Menu

Joulu Helsingissä: 5 vinkkiä

Helsingin joulu on täynnä tunnelmaa ja tekemistä kaikille joulun ystäville ikään katsomatta. Poimi alta parhaat vinkit jouluiseen Helsinkiin ja aloita lähtölaskenta jouluun.

 

1. Ihaile Helsingin jouluvaloja

 

Ensimmäisen kerran Aleksanterinkadun jouluvalot sytytettiin vuonna 1949 kadun varren kauppiaiden toimesta, jotka halusivat tuoda valoa kaupunkilaisten iloksi. Nykyään katu tunnetaan Helsingin virallisena joulukatuna ja monen kaupunkilaisen joulunodotus alkaa jouluvalojen syttymisen myötä.

Aleksanterinkadun lisäksi jouluvaloja voi ihailla ympäri kaupunkia. Viime vuosina Helsingissä on voinut bongata suuria joulukalentereita, kun asukkaat ja yritykset ovat koristelleet kokonaisia rakennuksia yhteneväisin jouluvaloin.

 

2. Vieraile Helsingin joulumarkkinoilla

 

Perinteiset Tuomaan markkinat  ovat klassikko. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaisiin tuotteisiin, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmaan.

Tuomaan markkinat järjestetään Senaatintorilla 1.–22.12.2022.

Toinen suosittu vaihtoehto on Joulutori Vanhalla ylioppilastalolla. Tarjolla on laadukasta suomalaista käsityötä upeissa historiallisissa puitteissa.

Vanha Ylioppilastalon Joulutori on avoinna 15.-22.12.2022 arkipäivisin klo 11–20 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Teurastamon joulumarkkinoilta löydät paikallisten yritysten tuotteita, jotka soveltuvat mainiosti pukinkonttiin. Tarjolla on paljon maistuvia jouluisia herkkuja mm. glögejä, suklaita ja makkaroita.

Teurastamon joulumarkkinat ovat avoinna 17.–18.12.2022  klo 11–16.

 

3. Nauti riisipuuroa Hakaniemen torilla

 

Kahvisiskojen perinteinen torikahvila on toiminut jo 47 vuotta. Lämmitetyssä teltassa voit nauttia kenties Helsingin parhaasta riisipuurosta, joka tarjoillaan voisilmän, kanelin ja sokerin kera. Tarjolla on myös muita makeita ja suolaisia herkkuja, pannukahvia unohtamatta.

Kahvisiskot on avoinna säävarauksella ma-la klo 6.3015.00. 

 

4. Vietä glögihetki Helsingin kattojen yllä

 

Nouse kiireiden ja hälinän yläpuolelle  hotelli Vaakunan 10. Kerrokseen. Nauti kupillinen Vaakunan omalla reseptillä tehtyä glögiä samalla kun ihailet Helsingin keskustan yli avautuvia maisemia valoisasta ravintolasta käsin. Halutessasi voit nauttia glögisi myös 10. Kerroksen terassilla lämpimän peiton alla.

Ravintola 10. Kerros on avoinna joka päivä. Lue lisää ravintolasta täältä!

 

5. Lämmittele Helsingin yleisissä saunoissa

 

Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool on suosittu nähtävyys Helsingissä. Merikylpylästä löytyy mm. kolme saunaa, kaksi lämmitettyä makean veden allasta sekä yksi merivesiallas, jonka lämpötila mukailee meren lämpötilaa. Allas Sea Pool on auki joka päivä. Katso päiväkohtaiset aukioloajat täältä.

Kotiharjun Sauna on Helsingin ainoa jäljellä oleva perinteinen puulämmitteinen korttelisauna. Kiukaan pehmeistä löylyistä nauttivat niin kanta-asiakkaat kuin kotimaiset ja ulkomaisetkin saunanystävät.Saunaan on helppo tulla: Kassalta voi vuokrata pyyhkeen ja ostaa saunavihdan, virvokkeita ja pientä purtavaa. Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 14–20.00. Lue lisää!

Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly sijaitsee Hernesaaren rannassa, jonka laiturilta pääsee virkistäytymään mereen. Tarjolla on puulämmitteinen perinteinen sauna sekä savusauna. Saunat ovat avoinna päivittäin, katso tarkemmat aukioloajat täältä.