Juhlavuosi Viru hotelli legendaarinen viru majoitus tallinnassa loma virossa
17.04.2017

Juhlavuosi Viru-hotellissa

Original Sokos Hotel Viru loistaa myös tällä hetkellä kirkkaana tähtenä matkailun taivaalla. Maineikas brittiläinen lehti The Telegraph valitsi hotelli Virun Viron viiden parhaan hotellin joukkoon. Hotellihuoneet on uusittu juhlavuoden kunniaksi ja hotellivieraita varten on kehitetty herkullisia juhlatuotteita. Viru 45 -juhlaa vietetään Suomen tasavallan 100-vuotispäivän yhteydessä ja syntymäpäiviä juhlitaan koko vuosi!

TAMMIKUU

Viru XLV - juhlavuoden erikoisolut

Viru-hotellin juhlavuodeksi valmistuu Viru XLV -niminen erikoisolut, täydenkuun aikaan käymään pantu voimakkaan sitruksinen ale. Maailman mauista koostuva olut on kuin Viru-hotelli – kulttuurien kohtaamispaikka. Oluen erityinen maku on peräisin amerikkalaisesta Citra-humalasta, käytetty vesi on virolaista, ohramallas belgialaista ja käymiseen käytetty pintahiiva brittiläistä alkuperää. Viru XLV -erikoisolutta on rajoitettu määrä ja sitä on saatavilla vain Viru-hotellissa koko juhlavuoden ajan!

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=dACgAPN70Lo

HELMIKUU

Sangarid (Sankarit) -elokuvan ensi-ilta

Osallistumme Viru-hotellin 45-vuotisjuhlavuotena vauhdikkaaseen virolaiseen Sangarid-seikkailukomediaan. Hotellilla on kunnia toimia elokuvan kuvauspaikkana ja historiallisena virstanpylväänä. Taska Filmin sekä ohjaaja Jaak Kilmin uusin elokuva vie katsojat 80-luvulle, rautaisen esiripun taakse sekä ihannoituun länteen. Elokuvan tapahtumat alkavat ja päättyvät legendaarisessa Viru-hotellissa. Helmikuun 15. päivän iltana järjestimme ensi-iltajuhlan ja talo oli täynnä näyttelijöitä, lehtimiehiä ja muita seikkailunjanoisia pikkutunneille saakka. Sankarit-elokuvan oli nähnyt toisen viikonvaihteen jälkeen jo 44 814 katsojaa, mikä nosti elokuvan kaikkien aikojen kolmanneksi katsotuimmaksi virolaiseksi elokuvaksi. Toivotamme juhlahenkisiä elokuvaelämyksiä!

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=QIEtb2cK5fc&t=4s

MAALISKUU

Kahville Sofi Oksasen, Valentina Tereshkovan ja Elizabeth Taylorin kanssa!
Ravintola Merineitsin Margus Tammpere tekee juhlavuoden kunniaksi huomionosoituksen hotellissa aikojen kuluessa vierailleille merkittävimmille naishenkilöille – Sofi Oksaselle, Valentina Tereshkovalle ja Elizabeth Taylorille – tuomalla naistenpäivänä myyntiin heille omistetun juhlaherkun.
Tule kuuluisuuksien kanssa kahville! Käsin valmistettuja sitruunanmakuisia marjatartaletteja saa ostaa juhlavuonna hotellin Lobby-baarin lisäksi myös mukaan kotona nautittavaksi.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=4vsZCGRLbQ8

Valokuvanäyttely hotellin työntekijöistä

Hotellimaailma on monipuolisuudessaan ja värikkyydessään aivan kuin heijastus suuresta maailmasta.  

Kyseisen maailman keskipisteenä ovat ihmiset. Me kaikki olemme paljon muutakin kuin pelkkä ammatti ja virkapuku. Valokuvaaja Triin Raa kuvasi työntekijöitämme, heidän harrastuksiaan ja lempipuuhiaan. Valokuvanäyttely Viru-hotellin toisessa kerroksessa on avoinna vuoden loppuun.

250-jäseninen henkilökuntamme tietää paikat, joissa kannattaa viettää Tallinnassa aikaa mielenkiintoisella ja hyödyllisellä tavalla. He suosittelevat mielellään lempipaikkojaan ja -harrastuksiaan hotellivieraille. Kysy lisää vastaanotosta ja tutustu Tallinnaan siten kuin paikalliset suosittelevat - Carpe Diem, Carpe Tallinn

Viru 45 -syntymäpäiväjuhlien sarja Amigossa: Regatt-yhtye.

HUHTIKUU

19.4. Sankarit-valokuvanäyttelyn avajaiset

Valokuvat vievät katsojan sankareiden, Märt Piusin, Karl-Andreas Kalmetin ja Veiko Porkasen kanssa seikkailuun 80-luvulle, Neuvostoliiton ja vapaan lännen vastakkaiseen maailmaan. Näyttelyssä ovat esillä virolaisen Sankarit-menestyskomedian parhaat otokset ruudusta ja ruudun takaa. Näyttely avataan Viru-hotellin 2. kerroksen konferenssikeskuksessa ja se on voinna juhlavuoden loppuun saakka.

 

27.4. Viru 45 -syntymäpäiväjuhlien sarja Amigossa: Henry Laks ja Seitsmes Meel -yhtye

TOUKOKUU

Dokumenttielokuva "Viru. Vapauden lähetystö" ETV:ssä 1. toukokuuta

Viru on enemmän kuin rakennus – se on monumentti ja ikoni. Elokuva tarkastelee Viru-hotellia ilmiönä, jolla on merkittävä poliittinen rooli. Kertojina ovat Sofi Oksanen, Maimu Berg, Eva Lille, Kuno Plaan ym. tunnetut ihmiset. Tarinat kertovat monista Virun legendaan liittyvistä seikoista, muun muassa politiikasta, prostituutiosta, KGB:stä, liikemiehistä ja luonnollisesti myös varieteesta. Haastateltavien tarinat ovat täynnä inhimillisyyttä – ne ovat jännittäviä, traagisia, hauskoja ja absurdeja muistoja meidän kaikkien yhteisestä historiasta. Dokumentin tekijä on Margit Kilumets. Elokuvan on tuottanut Riina Sildos ja ohjaajat ovat Margit Kilumets ja Andres Lepasar.

5. toukokuuta – Viru-hotellin 45-vuotissyntymäpäivä

5. päivä toukokuuta on juhlavuoden kohokohta. Hotelli avattiin täsmälleen 45 vuotta sitten. Johtaja Albert Šokman leikkasi juhlallisesti nauhan ja kaupungissa vierailijoiden käyttöön tuli 516 uutta hotellihuonetta. 45 vuoden jälkeen on paljon syitä juhlia. Viru ja sisarhotelli Estoria majoittavat nykyään lähes neljännesmiljoona matkailijaa vuodessa!

 

Kl 15:00 Esittelykierrokset kaupunkilaisille ja vieraille

Syntymäpäivänä ovat sekä hotellivieraat että kaupunkilaiset tervetulleita rakennukseemme. Historiallista rakennusta esittelevät juhlapäivänä hotelliin liittyvät erityishenkilöt – Aikamatka hotelli Viruun -kirjan kirjoittaja Sakari Nupponen ja sisustussuunnittelija Ville Lausmäe. Tutustumme hotellihuoneisiin ja kierros päättyy KGB-museoon hotellin 23. kerrokseen, josta on upea näköala.

Paikkoja esittelykierroksille on rajoitetusti, joten pyydämme halukkaita ilmoittautumaan 4.5. mennessä ositteeseen viru.reservation@sok.fi, puhelin +372 680 9300. Kokoontuminen klo 14.30 ravintola Merineitsissa. Syntymäpäivän kierrokset ovat osallistujille ilmaisia ja ne järjestetään viroksi ja suomeksi. Kierros kestää noin 2,5 tuntia.

 

Syntymäpäiväkonsertti, esiintyjänä Smilers klo 17.00

Virun työntekijöiden tapaaminen

Kutsumme merkkipäivänä hotellin entiset ja nykyiset työntekijät koolle!

20. toukokuuta – Museoiden yö Viru-hotellin KGB-museossa

Museoiden yö tulee jälleen!  Valtakunnallisen museoiden yöjuhlan nimi on tänä vuonna "Yössä on leikkejä".  Viru-hotelli on vedetty historian pyörteissä mukaan moniin yhteiskunnallisiin ja poliittisiin tapahtumiin. KGB-museossa kurkistamme museoiden yönä tämän salaperäisen maailman kulissien taakse.

Museoiden yön ilmaiset museokierrokset KGB-museossa (kokoontuminen Viru-hotellin vastaanotossa):

17.30 – viroksi

19.00 - venäjäksi

20.30 – viroksi

Paikkoja on rajoitetusti, pyydämme halukkaita ilmoittautumaan viru.reservation@sok.fi, puhelin +372 680 9300 käyttämällä tunnussanaa: ""muuseumiöö".

Suomi 100 -teemahuoneet ja Suomi100-kirja

Viru-hotelli kertoo juhlavuotena satavuotiaan Suomen mielenkiintoisimmat tarinat vierailleen ja kaupunkilaisille. Hotellin 18. kerrokseen valmistuu 11 Suomi-aiheista huonetta, joista jokainen kertoo mielenkiintoisen tarinan pohjoisista naapureistamme. Aiheet vaihtelevat diplomatiasta urheiluun, matkailusta musiikkiin ja kulttuuriin ja luonnosta sarjakuviin. Ensimmäiseksi avaamme teemahuoneen Tallinnan Suomen lähetystölle, joka sisustaa huoneen Suomen suurlähetystön tekstiileillä, huonekaluilla ja muistoesineillä.

Historiallinen Suomen silta saa juhlavuonna uuden tukipylvään – Viru-hotellin aloitteesta julkaistaan Suomi100-kirja, jossa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille jännittävimpiä ja mieluisimpia paikkoja Tallinnassa.

Viru-hotellin Suomi100-teemahuoneet ja Suomi100-kirja kuuluvat viralliseen Suomi100-ohjelmaan http://suomifinland100.fi/project/suomi-100-viru-hotelli-45/ .

KESÄ

1.6. Amarillon kesäterassin avajaiset ja Somersby After Hours -tapahtumasarjan avaus.

Tapahtumasarjan aikana järjestetään yhteensä seitsemän viihtyisää konserttia 1.6., 15.6., 29.6., 13.7., 27.7., 10.8. sekä 24.8.

10.6. Suuri Suomi100 juhlakonsertti Tallinna, Vapauden aukio. Tapahtuman järjestävät Suomen suurlähetystö ja Suomen Viron-instituutti.

25.8. Viru 45 -juhlien sarja Amigossa: Justament-yhtye

SYYSKUU

12.9. Porrasjuoksu Viru-hotellissa

Pidätkö sinä korkeista rakennuksista? Juoksetko mielelläsi? Siinä tapauksessa porrasjuoksu on juuri sinulle! Odotamme urheilun ystäviä testaamaan kuntoaan Viru-hotellin porrasjuoksussa. Kilpailulaji suoritetaan juoksemalla pelastusvarusteiden kanssa Original Sokos Hotel Virun portaat 22. kerrokseen. Suomi100-juhlavuoden johdosta järjestämme tällä kertaa porrasjuoksun yhteistyössä Suomen pelastuslaitoksen kanssa.

JOULUKUU

5.12. Suomen tasavallan 100-vuotispäivän illallinen ravintola Merineitsissä.

Viru 45 -syntymäpäiväjuhlien sarja Amigossa: 9.12. Marju Länik

Huom.! Ohjelma täydentyy jatkuvasti, pysyttele linjoilla!

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone