Kahdeksan vuodenaikaa Levillä

Ainutlaatuisten sääolojen ja luonnon voima herkistää aistit, ja omat elämyksesi voit saada vaikkapa liikkumalla luonnossa tai tutustumalla Lapin monimuotoiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Kahdeksan vuodenaikaa:

Vuosi jaetaan kahdeksaan vuodenaikaan hyvästä syystä. Ilmoista ja sään enteistä katsotaan, mitä milloinkin tehdään. Pohjoinen elämäntyyli synnyttää pohjoisen mielenlaadun, mentaliteetin, joka jäljittelee luonnon omaa elämää. Luonto on koko ajan muutostilassa jo toteutuneessa vuodenajassa, mutta jo matkalla seuraavaan

Lappilaiset ja saamelaiset eivät tyydy neljään vuodenaikaan, vaan vuosi jäsennetään kahdeksaan jaksoon: syystalveen, talveen, kevättalveen, kevääseen, kevätkesään, kesään, syyskesään ja syksyyn. Neljää päävuodenaikaa täydentää neljä välivuodenaikaa.

Elokuun lämpimät kuutamoiset yöt kuuluvat kesään, mutta jokin elokuussa kielii syksyn kuulaudesta ja viiltävästä alakuloisesta valosta. Ei tarvita kuin muutama kylmä, hallainen yö ja syyskesä vaihtuu syksyksi. Kun lehti varisee maahan ja järven rantaa peittää yöusva ja pakkasriite, on jo täyssyksy, ei vielä syystalvi.

Kahdeksalle vuodenajalle onkin annettu ajanjaksoa kuvaavat nimet: pakkastalvi, hankikantokevät, jäidenlähtökevät, keskiyönaurinko, sadonkorjuu, ruska, ensilumi ja joulukaamos. Tutustu www.lappi.fi

Kaikista ihanista vuodenajoista pääset nauttimaan Break Sokos Hotel Levillä.