Menu

Huippupuitteet Salibandyn MM-kisoille

Suomi on valittu Salibandyn MM-kisojen isäntämaaksi kahtena peräkkäisenä vuotena. Miesten maailmanmestaruudesta kisataan Tampereella vuonna 2026, naisten Turussa vuonna 2027. Huippuareenat, Suomen maine luotettavana kisajärjestäjänä sekä monipuoliset ja laadukkaat majoitusvaihtoehdot saavat kiitosta kansainväliseltä Salibandyliitolta. MM-kisoihin osallistuu 16 joukkuetta ympäri maailman, lisäksi Suomeen saapuu runsas joukko kisaturisteja.

"Suomea pidetään luotettavana kisajärjestäjänä. Olemme jo osoittaneet kykymme kansainvälisten kisojen isäntämaana, viimeksi vuonna 2021. Tulevia kisoja ajatellen on hienoa, että olemme saaneet taaksemme kisakaupunkien vahvan tuen. Ja joukkueet tulevat taistelemaan mitaleista peliareenoilla, jotka ovat Suomen ja koko Euroopan kovinta kärkeä; Turussa monitoimiareena Gatorade Center ja Kupittaan palloiluhalli, Tampereella Hakametsän jäähalli sekä loistavat puitteet salibandylle tarjoava Nokia Arena", Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kertoo.

"Järjestäjän työtä helpottaa, että niin Turussa kuin Tampereella on paljon hyviä hotellivaihtoehtoja. Original Sokos Hotel Kupittaa esimerkiksi sijaitsee aivan Kupittaan palloiluhallin vierellä. Myös Tampereelta löytyy useampi laadukas hotelli kisapaikkojen läheisyydestä", Ilmivalta toteaa.

Ja jatkaa kisahotelleilla olevan ison merkityksen pelin sujuvuudelle sekä koko kisojen järjestämiselle. Eritasoisia ja -hintaisia hotellivaihtoehtoja tulee olla tarjolla, sillä joukkueet maksavat majoituksensa itse. Sijainti on tietysti olennainen, jotta kisapaikalle on helppo siirtyä.

"Valitut hotellit tulevat täyttymään paitsi joukkueista myös innokkaista kannustusjoukoista, joita odotamme erityisesti Euroopasta. Suomi on Ruotsin, Tsekin ja Sveitsin ohella maailman kärkeä salibandyssä, mutta kärki on laajenemassa, mikä on hyvä asia, sillä se tuo lisää kansainvälistä yleisöä kisoihin", Ilmivalta kertoo.

Pitkä yhteistyö

"Sokos Hotellien kanssa meillä on takanamme jo vuosien hyvä yhteistyö. Toivomme sen vain syvenevän ja uskon, että tulevat MM-kisat tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden. Seuraavat arvokisat, nuorten naisten MM-kisat, ovat jo toukokuussa 2024 Lahdessa. Majoitusyhteistyökumppanimme tuolloin on Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone", toiminnanjohtaja toteaa.

"Arvokisojen ohella meillä on tietysti paljon majoitustarpeita arjessa. Sokos Hotellien vahvuuksia hyvän ja joustavan palvelun ohella on kattavuus kautta Suomen."

Pekka Ilmivalta suosittelee kiinnostuneita rohkeasti Salibandyn pariin. "Tämä on laji, joka sopii kaikille iästä ja tasosta riippumatta, hyvä ja helppo tapa liikkua. Aloittamiskynnys on matala eikä harrastaminen vaadi isoja investointeja – kengät, maila, pallo ja suojalasit riittävät."

Sokos Hotels on Suomen Salibandyliiton virallinen yhteistyökumppani. Salibandyliitto suosittelee Sporttiklubia salibandyseuroille.