Menu
Joensuun kesä 2023 on elämyksiä täynnä

Joensuun kesä 2023 on elämyksiä täynnä

Kesäteatteria, golfia ja höyrylaivaristeilyjä. Vesileikkejä, wakeboardingia ja rokkifestareita. Tervetuloa Joensuun monipuoliseen kesään! Majoitu kesämenojen keskiössä, nykykarjalaista luksusta tarjoilevassa Original Sokos Hotel Kimmelissä tai tänä vuonna 80 vuotta täyttävässä sympaattisessa Original Sokos Hotel Vaakunassa!
 
Vesileikkejä, wakeboardingia ja risteilyelämyksiä
 
Pakkaa uimapuku ja pyyhe kesäkassiin ja lähde nauttimaan ihanasta kesäpäivästä! Lähimmät uimarannat löytyvät Ilosaaresta ja Linnunlahdelta. Ilosaaresta löytyy myös lapsiperheiden suosikkikohde, Vesipuisto Lappis. Tässä puistossa yhdistyy ninjaratamainen toiminnallisuus ja vesillä olon riemu. 
 
Vai nautiskeletko mieluummin sisätiloissa? Original Sokos Hotel Kimmelin ylellinen Nautiskelukylpylä Kimmel Spa tarjoilee ihanaa hemmottelua kesäpäivään.
 
Onko sinulla vauhti verissä? Lähde Pielisjoen rantaan, Joensuun Laiturille, testaamaan wakebordausta ja SUP-lautailua. Laituri on paitsi vesiurheilukeskus myös rento ajanviettopaikka kaikenikäisille.
 
Vanhan ajan höyrylaivatunnelmiin matkataan historiallisella höyrylaiva  S/s Paul Wahlilla, joka risteilee kesällä Joensuusta Savonlinnaan ja toisinpäin. Tarjolla on myös maisemaristeilyjä Joensuun keskustan tunnelmassa, Pielisjokea pitkin.
 
Kuvataidetta, karjalanpiirakoita ja kesäteatteria
 
Karjalainen kaupunkikulttuuri yllättää matkailijat monipuolisuudellaan Nauti kesäpäivästä Taidepuutarha Botanian tuhansiin kasvilajeihin tutustuen. Trooppisessa kasvihuoneessa lentelevät perhoset ja tunnelma värikkäine kukkineen on kuin suoraan tropiikista. 
 
Taiteen ystävä piipahtaa Joensuun Taidemuseo Onnissa tutustumassa niin suomalaisen taiteen kultakauteen kuin modernismin ajan teoksiin. 
 
Taitokortteli taas on viehättävä kulttuurikortteli Joensuun keskustassa, torin laidalla. Piipahda persoonallisiin sisustus- ja käsityöputiikkeihin sekä kauniisiin kahviloihin kakkuineen ja artesaanijäätelöineen. 
 
Haluatko oppia piirakan paistoa? Joensuun kesässä pääset pyörittelemään karjalanpiirakoita Marttojen leipomispajoissa Joensuun torilla. Paikallisia Sorsan leipomon karjalanpiirakoita nautitaan myös hotelliemme aamupalalla, monet ostavat niitä myös kotiinviemisiksi.  
 
Joensuu – kesätapahtumien kaupunki
 
Kaikkien aikojen tapahtumakesä pyörähtää käyntiin 16. kesäkuuta Nightwishin odotetulla konsertilla. Heinäkuussa rokataan Ilovaari- ja Ilosaarirockin tahtiin, elokuussa nautitaan Osuuskaupparockin laadukkaasta esiintyjäkattauksesta ja Joen Yön monipuolisesta tarjonnasta. 
 
Ja mitä olisi suomalainen kesä ilman kesäteatteria? Utran Uudessa Teatterissa esitetään musiikkikomediaa Jaska, Teatteri-Traktorissa taas koko perheen näytelmää Rölli ja metsänhenki. 
 
Golffaamaan ja pyöräretkille
 
Kesäpäivää on hauska viettää rennosti kaupungin puistoissa, Pielisjoen rannoilla ja läheisissä luontokohteissa. Kuhasalon virkistysalueelle on 3 km ja Utran luonnonkauniille saarille 6 km.  Lainaa hotellista polkupyörä tai vuokraa kaupungilta potkulauta ja ota kesäpäivä haltuun!
 
Golfmailat matkaan ja kohti Pohjois-Karjalaa! Kontioniemen luonnonkaunis 18-reikäinen golfkenttä kiertää Höytiäisen järven rantamaisemaa tarjoten ainutlaatuisia näkymiä pelaajille. Aloittelija kokee oppimisen riemua kentän monipuolisilla harjoituspaikoilla, kokeneelle golffarille kenttä taas on riittävän haasteellinen.  
 
Hyvä ruoka on tärkeä osa lomanautintoja. Tuoksuvia grilliherkkuja pääset nauttimaan hotelli Kimmelin puistomaisella kesäterassilla, Bistro Heilin Pihalla. Vaakunan isolla kesäterassilla, torin laidalla, ruokatarjontaa löytyy moneen makuun. Kuivan maan risteilylle pääset Jokilaiva Romeolla. Ravintola Aittaranta taas on kodikas ravintola trendikkäällä Penttilän alueella keskustan tuntumassa.
 
Ihanaa kesää!