Original Sokos Hotel Vaakuna huoneuudistus
Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista.

Funkkisklassikko Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu

Vaakuna–Sokoksen rakennus on arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema funkkistyylin taidonnäyte, joka kätkee sisäänsä runsaasti oman aikansa alkuperäisiä kalusteita ja designesineitä. Hotellin 1950-luvun tunnelma säilytetään uudistuksessa lisäämällä sen uniikkiin tyyliin ripaus modernia luksusta.

"Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tuomme tilan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen", kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä. "Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille. Yhtä lailla hotelliaulan reliefissä kiertävät rauhankyyhkyt lennähtävät nyt myös huoneiden seinille."

Hotellihuoneissa vieraita odottavat Huttusen suunnittelemat alkuperäiset nojatuolit, jotka on entisöity 1950-luvun henkeen. Yhdeksännen kerroksen huoneita valaisevat jatkossakin Paavo Tynellin hotellille suunnittelemat valaisimet, joita löytyy myös hotellin aula- ja ravintolatiloista.

Uudistustyötä tehdään yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, sillä osa hotellista – kuten kaksi ylintä majoituskerrosta – on rakennushistoriallisesti suojeltuja. Kaupunginmuseo on tehnyt muun muassa hissiauloissa väritutkimuksia, joiden avulla on saatu tarkka selvyys siitä, miltä hotellin alkuperäinen värimaailma on näyttänyt.

"Klassikkohotellin päivittäminen tähän päivään on kulttuuriteko, jossa on huomioitava rakennuksen alkuperäinen muotokieli. Odotan innokkaana lopputulosta, joka syntyy pitkän historian sekä nykypäivän muotoilun ja osaamisen yhdistämisestä", iloitsee Original Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtaja Mika Mustasilta.

Original Sokos Hotel Vaakunan huonekerrokset uudistetaan yksi kerrallaan 2. huhtikuuta 2018 alkaen. Ensimmäinen uudistettu kerros saadaan käyttöön jo kesän 2018 aikana. Hotelli toimii muutostöiden aikana normaalisti. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kaupunkikakkosista upeisiin, parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Original Sokos Hotel Vaakunan liiketoiminnoista vastaa SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy, jolla on meneillään useita muitakin uudistus- ja uudishankkeita. Break Sokos Hotel Flamingo laajenee, Original Sokos Hotel Presidentin uudistus on loppusuoralla ja Helsingin Pasilaan rakentuu kokonaan uusi Tripla-hotelli.

Lisätiedot:

Mika Mustasilta, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna, mika.mustasilta@sok.fi, puh. 0400 638 571

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, heli.engblom@sok.fi, puh. 050 388 3111

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.