Jyväskylän Fransmanni uudistuu Frans & Sandraksi
18.12.2017

Jyväskylän Fransmanni uudistuu Frans & Sandraksi

Jyväskylässä Original Sokos Hotel Alexandran katon alla toimiva Fransmanni uudistetaan paikallisuutta, persoonallisuutta ja perinteitä kunnioittaen.
– Henkilökuntaamme ja asiakkaitamme yhdistää ranskalainen keittiö, eli rakkaus hyvään ruokaan ja juomaan. Tällä ajatuksella haluamme nähdä vielä piirun verran enemmän vaivaa vieraidemme puolesta. Ruokalistalle tuomme lisää omia elementtejä ja palvelussa annamme persoonallisuudelle entistä enemmän tilaa, ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuo selvittää.

Fransmanni lukeutuu Jyväskylän eturivin ravintoloihin, jossa asiakkaat viettävät erityisiä juhlahetkiä.
– Haluamme madaltaa kynnystä tulla meille. Frans & Sandraan on helppo kävellä sisään hyvän ruoan houkuttamana juhlapäivien lisäksi myös tavallisena arkipäivänä, kahdestaan tai isommalla porukalla.

Frans & Sandra -bistroa Kalle Heinäsuo kuvailee tyylikkään rennoksi. Ranskalaisen keittiön gastronomisia perinteitä vaalitaan ylpeydellä, mutta vakavuuden sijasta elämäniloisella asenteella. Ta­ri­noi­ta ja yk­si­tyis­koh­tia ruo­kien ja vii­nien takaa tuodaan esiin ja jae­taan asiak­kai­den kans­sa.

Frans & Sandran ruokalistalta löytyy edelleen Fransmannista tuttuja suosikkiannoksia, kuten etanoita, bouillabaissea ja pippuripihviä, unohtamatta myöskään ranskalaisia juustoja ja Valrhonan suklaakakkua. Suositut simpukkaperjantaitkin jatkuvat edelleen, samoin pöytiin tarjoillut lounaat.

Listauutuuksiin lukeutuu muun muassa ranskalaiseen bistroon kuuluva premium-luokan hampurilainen. Yhteisöllistä syömistä tarjoaa näyttävä, ranskalaista makumaailmaa avaava alkupalalautanen.
– Listalle tuodaan myös kausituotteita ja vaihtuvia annoksia, avausvaiheessa muun muassa poron sisäfileetä. Lista vaihtuu 3-4 kertaa vuodessa, omat spesiaaliannoksemme useamminkin. Lisäksi kohtuuhintainen, mutta huolella kullekin annokselle valittu viini on entistä tärkeämpi osa kokonaisuutta.

Frans & Sandran vaaleaan värimaailmaan kontrastia tuovat tummat kalusteet sekä rustiikkiset valaisimet.
– Vaikka yleisilme avartuu, tunnelma pysyy edelleen lämpimänä ja kutsuvana. Sisustukseen tuodaan runsaasti asiakkaillemme tuttuja ja tärkeitä tavaroita, jotka lisäävät viihtyisyyttä ja korostavat jatkuvuutta, isosta takasta pieniin yksityiskohtiin.

Original Sokos Hotel Alexandra on Green Key -hotelli, jolle tärkeä ekologisuus näkyy myös ravintolauudistuksessa. Esimerkiksi Fransmannin puisten pöytien ja tuolien elämänkaari jatkuu kunnostuksen jälkeen Frans & Sandrassa. Kalusteiden entisöinnistä vastaa Palokan Puutuote Oy, joka toteuttaa myös ravintolatilan muut uudistustyöt.

Ravintolan nimenmuutoksella halutaan paitsi korostaa asiakaskunnan monipuolisuutta, vaalia myös talon värikästä historiaa. 

– Sandra on ollut jo pitkään Alexandran lempinimi, jota käyttävät sekä työntekijämme että asiakkaamme. Uusi nimi viittaa myös legendaariseen yökerhoon, joka aikoinaan toimi hotellin yhteydessä, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen taustoittaa.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone