
Huippuartisteja yökerhoissa
Yksi 1970-luvun mielenkiintoinen ilmiö on hotellien yökerhot ja niiden ohjelmatarjonta. Monen Sokos Hotellinkin yökerho on tunnettu kansainvälisistä tähdistään, näyttävistä shownumeroistaan ja korkeatasoisesta ohjelmastaan; esimerkkeinä Hotelli Hesperian talvikarnevaalit ja Helsinki Clubin kaunotartanssiaiset.
Hotellien ruokaravintoloissa syödään paistettuja ja pariloituja pihvejä sekä erilaisia leikkeitä. Sokos Hotel Valjuksen ruokalistalta Kajaanissa löytyy mm. Havaijinleikkeitä ja silakkapihvejä muusilla.
Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja fetajuustolla on vielä pitkä matka suomalaisille ruokalistoille. Uusi ranskalainen keittiö alkaa rantautua Suomeen, mikä merkitsee kevennystä ruokapöytään.
Terveellisyysajatus ja ruokaympyrän lanseeraus keventävät osaltaan ruokalistojen sisältöä. Erityisesti naisasiakkaat ihastuvat uusiin menuihin.