03.07.2019

Hotellilaisten elämää: Heinäkuussa saapuu festarikansa

Heinäkuu on varmasti kaikista odotetuin kuukausi. Iso osa ihmisistä pääsee vihdoin lomalle, ja lasten lomaa on jäljellä vielä vaikka kuinka. Jokivesi alkaa olla lämmintä, ja hiekkarannoilla on aikaa loikoilla.  

Osa meistä hotellilaisista lomailee tietysti myös, mutta vilkkaan kaupunkihotellin ovet eivät ikinä sulkeudu.  Heinäkuun ekoja festareita, SuomiPoppia, aletaan odottamaan pikkuhiljaa. Hotellila soi suomimusa, ja lippupaketteja menee tasaiseen tahtiin. Itse festarialueelle VIP-telttaan rakennetaan Original Sokos Hotel Arinan "festarihotellihuone", ja sinne arvotaan festarivieraille pääsy pariksi tunniksi kerrallaan. Kisaan voi osallistua SuomiPopin facebook-sivuilla, ja kolmipäiväiseen festariin voi tutustella täältä

Heinäkuussa auringon paahtamia lapsia hauskuuttamaan on hotellille tehty aarrekartta. Vilman värkkäämään yllätykseen voi osallistua kuka vaan, ja respasta voi kysellä karttaa. Ikisuosikit Tietomaa ja SuperPark pelastavat sadepäivän sattuessa, ja Seikkailupuisto Huikiaan kannattaa haastaa vanhemmat mukaan. Pienemmät lapset viihtyvät päivän Vauhtipuistossa, ja Hollihaan liepeiltä löytyy myös ihana Liikennepuisto polkuautoineen.  

Hotellilaiset suuntaavat usein työpäivän jälkeen Hollihaan nurtsille tai Ainolan puistoon kesäpäivän viettoon. Puisto Piknikeillä Hollihaassa on esiintyjiä keskiviikkoisin ja lauantaisin, ja Ainolassa nyt vaan on meininkiä aina kesäisin. Respasta löytyy Mölkky - peli ja sulkkisvehkeet, joita lainataan usein kesäretkille. Coffee Housesta saa mukaan myös kivan piknik-eväsboxin.

Qstock, legendaarinen festivaali, ottaa paikkansa totutusti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Respassa aletaan odottelemaan jo liikematkustajia palaavaksi, ja elokuun lounaslistoja suunnitellaan ravintoloissa kovaa vauhtia.