Menu

Kansallispuistot - Upeinta Suomea

Break Sokos Hotel Vuokatti on mainio tukikohta, kun haluat tutustua vaikka useampaankin Kansallispuistoon. Puistoja lähettyvillä on useita ja niihin voit tehdä joko koko päivän retken tai vain muutaman tunnin vaelluksen.
Kysy vastaanotosta lisätietoa ja tarkempia karttoja. 

Vuokatinvaara 
Eino Leino ja Sapporo ovat Vuokatin kauneimpia retkeilyreittejä. Reitit kulkevat Vuokatinvaaran huipulla ja ovat tasoltaan vaativia. 

Hiidenportin kansallispuisto
Hiidenportin rotko ja kallioinen maisema ovat mykistävä näky saloseudun sydämessä. Rotkon kallioseinämät putoavat pystysuorina jopa kaksikymmentä metriä ja sen reunamilta avautuu upeat näkymät. Reittisuositus: Hiidenkierros, rengasreitti 3-5 km. Reitti on paikoitellen vaativa. Hiidenportin etäisyys Vuokatista n 50 km. 

Suomi100- juhlavuoden kansallispuisto Hossa sijaitsee n. 200 km päässä Vuokatista. Hossa on monipuolinen päiväretkikohde joka tarjoaa runsaasti huollettuja reittejä taukopaikkoineen sekä henkeäsalpaavia maisemia. Alueella on myös esteettömiä reittejä palveluineen. 
Reittisuositus: Värikallion Kaarros, rengasreitti 8 km. Veden päälle rakennettu katselulava mahdollistaa Värikallion historiallisten, kivikaudelta peräisin olevien kalliomaalausten tarkastelun vain muutaman metrin päästä. Reitti on keskivaativa - vaativa. .
Tutustu tarkemmin kohteeseen tästä.

Tiilikkajärven kansallispuisto 
Tiilikkajärven aluetta halkovan pitkän ja yhtenäisen männikköharjun katkaisee Tiilikan järvi, jota ympäröivät hiekkaiset rannat. 
Venäjänhiekan upea hiekkaranta on alueen suosituin retkikohde. Tiilikkajärven kansallispuiston reitit ovat helppokulkuisia, reittisuositus: Uiton kierto, rengasreitti 7 km. Matkaa kansallispuistoon on Vuokatista 78 km. 

Elimyssalon luonnosuojelualue
Elimyssalo on naavaisten korpikuusikoiden, soiden ja pienten vesistöjen mosaiikkimainen kokonaisuus. Siellä voit kokea erämaan tunnelman ja kohdata rajan takaa palanneen metsäpeuran. Matkaa Vuokatista n 124 km. Reittisuositus: Saari-Kiekki- Levävaara, 1,5 km. Reitti on helppokulkuinen ja Levävaaran tilalla kulkijaa tervehtivät kesäisin pihanittyä hoitavat lampaat.