Menu
Solo Sokos Hotel Helsinki tapetti.
Jokaisessa huoneessa on hotelliin suunnitellut, Helsingin ilmiöistä ja yksityiskohdista inspiroituneet tapetit.

Hotellihuoneiden sisustus esittelee Helsinkiä pala palalta

Solo Sokos Hotel Helsingin uusittu sisustus on saanut inspiraationsa Helsingin eleganssista – sen leppeästä tunnelmasta, uniikeista väreistä ja ikonisista paikoista. Hotellihuoneissa ihastutaan Suomenlinnan puuteriseen värimaailmaan ja käytävillä kuullaan Bulevardin lehmusten havinaa tapettien pinnoilta. Hotellin sisustus on kansainvälisesti palkitun suunnittelutoimisto KOKO3:n käsialaa.

 

"Tämä työ oli meille todella mielekäs ja innostava. Saimme tuoda arkkitehti Pauli E. Blomstedtin 1930-luvulla suunnittelemaan upeaan rakennukseen ja Suomen ensimmäiseen suurhotelliin ripauksen ylellisyyttä. Tässä talossa on arvokkuutta mutta samalla se on rento kohtaamispaikka keskellä kaupunkia," toteaa KOKO3:n sisustusarkkitehti ja yksi perustajista, Aino Brandt.

 

Suunnittelun johtolankana oli tuoda Helsinki hotellivieraille näkyväksi, pala palalta. "Hotellihuoneiden seinille suunniteltiin uniikit tapetit, jotka toimivat kaupunkioppaina osaltaan. Kauppatorin yllä liitelevät lokit, kaupungin kullatut kupolit ja rautatieaseman lyhdynkantajat kertovat kaikki omanlaistaan Helsinki-tarinaa", Brandt kertoo. "Hieno yksityiskohta löytyy avarasta Helsinki Suitesta, jonka päätyseinä on kuin minikokoinen pala Finlandia-talon marmorista julkisivua. Tapetilla luotu lopputulos on minimalistinen ja harmoninen."

 

Huoneiden sisustusmateriaaleissa puu, nahka ja suomalaiset tekstiilit näyttelevät pääosaa,  kokonaisuutta täydentää kotimainen graniitti. Kalusteiden muodot ja kuvioinnit mukailevat ikonisten helsinkiläiskohteiden, kuten Yrjönkadun uimahallin, kaarevia muotoja. Suomenlinnan puuteriset sävyt ovat huoneissa saaneet seurakseen syvänsinistä, joka on paitsi Solo-hotelleille tunnusomainen väri, myös osa Helsingin pimenevän yön tunnelmaa.

 

"Pääkaupunkimme luonne aukeaa nyt hotellivieraille hyvin persoonallisella tavalla. Mutta onhan Helsinki aina ollut olennainen osa tätä hotellia – jo sijaintinsa vuoksi. Tervetuloa tutustumaan, suurhotellin tarina jatkuu sooloillen!"