Suite 907 Helsingin sydämessä, hotellit helsinki, Original Sokos Hotel Vaakuna, sviittimajoitus helsingissä, sviitti helsinki, hotelli helsingin keskusta
Suite 907 Helsingin sydämessä
18.09.2018

Helsinkiläinen klassikkohotelli uudistuu

Helsinkiläinen klassikkohotelli uudistuu

Helsingin keskeisimmällä paikalla sijaitseva funkkisklassikko uudistuu. Original Sokos Hotel Vaakunan kaikki huoneet, huonekerrokset sekä hotelliaula uudistetaan talon alkuperäinen henki säilyttäen. Työt alkoivat huhtikuussa 2018 ja valmistuvat alkuvuodesta 2019. Puolet uusista hotellihuoneista on jo tehty.

Vaakuna–Sokoksen rakennus on arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema funkkistyylin taidonnäyte, joka kätkee sisäänsä runsaasti oman aikansa alkuperäisiä kalusteita ja designesineitä. Hotellin 1950-luvun tunnelma säilytetään uudistuksessa lisäämällä sen uniikkiin tyyliin ripaus modernia luksusta.

Huoneiden klassiset, arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelemat alkuperäiset nojatuolit, verhoiltiin uudelleen 1950-luvun värimaailmaa toistavin tekstiilein. Hotelliaulasta tutut rauhankyyhkyt ovat lennähtäneet huoneiden seinille, ja hotellin alkuperäistunnus, kullanvärinen vaakuna, toistuu tekstiileissä ja painotuotteissa.

"Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tilat tuodaan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen", kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä. "Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille."

Sviitti Helsinki-näköalalla

Ensimmäisenä valmistuivat kahdeksannen ja yhdeksännen kerroksen näköalahuoneet. Yhdeksännen kerroksen huoneissa erikoisuutena ovat kauniisti sisustetut parvekkeet, joilta voi ihailla eri suuntiin aukeavia Helsinki-näkymiä. Parvekkeellisia huoneita on Vaakunassa yhteensä 46.

Uudistuksen myötä myös Vaakunan upeat sviitit saavat loistaa entistä kirkkaammin. Sviittejä on yhteensä 12, joista osa omalla parvekkeella, osa lisäksi omalla saunalla. Hotellin hienoimmasta eli Vaakuna-sviitistä on näköala Eduskuntatalon, Postitalon ja Lasipalatsin suuntiin.

"Klassikkohotellin päivittäminen tähän päivään on kulttuuriteko, jossa on huomioitava rakennuksen alkuperäinen muotokieli. Odotan innokkaana lopputulosta, joka syntyy pitkän historian sekä nykypäivän muotoilun ja osaamisen yhdistämisestä", iloitsee Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Hilkka Lehtinen.

Hotelli toimii muutostöiden aikana normaalisti. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kaupunkikakkosista upeisiin, parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Seuraa sosiaalisessa mediassa:
Instagram @vaakunahelsinki
www.facebook.com/vaakunahelsinki