Hiihtoloma Kolilla

Kolilla on paljon tekemistä hiihtolomien aikaan!

Mutkamäkeen pääset laskemaan heti hotellin kulmalta. Mikäli omat sukset eivät tulleet mukaan niin hyppäät vain tuolihissin kyytiin ja olet vuokraamossamme tuota pikaa. Ajantasaiset rinnetiedot löydät täältä. Laskettelupäivän lomassa voit nautiskella Rinnetupamme maukkailla toasteilla ja kuumalla kaakaolla tai muilla herkuilla. 

Aktiivisen ulkoilun lomassa tulee helposti nälkä, tähän auttaa onneksi Grill it! -ravintolamme monipuolinen tarjonta ja Kahpitsan herkulliset pizzat. Grill It!:ssä on tarjolla Suksimestarin keittobuffet 20.2.-14.3.2021 päivitäin klo 12-15. Ruokalistaan pääset tutustumaan täältä.

Hiihtolomien aikaan 19.2.-14.3. Koli Relax Spa:ssa on naperoviikot. Tällöin lasten ei tarvitse kiirehtiä pois altaasta, sillä Koli Relax Spa on avoinna lapsille päivittäin klo 10-18. Klo 18 jälkeen kylpylämme on pyhitetty aikuisille rentoutumiseen. 

Hiihtolauduille pääset aivan hotellin lähettyviltä, kun menet kabiinihissillä parkkipaikalle ja kävelet alimman eli P2 alueen kulmaan. Sieltä pääset yhdysladulle, joka johtaa sinut Suomen yhtämittaisesti pisimmälle valaistulle ladulle. Latukartan ja latujen kunnossapidon tilanteen löydät täältä

Hiihtolomalla pitää myös antaa pulkalle kyytiä. Lähin pulkkamäki löytyy n. 2,5 km:n päästä Kolin Ipatin urheilukentältä. Tuolla  sijaitsee myös valaistu jääkiekkokaukalo, joten pääset myös luistelemaan samalla reissulla. Hotellilla on lainattavissa muutamia pulkkia. 

Kolin vaaroja voit käydä ihastelemassa näin talvellakin! Tykkylumipuut ovat häikäisevän kauniita kevätauringon valossa. Suosittelemme tekemään vaaroihin tutustumisen lumikenkäillen. Lumikenkiä voit vuokrata hotellin vieressä sijaitsevasta Luontokeskus Ukon Koli Shop Retkituvasta. Mikäli haluat maastoon ilman lumikenkiä, suosittelemme vuokraamaan liukuesteet omiin kenkiisi. Retkituvalta varattavissa myös opastettuja ulkoiluretkiä. Tästä pääset tutustumaan heidän tarjontaansa. 

Lomakoli.fi -vuokraamo ja retkipalvelut palvelevat sinua Loma-Kolin alueella. Heiltä löytyvät vuokrattavaksi moottorikelkat, fatbiket, retkiluistimet, lumikengät, suksisetit ja pilkkivälineet. Loma-Kolin sporthallilla sijaitsee kuntosali ja hallin voi vuokrata edullisesti esim. sählyn tai sulkapallon pelaamiseen. Loma-Kolilla sijaitsee myös Käränkälammen 3 km:n pituinen retkiluistelurata.

Käränkälammen savusaunan yhteydessä on mahdollisuus käydä avannossa. Iso savusauna tarjoaa löylyt kerrallaan jopa 20 hengen porukalle. Voit varata savusaunan yksityiskäyttöön. Lisätiedot täältä

Koiravaljakot kiinnostavat varsinkin perheen pienimpiä. Koli Huskyn valloittavat koirat kutsuvat sinut rekeensä nauttimaan vauhdikkasta menosta. Koiravaljakkoajelut Merilänrannassa hiihtolomaviikoilla 8-10 keskiviikkoisin klo 11-13 nonstop-ajeluna. Reitti on noin yhden kilometrin mittainen ja hinta 25 €/aikuinen ja 10 €/lapset. Ajelun alussa tutustutaan valjakkokoiriin. Lisätietoja täältä. 

Valloittavat islanninhevoset vievät sinut seikkailuun lumisiin postikorttimaisemiin Paimentuvalla

Talvisin jäätilanteen salliessa Kolin ja Vuonislahden välille tehdään Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie. Joka talvi jännitämme sen aukeamisajankohtaa. Toivottavasti pakkasia olisi tänä vuonna niin paljon, että jäätie sataisiin avattua ennen hiihtolomien alkua. Jäätien vierelle on aurattu myös retkiluistelurata taukopaikkoineen.

 

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen hiihtoloma kanssamme Kolille. Henkilökuntamme antaa mielellään lisää vinkkejä loman viettoon.

Ko