joulunalusaika, joulun odotus, jouuostokst, Helsinki, Sokos Hotels
01.12.2017

Joulunaika Helsingissä on elämyksiä täynnä

Helsinki koristautuu jouluun valoin, kuusin ja koristein. Virittäydy tunnelmaan markkinoilla, joulupoluilla ja glögiä nauttien. 
 
Helsinkiläiseen jouluun kuuluvat tietysti joulumarkkinat. Tuomaan markkinoilla  Senaatintorilla myyntikojujen seassa pyörii vanhanaikainen joulukaruselli ja Joulupukki on tavattavissa joka päivä. 
 
Trendikäs kaupunki tarjoaa perinteisemmän markkinahumun lisäksi Aleksanterinkadun Xmas Garagen tai TRE Christmas Marketin tapaisia pop up -myymälöitä, joista voit käydä hakemassa pukinkonttiin sisustustuotteita ja design-asusteita. 16.-17.12. järjestettävien Teurastamon Joulumarkkinoiden erikoisuutena on artesaanisuklaa. 
 
Pääkaupunki tarjoaa myös erikoisempia elämyksiä. Uniikki kokemus on talvinen uintiretki Allas Sea Poolissa tai saunaelämys helsinkiläisen rantaviivan varrella Löylyssä. Jääpuistossa rautatientorilla voit vuokrata luistimet ja liidellä jääprinssinä tai -prinsessana musiikin tahdissa.
 
Korkeasaari ei nuku joulunakaan. Karhut tosin ovat talviunillaan, mutta voit tehdä tuttavuutta monien muiden eläinasukkaiden kanssa tai selvittää talviturkin arvoituksen yhdessä Kurre-oravan kanssa. Suomenlinnassa seikkaillaan Linnoitustontun reitillä ja Seurasaaren perinteisellä joulupolulla leikitään ja iloitaan 10.12.
 
Suomen täyttäessä sata vuotta, on juhlatunnelma tavallista korkeammalla. Juhlan aikaan 5.-6.12. sinivalkoisessa valossa kylpevät muun muassa kaupungintalo, Presidentinlinna, Tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Finlandia-talo ja Olympiastadionin torni. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallinen avaus järjestetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. klo 18 ja itsenäisyyspäivän juhlinta päättyy Eteläsataman ylle kohoavaan ilotulitukseen 6.12. 
 

Joulunalusaika Helsingin Sokos Hotelleissa

Original Sokos Hotel Vaakunan ylimmän kerroksen ravintola Loisteesta on upeat näkymät jouluvaloissa kylpevään kaupunkiin. Saman katon alla olevaan Sokoksen tavarataloon pääsee jouluostoksille ilman ulkovaatteita.
Senaatintorin vierellä sijaitsevasta Original Sokos Hotel Helsingistä on lyhyt matka kaupungin joulumarkkinoille. Ravintola Frans & Ameliessa herkuttelet vaikka Suomi 100 -menulla.
Kampin kauppakeskuksen lukuisat liikkeet ovat vain muutaman askeleen päässä, kun asut uudistuneessa Original Sokos Hotel Presidentissä. Jos et ole niin jouluihmisiä, voit valita yösijaksesi talon juhannushuoneen. Bistro Manun joulumenu vie mestarin otteella kauden makuihin.
Solo Sokos Hotel Torni tarjoilee joululounaita, -brunsseja ja -illallisia aattoon asti. Helsingin ensimmäisen pilvenpiirtäjän huipulta, Ateljee Barista, on upeat näkymät kaupunkiin.
Kotoisa Original Sokos Hotel Albert sijaitsee trendikkäällä Punavuoren alueella. Käväise Hietalahden hallissa ja kirpputorilla, kurkistele taidenäyttelyihin ja aja raitiovaunulla Kaapelitehtaan museoihin ja tunnelmaan. Illalla maistuu vastapaistettu pizza Papa Albertin huomassa.
 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone