17.06.2019

Helsinki-maisema lumoaa joka päivä

Helsingin Original Sokos Hotel Vaakunasta aukeavat upeat näköalat pysäyttävät talon hotellipäällikön Hilkka Lehtisen päivittäin. Monesti näkymät tallentuvat Hilkan kameraankin.

Olympiavuonna 1952 rakennetun klassikkohotellin tiloista voi ihailla erilaisia Helsinki-maisemia. Näkymän kauneus vaihtuu myös vuorokauden- ja vuodenajan mukaan.

Auringonnousut ja -laskut ovat Vaakunassa elämyksiä

"Näkymät Asema-aukion suuntaan ovat huikaisevan kauniit. Aurinko nousee aamulla Tuomiokirkon takaa ja valaisee koko heräilevän kaupungin. Se on hetki, jota on pakko pysähtyä ihailemaan joka kerta", hotellipäällikkö sanoo. "Herääminen aamuauringossa kylpevien Tuomiokirkon kauniiden kupoleiden näkymiin on asiakkaillemme mieleenpainuva elämys ja sosiaalisessa mediassa näkyykin usein vieraidemme ottamia kauniita maisemakuvia."

Parhaat auringonlaskut katsellaan yhdeksännen kerroksen parvekkeellisista huoneista tai talon ylimmässä kerroksessa ravintola Loisteen ikkunoista. Aurinko laskee Mannerheimintien puolelle, Kansallismuseon taakse ja kohti Töölönlahtea.

Työhuone näköalalla

Vaakunan näköalahuoneet ja -ravintolat ovat todella uniikkeja koko helsinkiläisessä hotellimaailmassa. Kaareva funkkisrakennus tarjoaa näkymät neljään eri ilmansuuntaan.

Original Sokos Hotel Vaakunassa on 46 parvekkeellista huonetta, joissa syödä aamiainen kaupunkimaiseman äärellä tai päättää Helsinki-päivä auringonlaskun ihailuun oman parvekkeen aurinkotuolissa.

"Monilla kanta-asiakkaillamme on jo suosikkimaisema, jonka perusteella he tekevät huonevarauksensa. Asema-aukion ja Mannerheimintien suuntaan avautuvat huoneet, joista näkyy vilkas kaupunkielämä, ovat suosittuja."

"Yksi talon hienoimmista näkymistä avautuu 9. kerroksen kulmasviitin parvekkeelta: täältä näkee yhdellä katseella neljä helsinkiläistä klassikkorakennusta; Eduskuntatalon, Postitalon, Kiasman ja Lasipalatsin. Hehkuttamisen arvoisia ovat myös 6. ja 7. kerroksen uudistetut kulmasviitit, jotka sijaitsevat hotellin pyöreässä kulmassa ja joiden kummankin sviitin makuuhuoneissa on sänky sijoitettu ikkunoihin päin niin, että sieltä on suora näkymä Eduskuntatalolle."

Millaisia kuvia hotellipäällikön kuvavirtaan sitten on työpaikalla tallentunut? "Kaupungin vilinää on mukava kuvata yläilmoista ja mielenkiintoisen säätilan huomatessani menen usein 10. kerroksen näköalaterassille kameran kanssa. Tykkään ottaa valokuvia kauniilla aurinkoisella säällä, mutta toki Helsinki on kovin kaunis myös lumisateisena!" Lehtinen sanoo.

Näköalahotellissa jokainen löytää mieluisensa maiseman. "Kuviamme voit ihailla sosiaalisessa mediassa instagramissa tilillä vaakunahelsinki ja facebookissa meidät löytää hotellin nimellä Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Tervetuloa ihastumaan!"