Jyväskylä, valon kaupunki
Jyväskylän Kuokkalan silta kauniissa valaistuksessa.

Jyväskylä - Valon kaupunki 2020

Tervetuloa Jyväskylään, Valon kaupunkiin!

Vaikka tänä vuonna ei järjestetäkään hienoa Valon Kaupunki-tapahtumaa, voi Jyväskylää silti täydestä syystä kutsua valon kaupungiksi. Kaupunkiin rakennetaan kaiken aikaa uusia silmiä ja mieltä hiveleviä valaistuskohteita.

Jyväskylä onkin kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Valaistuksen kytkeminen osaksi kaupunkisuunnittelua onkin Jyväskylän vahvuus - valo on kiinteä osa kaupungin infrastruktuuria ja myös kaupunkilaiset kokevat laadukkaalla valaistuksella olevan merkitystä ympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

Jyväskylään rakennetaan jatkuvasti uusia pysyviä valaistuskohteita ja huolletaan entisiä. Myös ajankohtaiset valaisinvaihdot perinteisestä katuvalaistustekniikasta lediin ovat käynnissä eri puolilla kaupunkia. Valon kaupunki –hanke myös opastaa yrityksiä, kiinteistöistä vastaavia henkilöitä ja muita rakennusprojektien osapuolia valaistuksen suunnittelussa ja valaistukseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisää tietoa aiheesta  täältä.