11.07.2018

Helsingin Tornin vastaanoton kesävinkit

Jätskille Merisatamaan

Kävely rantaviivaa pitkin ihaillen auringossa kimaltavaa merta, purjeveneiden huojuntaa ja iloisten helsinkiläisten pikniktuokioita – näistä on hurmaava kesäpäivä rakennettu. Kävelyn kruunaa Helsingin Jäätelötehtaan raikkaat jäätelöt, joita on laaja valikoima. Yksi alueen parhaita puolia on myös se, että täällä viihtyy myös karvakorvat. Eiranrannassa on nimittäin suuri koirapuisto, jossa myös ihmisen paras ystävä voi nauttia kesäpäivästä ja löytää uusia kavereita.

-Jenni


Ulkoile Vanhankaupunginkoskella

Vanhankaupunginkoski sijaitsee Vantaanjoen suulla, Helsingin perustamispaikan Vanhankaupungin alueella Arabianrannan läheisyydessä Viikissä. Vanhankaupunginkoski on suosittua ulkoilualuetta kaupunkilaisten keskuudessa. Upeat vanhat kivisillat ja vehreät puistoalueet houkuttelevat kävelylle vaikkapa koirankin kanssa. Siellä sijaitsevat myös Tekniikan museo ja ravintola Koskenranta. Koskella voi kalastaa mm. lohikaloja.

-Aini


Nauti auringosta Uunisaaressa

Vietä ihana kesäpäivä Kaivopuiston edustalla sijaitsevassa Uunisaaressa! Veneyhteys saareen kulkee Kompassitorilta, jonne on Tornista matkaa alle 2 km. Se taittuu mukavasti esimerkiksi hotellin polkupyörällä. Toisin kuin monille muille Helsingin saarille, muutaman minuutin venematka on maksuton, ja vene kulkee taukoamatta. Kyytiä odotellessa voi herkutella esimerkiksi jäätelöllä, muurinpohjaletuilla tai metrilakulla.

Perillä saaressa odottaa mm. pitkä uimaranta ja viihtyisä ravintola, joka on avoinna päivittäin klo 10–22. Aurinkoisella terassilla voi nauttia esim. lohikeitosta, kalasta ja uusista perunoista sekä muista suomalaisista herkuista. Saari koostuu pohjoisesta ja eteläisestä saaresta, josta johtaa silta myös viereiseen Liuskasaareen. Uunisaaren värikkääseen historiaan kuuluu mm. maalitehdas, öljynkeittämö ja merikylpylä.

-Camilla


Hietalahden kirpputori

Eteläisen Helsingin helmi. Tee löytöjä ja tapaa aitoja suomalaisia ihmisiä. Sekalaista myytävää astioista lasten vaatteisiin ja älppäreistä Marimekon kuoseihin. Avoinna päivittäin koko kesäkauden. Mitä parempi sää, sitä enemmän paikalla on myyjiä!

-Timo


Tutustu Katajanokkaan

Tämä Helsingin keskustan itäinen "saari" tarjoaa paljon nähtävää ja siihen on helppo tutustua kiireisenkin aikataulun puitteissa. Ota raitiovaunu nro 4 tai 5, kaupunkipyörä tai jatka sinne kävellen suoraan Kauppatorilta: Uspenskin upea katedraali suosittuine auringonottokallioineen, merikylpylä, Tove Janssonin puisto, viehättävä pienvenesatama, entisen vankilan punatiiliset muurit ja puisto, paljon kauniita jugend rakennuksia, vilkas Viking Linen matkustajasatama, Ulkoministeriön komea alue ja paljon muuta. Katajanokalla on paljon hauskoja kahviloita ja ravintoloita. Kävellen pääset kiertämään koko alueen rantoja pitkin vehreissä puistomaisemissa. Pysähdy vaikka hetkeksi paikallisten suosimalle mattolaiturille ihailemaan jäänmurtajien komeaa rivistöä ja pulahda siellä uimaan katsellen samalla Korkeasaaren rantamaisemia.

Ja vielä, todellinen "Hidden Gem": ehkä haluaisitkin jatkaa matkaasi Suomenlinnaan ilman pitkää jonotusta? Katajanokan kärjestä arkisin liikennöivään huoltolauttaan on yleensä aina hyvin tilaa!

-Ulla


Kesäpäivän treenihaaste

Kulje Tuomiokirkon portaat alhaalta ylös askelkyykyillä; astu joka toiselle rappuselle ja kyykkää selkä suorana joka askeleella. Sateisena päivänä treenin voi suorittaa myös hotellin portaissa. Ei tekosyitä!

Joko olet kuullut Helsingin pisimmistä portaista joissa on 426 askelmaa? Malminkartanon täyttömäen portaat eivät jätä ketään kylmäksi.
Paikalle löytää omalla autolla ja julkisilla. Portaat sijaitsevat lähellä bussilinjojen 39N, 51 ja 45 päätepysäkkiä.

-Jenna


Viihdy Vuosaaressa

Suuntaa itään! Sieltä löydät Uutelan ulkoilualueen ja luontopolut. Polut ovat varsin helppokulkuisia, mutta niiden varrella on myös muutamia vaikeakulkuisempia osuuksia. Luontopolun rastit sisältävät hauskoja Uutelan luontoon liittyviä tehtäviä. Kiikari ja muistiinpanovälineet auttavat tehtävien suorittamisessa, mutta selviät niistä ilman apuvälineitäkin. Niemenapajassa ja Nuottaniemessä on kaksi keittokatosta, joissa voit pitää evästauon luonnon tarkkailun lomassa. Katoksissa ei ole polttopuita vaan omat polttopuut ja tulitikut tulee ottaa itse mukaan.

Ulkoilun jälkeen voit istahtaa ansaitulle, tuoreelle korvapuustille Uutelan vieressä sijaitsevaan kahvila Kampelaan. Ja jos jalka painaa vielä tämän jälkeen, voit jatkaa päivää viereisellä Aurinkolahden uimarannalla. Aurinkolahden alue on verrattavissa parhaisiin etelän lomarantoihin!

-Elina