Original Sokos Hotel Kimmel Joensuu
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu

Joensuun Kimmel – maailmanmestarien majapaikka

Original Sokos Hotel Kimmel on majoittanut Kontiolahden maailmancupissa kisaavia ampumahiihtäjiä jo vuodesta 1999. Tänä vuonna hotellissa majoittui 250 kilpailijaa 10 eri maasta, moni heistä maailman kovinta kärkeä.Kisahotellina toimiminen poikkeaa arjesta ja vaatii hotellin  henkilökunnalta monenlaista joustoa. Palaute on ollut joka vuosi kiittävää. Myös henkilökunta viihtyy hyvin kansainvälisessä, sporttisessa ilmapiirissä.

Pohjois-Karjalan Sokos Hotellien matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kannisen on ollut helppo omaksua ampumahiihtäjien tarpeet. Hän on toiminut niin maailmancupin järjestelytoimikunnassa kuin Ampumahiihtoliiton hallituksessa useiden vuosien ajan. "Viimeiset vuodet olen tosin ehtinyt tukemaan kisaviikon onnistumista vain varmistamalla talojemme toiminnallisuudet. Aina olen kuitenkin hengessä mukana ja stadionille on pakko päästä joka vuosi kilpailijoita kannustamaan", Kanninen kertoo.

Hotelli on urheilijan tukikohta
 

"Urheilijalle hotelli toimii rentoutumispaikkana. Kilpailijoiden keskittymistä ei mikään saa häiritä. Se tarkoittaa joustoa palvelussa, muun muassa huonesiivous- ja ruokailuajoissa. Original Sokos Hotel Kimmel on erittäin toimiva tukikohta, koska talo tarjoaa hyvien unien lisäksi kaikki palvelut saman katon alla", Kanninen toteaa.

Näitä urheilija arvostaa:
 

  1. Laadukas ruoka on ykkösasioita viihtyvyyden kannalta. Sitä on oltava riittävästi ja tarjolla aamusta iltamyöhään, erikoisruokavaliot huomioiden. Hotellin on kyettävä toimittamaan ruokaa myös huoneeseen, mikäli urheilija sattuu sairastumaan.
  2. Hotellissa on hyvät kuntoilu- ja jälkihuoltomahdollisuudet. Kimmelissä on nykyään kuntosali, saunaosasto, spa ja jopa kylmäaltaat lihasten rentouttamiseen. Hierojien käyttöön tarjoamme isot huoneet ja lenkkipoluille pääsee heti pihasta ja siitä Joensuun siltoja pitkin luontoon.
  3. Hotellin pihapiirissä on riittävästi parkkitilaa sekä iso piha stadionkuljetusten järjestämiseen. Kimmelin pihasta lähti kisa-aikana 10 päivän ajan non-stop -kuljetukset stadionille aamusta iltaan.
  4. Hyvät nettiyhteydet. Urheilijat striimaavat vapaa-ajallaan elokuvia ja sarjoja ja seuraavat kisoja. Verkkokuormitus on silloin valtava ja yhteyksien pitää silti toimia.
  5. Laajaa valikkoa sporttikanavia. Meillä katsottiin kisa-aikana urheilukanavia huoneiden lisäksi Bistro Pubissa. Lisäksi kilpailijoiden ruokailusalissa pyöri ampumahiihtolähetykset koko kisa-ajan.
  6. Ystävällistä, kielitaitoista ja ymmärtäväistä palvelua. Esimerkiksi hotellikäytäviltä löytyvät kilpailijoiden kuntopyörät, leipäkoneet ja pyykkitelineet ovat kisahotellissa arkea.

"Kisat hoidetaan meillä karjalaisella vieraanvaraisuudella ja kokemuksen tuomalla rutiinilla. Olen todella iloinen siitä, että Original Sokos Hotel Kimmel on aina saanut joukkueilta huikean positiivista palautetta ystävällisyydestä, joustavasta palvelusta ja urheilijaystävällisistä menuista. Myös tänä vuonna", matkailu- ja myyntijohtaja iloitsee.

Ampumahiihdon maailmancupin Kontiolahden osakilpailut järjestettiin 29.11.-4.12.2022 Joensuussa. Kilpailijat majoittuivat Original Sokos Hotel Kimmelissä, median edustajat Original Sokos Hotel Vaakunassa.