Helsinkiläinen hotelliklassikko avautui – uudistunut Solo Sokos Hotel Helsinki on tyylikäs kumarrus Helsingille

Solo Sokos Hotel Helsinki avautui 10.5. Kluuvikadun ja Yliopistonkadun kulmaan, Helsingin ydinkeskustaan. Vuonna 1930 valmistuneen hotelli Helsingin uusi aikakausi hakee inspiraationsa pääkaupungin väreistä, sen tunnelmasta ja yksityiskohdista.  
 
Puolitoista vuotta kestäneessä hankkeessa hotellin kaikki 207 huonetta, ravintolat ja yleiset tilat uudistettiin, hotelli sai uuden tyylikkään julkisivuvalaistuksen ja samalla kiinteistöä peruskorjattiin. Lisäksi hotelliin valmistui näyttävä juhla- ja tapahtumatila jopa 200 hengen tilaisuuksiin.  
 
Solo Sokos Hotel Helsingin huoneissa ja käytävillä on viehättävää vanhan helsinkiläisen kivitalon tunnelmaa. Jokaisessa huoneessa on tähän hotelliin suunnitellut, Helsingin ilmiöistä ja yksityiskohdista inspiroituneet tapetit, ja värimaailman puuteriset sävyt ovat saaneet inspiraationsa Helsingin väreistä: merestä, rannikon kivistä, lehmuksista ja Suomenlinnasta.  
 
Hotelli Helsingin katutasoon avataan kaksi uutta ravintolaa. Pauli's Pizza & Grill sammuttaa pizzauuninsa vasta iltamyöhään, ja Bar HKI on avoinna ympäri vuorokauden. Kesäisin terassi levittäytyy Kluuvikadun ja Yliopistonkadun kulmaan, lehmuksen alle.  
 
- Solo Sokos Hotel Helsinki edustaa kansainvälisesti suosittua trendiä, jossa hotellin ravintolat ja vastaanotto muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa samalta tiskiltä voi tilata oluen tai kirjautua sisään hotelliin. Uusin Solo-hotellimme sopii erinomaisesti niin matkailijoille kuin staycationin viettoon, aluejohtaja Satu Näsärö sanoo.   

Kaupungin vilkkautta ja helsinkiläistä ravintolakulttuuria 

Hotelli Helsinki avautui vuonna 1930 Suomalaisen Säästöpankin liikerakennuksen yhteyteen. Se oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen suurhotelli. Klassismia edustavan rakennuksen suunnitteli arkkitehti Pauli E. Blomstedt. Uudessa Solo Sokos Hotel Helsingissä hänen mukaansa on nimetty hotellin ravintola Pauli's sekä tapahtumatila Blomstedt. Vuosien aikana hotelli Helsinki on saanut lisää tilaa, ja nykyisin koko rakennus on hotellin käytössä.  
 
Monella helsinkiläisellä on muistoja legendaarisesta Helsinki Clubista, joka toimi "Hesarin" yökerhona 70-luvulta 2010-luvulle. Nyt näihin, alun perin pankkisalina toimineisiin tiloihin on avautunut tyylikäs juhla- ja tapahtumatila Blomstedt, joka sopii erityisen hyvin esimerkiksi juhlavastaanottoihin, seminaareihin sekä muihin tilaisuuksiin jopa 200 hengelle.  
 
Huoneiden ja käytävien suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto KOKO3. Katutason ravintolat ja aulatilat sekä tapahtumatila Blomstedtin sisustuksen on suunnitellut Promakers. 
 
Solo Sokos Hotel Helsinki 
 
Avautui 10.5.2022 
Osoite: Kluuvikatu 8, Helsinki 
Huoneita: 207 
Ravintolat: Pauli's Pizza & Grill, Bar HKI, kesäterassi Kluuvikadulla 
Kiinteistön omistaja: Exilion 
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Soini & Horto 
Ravintoloiden sisustussuunnittelu: Promakers  
Huoneiden sisustussuunnittelu: Suunnittelutoimisto KOKO3 
Hotellioperaattori: Sokotel Oy 
 
Lisätietoja 
 
Satu Näsärö  
Aluejohtaja  
Solo Sokos Hotel Helsinki  
p. 040 5379 201  
satu.nasaro@sok.fi  
 
Sokotel on suomalainen hotellioperaattori ja osa S-ryhmää. Sokotel operoi pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmissa kaupungeissa ja Viron Tallinnassa yhteensä 14 Sokos Hotellia, seitsemää Radisson Blu Hotellia sekä täysin uutta Heymo 1 -hotellia.