Menu

Glampingiä, kansallispuistoretkiä ja upea maailmanperintökohde – Kymenlaakso kutsuu!

Kymenlaaksossa riittää tekemistä jokaiseen makuun, tarjolla on niin upeita luontopolkuja, kulttuurihistoriallisesti merkittävä maailmanperintökohde, kiinnostavia kulttuuritapahtumia kuin erilaisia aktiviteettejakin.

"Alueeltamme löytyy tosiaan runsaasti vaihtoehtoja niin luonnossa viihtyville, historiasta kiinnostuneille kuin myös merellisen ympäristön ja kaupunkikulttuurin ystäville", vinkkaa S-ryhmän hotellien Kotkan ja Kouvolan alueen myyntipäällikkö Niina Turunen.

Poimi Niinan ryhmämatkavinkit Kymenlaakson kesään ja syksyyn:

Tykkimäki Resort, kotimaanmatkailun uusi helmi

Kouvolassa, Käyrälammen rannalla sijaitsevan Tykkimäki Resortin kokonaisuus muodostuu huviloista, villoista, glamping- ja campingalueesta sekä saunoista ja erilaisista aktiviteeteista. Tekemistä ja kokemista riittää täällä vuoden ympäri.

"Aivan alueen porteilta pääsee kymmenien kilometrien pituisille ulkoilureiteille, talvella hiihtäjien ja lumettomalla kaudella patikoijien iloksi. Käyrälammen rannasta lähtee vesireittejä niin melojille kuin suppailijoille, ja meloa voi pitkälle syksyyn. Välineet voi vuokrata helposti Resortin omasta vuokraamosta" suosittelee Turunen.

Ryhmille Turunen suosittelee erityisesti valmiiksi räätälöityjä elämyspaketteja, joihin kuuluu ohjattu aktiviteetti, kuten vaikkapa SUP-lautailu, elämyskellunta tai melonta. Monista aktiviteeteista voi nauttia myös syksyllä. Esimerkiksi ryhmille sopivalla Metsämieli-retkellä suomalainen metsä tarjoaa rentouttavan miljöön, jossa tehdään kehoa ja mieltä rauhoittavia harjoituksia. Retkellä kävellään rauhallisesti, joten se sopii kaikille, jotka pystyvät liikkumaan metsäisessä maastossa.

Resortin alueella on myös kaksi kokoustilaa ja ympäri vuoden avoinna oleva ravintola Lammenranta Kitchen & Bar. Perheille lähialueelta löytyy muun muassa suositut Tykkimäen huvipuisto ja Aquapark.

"Alueella voi majoittua moderneissa huviloissa, hirsimökeissä tai eksoottisissa Glamping Laawuissa. Tykkimäki Resort tarjoaa myös uniikit ja upeat puitteet erilaisille kokouksille ja juhlille", Turunen kertoo.

Koettavaa kansallispuistosta maailmanperintökohteeseen

Repoveden kansallispuiston jylhät kalliot sekä järvien ja lampien täplittämä kansallismaisema kutsuvat patikoimaan sekä nauttimaan luonnosta. Repovesi on suosittu retkeilykohde, josta löytyy useita eritasoisia vaellus-, pyöräily- ja melontareittejä. Ruskan aikaan kansallispuiston polut hiljenevät ja vaeltaa saa rauhassa. Alueella voi myös marjastaa, sienestää tai kalastaa.

"Muita Kymenlaakson alueen kiinnostavia luonto- ja kulttuurikohteita ovat muun muassa Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Kotkassa sekä UNESCOn maailmanperintökohde Verla, joka on kulttuurihistoriallisesti merkittävä vuosisadan vaihteen teollisuusmiljöö", Turunen vinkkaa.

"Ryhmille suosittelen opastettuja historiakierroksia tai Verlan tehdasmuseon tallirakennuksen hauskaa paperipajaa. Siellä pääsee kokeilemaan paperinvalmistusta ja tekemään itse kortteja kierrätysmateriaaleista."

"Lisäksi Kotkassa Merikeskus Vellamo näyttelyineen on ainutlaatuinen arkkitehtuurikohde. Samalla reissulla kannattaa käydä myös Akvaariotalo Maretariumissa. Kotkan upea ja monipuolinen saaristo kannattaa pitää myös mielessä. Keisarin Vanavedessä on mahdollisuus tutustua Kotkan vetovoimaisimpiin kohteisiin ja tuntea Kotka ja Langinkosken kuohut mereltä päin."

Hotellivinkit kaupunkilomailuun

Original Sokos Hotellien ominaispiirteisiin kuuluu vahvasti paikallisuus, jota on vaalittu myös Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella sekä Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunassa.

"Esimerkiksi Suomen sympaattisimman hotellin, eli Kouvolan Vaakunan, hotellihuoneiden uudistuksessa on haettu inspiraatiota omalta alueeltamme. Huoneteemat tuovat pohjoista Kymenlaaksoa sekä sen luontoa monipuolisesti esiin", Turunen kertoo.

Kesäsesongilla sekä Kotka että Kouvola ovat molemmat vilkkaita tapahtumakaupunkeja. Kotkassa on perinteiset Meripäivät 26-29.7.2023, Haminassa Hevoset Bastionissa 7-11.6.2023 ja Kouvolassa Kuninkuusravit 4-6.8.2023.

Ryhmiä ajatellen Kotkan Seurahuoneen sijainti on otollinen. Hotelli sijaitsee aivan Kotkan keskustassa meren ympäröimällä Kotkansaarella. Ravintolatarjontaakin löytyy moneen makuun.

"Saman katon alla Kotkan Seurahuoneella palvelevat ranskalaistyylinen bistro Frans & Rosalie, energinen Amarillo, rento VENN sekä kaupungin helteisin yökerho Las Palmas", listaa Turunen.

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka sekä Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakuna toivottavat kaikenkokoiset ryhmät lämpimästi tervetulleiksi! Talot tarjoavat laadukkaat, monipuoliset tilausravintolapalvelut, hyvät saunatilat ja laajan huonevalikoiman. Molemmilla hotelleilla on niin Green Key- kuin Sustainable Travel Finland -tunnukset.