Virun kahvila 70-luvulla

Hotelli Viru 50 historiaa - osta kirja Aikamatka hotelli Viruun

70-luvun lopulla tavallisella virolaisella ei ollut yleensä asiaa Viruun. Sisään pääsivät vain hotelliasiakkaat, hotellin työntekijät ja – vaikka luokattomassa yhteiskunnassa muka oltiinkin – parempi paikallinen väki.
 
Osa tallinnalaisista piti Virua silti luontevana tapaamis- ja käyntipaikkana jo sen sijainnin takia. Sisään kaikille avoimiin palveluihin pääsi vain nykyisen kauppakeskuksen puolelta, mutta kahvilaan, grillibaariin, stereobaariin ja varieteehen piti jonottaa pitkään.
 
Jotta tallinnalainen pääsi jonottamatta edes kahvilaan, hänen piti yrittää keplotella hotellin toisen kerroksen käytävän kautta. Taktiikoita oli kaksi: Hiljaisena hetkenä piti tekeytyä ulkomaalaiseksi ja mennä pääovesta sisään rauhallisen päättäväisesti. Ei saanut jäädä katselemaan ja ihmettelemään vaan piti kiirehtiä suoraan toiseen kerrokseen. Toinen mahdollisuus oli liimautua isoon turistiporukkaan, jolloin ikääntyneet ovimiehet eivät ehtineet katsoa kaikkien perään. 
 
Kahvila oli hyvin suosittu virolaisten parissa. Se jäi huomaamatta useimmilta täysihoitoa nauttivilta suomalaisilta, jollei heillä ollut paikallisia ystäviä, jotka halusivat välttämättä sinne. Suosio johtui ajanmukaisesta länsimaisesta kalustuksesta, siisteydestä ja tarjoilusta, joka oli nopeampi kuin toisissa suosikkipaikoissa Moskvassa ja Pegasuksessa.
 
Kahvi ei ollut samanlaista sumppia tai porovettä kuin muissa kahviloissa. Kakut olivat Virun kuulua huippulaatua, ja pikkusuolaiseksi nautittiin usein suosittu Pääkaupungin salaatti tai nakit ja perunasalaatti. 
 
 
Oi niitä aikoja:) 
Juttu on pätkä Sakari Nupposen kirjasta "Aikamatka hotelli Viruun". Miläli olet kiinnostunut Virun muista historiallisista tarinoista, niin kirja on juhlavuonna 2022 myynnissä Original Sokos Hotel Virun vastaanotossa, hinta 20 €. Todella mielenkiintoistaa luettavaa! 
 
Onneksi Virun kahvilaan pääsee nykyisin paljon helpommalla - tervetuloa juhlakuohuviinille ja juhlakakulle! 
 
 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.