitkin lähtöpaikkaan. Edellisen jääkauden jäljet ovat selvästi nähtävissä polun varren kallioiden uurteissa ja muinaisrantakivikoissa. Opastauluissa kerrotaan peräpohjolan metsä- ja suotyypeistä, puulajeista, kasveista, kallio- ja maaperästä ja Rovaniemen historiasta. Luontopolku sopii sauvakävelyyn sekä patikointiin ja onkin mukava päiväretkikohde.

Paikalliset kohteet:

Hiidenkirnut
Oletkos nähnyt ennen Hiidenkirnua?
Hiidenkirnut syntyivät n. 10 000 vuotta sitten sulavan mannerjään reunavyöhykkeessä, voimakkaiden sulamisvesi virtojen kuluttuvan työn tuloksena. Jäätikön pohjalla olleissa sulamisvesitunneleissa voimakkaasti virtaava vesi kuljetti mukanaan lohkareita ja kiviä. Rovaniemen kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä olevan Sukulanrakan kallion rinteellä on tavattu 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä ja kuuluvat Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. Niistä suurin sijaitsee kallion juurella. Se on osittain rikkonainen, läpimitaltaan 8m ja syvyydeltään 15m. Kaksi muuta ovat kallion päällä ja niiden syvyydet ovat 9m ja 10m.

Saksalaisten Sotilaiden Hautausmaa
Norvajärven rannalla sijaitseva Saksalaisten sotilaiden hautausmaa on erilainen ja hiljentävä käyntikohde. Saksalaisten sotilaiden hautausmaa on vihitty käyttöön 31.8.1963 ja sinne on haudattuna yli 2500 toisessa maailmansodassa kaatunutta saksalaista sotilasta. Mausoleumin eteisaulassa sijaitsee Ursula Quernerin suunnittelema veistos "Äiti ja poika". Päätilassa on 8 riviä kalkkikivitauluja, joihin on kaiverrettu taulun alla lepäävien vainajien nimi, sotilasarvo sekä syntymä- ja kuolinpäivämäärä

Rovaniemen kotiseutumuseo
Kotiseutumuseo kuvastaa sata vuotta vanhaa varakasta talonpoikaistaloa siihen kuuluvine talousrakennuksineen. Museon kokoelmat koostuvat 1800- ja 1900-lukujen vaihteen talonpoikaisesineistöstä. Esineet liittyvät pääasiassa elinkeinoihin kuten kalastukseen, karjatalousvaltaiseen maatalouteen, metsästykseen ja poronhoitoon. 1840-luvulla rakennettu empiretyylinen päärakennus on alkuperäisellä paikallaan ja se on sisustettu peräpohjalaiseen talonpoikaistyyliin. Puovirakennuksessa on näytteillä useita esinekokonaisuuksia, jotka kertovat mm. käsitöistä ja ruokataloudesta. Lisäksi puovissa on laaja järvi- ja jokikalastukseen liittyvä näyttely, jonka yhteydessä esitellään mm. Muurolan lohipadon pitkä historia. Puovin alakerrassa on talli, jossa syntyi Kirppu-ori, yksi suomenhevosen kantaisistä. Tallin näyttely kunnioittaa suomenhevosen merkitystä ihmisille niin sodassa kuin rauhassa.

Tapahtumat

Rock in The City -festivaalikiertue 16-17.7.2021, Ounaspaviljonki
Rovaniemen Wanhat Markkinat 20-22.8.2021, Vanha tori ja Jätkänpuisto
Simerock 20-22.8.2021, Ounaspaviljonki
Jukolan viesti – Napapiiri Jukola. 21-22.8.2021 Mäntyvaara, Vennivaara, Olleronvaara

 

Muutokset mahdollisia.

 

 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-tunnuksella verkkosivuillemme. Kampanjahinta ei vaadi kirjautumista.