Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
27.10.2014

Hotelliaamiainen

Vielä 1960-luvulla hotelliaamiainen oli melko yksinkertainen nykyiseen verrattuna: varhaisaamiaisella tarjoiltiin kahvia, teetä, kananmuna sekä sämpylä tai paahtoleipää voin, marmeladin ja juuston kanssa. Hotellien aamiaisella tarjottujen ruokien valikoima monipuolistui 1960-luvun lopulta eteenpäin. Aamiaisen perusruokalajit, eli leivät ja erilaiset kylmät leikkeleet, munat, pekonit, makkarat, puuro, murot, myslit, tuoremehu, hedelmät, jugurtit sekä kahvi, tee ja kaakao, ovatkin pysyneet noista ajoista melko samoina.
 
Lähi- ja luomuruoka on tullut aamiaiselle erityisesti 2000- ja 2010-luvuilla.
EU:n myötä Suomesta saatavien elintarvikkeiden ja raaka-aineiden kirjo on lisääntynyt. Näin myös hotelliaamiaisen raaka-aineet ovat monipuolistuneet.
 
Erikoiskahvit, kuten cappucinot ja espressot, ovat löytäneet myös hotelliaamiaiselle 2000 -luvuilla. Viimeisimpiä 2010-luvun aamiaisjuomauutuuksia ovat smoothiet ja lingotut mehut.
 
Juhlasesongit näkyvät hotelliaamiaisella edelleen, joten vaikkapa joulun alla hotelliaamiaisella lusikoidaan yleensä "tavallisen" puuron sijasta riisipuuroa.