© Visit Turku
25.07.2019

Elokuu on tapahtumakuu - tapahtumavinkit Turussa

Tarjolla kulttuurikaupungin koko kirjo

60 vuotta täyttävä Turun musiikkijuhlat kokoaa elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä festivaaleista tuo eri konserttipaikoille suuria orkesterikonsertteja, oopperaa, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia sekä koko perheen elämyksiä.

Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma Vegånia järjestetään jälleen Vanhalla Suurtorilla, tällä kertaa kahden uuden lisätapahtuman voimin. Ekologisesti tuotettujen vegaanisten herkkujen kyljessä Ølfest tarjoilee pienpanimoiden oluita ja tuliterä musiikkitapahtuma VØLUME huolehtii herkuttelun taustamusiikista viereisessä Porthanin puistossa.

Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävä Alvar Aalto -viikko tuo tällä kertaa Turkuun ja Paimioon moninaisen arkkitehtuuritapahtuman, jonka teemat liittyvät arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja rakennettuun ympäristöön.

Aura Festissä Kupittaanpuiston lavalle nousevat Suomen kovimmat rap-, pop- ja R'n'B-artistit sekä kuumimmat elektronisen musiikin ammattilaiset.

Taiteiden yö viettää kolmekymppisiään entistä laajemmalla ohjelmalla. Ohjelma alkaa jo päivällä ja jatkuu pitkälle yöhön. Suurin osa tarjonnasta on ilmaista. Turku Pride laajenee puolestaan koko viikon kestäväksi tapahtumaksi, joka huipentuu värikkääseen kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali Turku Animated Film Festival (TAFF) juhlistaa animaatiotaidetta ja luovaa mieltä. Kilpasarja esittelee rohkean omaperäisisiä elokuvia ja lisäksi tarjolla on teemanäytöksiä, työpajoja, keskusteluja ja näyttelyitä.

Kisoja kaupungin keskustassa

Elokuun sporttitapahtumissa pääsee kokemaan urheilun huumaa katsomossa tai laittamaan omat ennätykset uusiksi.

Paavo Nurmi Marathon juostaan tutulla reitillä, jolla yhdistyvät upeat kaupunkimaisemat sekä luonnonkaunis Ruissalo. Matkoissa valittavana on myös kymppi tai puolimarathon.

Yleisö pääsee seuraamaan triatlonia aivan Turun keskustassa, kun Challenge Turku -kisaajat päästetään irti. Kilpailun eri sarjat tarjoavat mahdollisuuksia myös aloitteleville lajin harrastajille.

Aikuisurheilun yleisurheilun SM -kilpailuissa otetaan mittaa toisistaan eri-ikäisten sarjoissa. Satoja urheilijoita houkuttelevat kisat käydään Paavo Nurmen Stadionilla.

Tieto liikkuu messuilla ja foorumeissa

SHIFT Business Festival tuo neljännen kerran yhteen teknologian innovaattoreita ja perinteisten toimialojen johtoa verkostoitumaan ja luomaan uusia yhteistyömahdollisuuksia. Asiantuntijapuhujien lisäksi tapahtumassa on luvassa monipuolisia taide-elämyksiä. SHIFT järjestetään tänä vuonna Ruissalon Tapahtumatelakalla.

Turkuun muuttava Veneet Esillä on Suomen suurin käytettyjen veneiden myyntitapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Ruissalon Tapahtumatelakalla. Turun messut lupaa puolestaan elämyksellisimmät messut koskaan, täynnä paikallisuutta, huumorilla ja ylpeydellä höystettynä.

Hyvien kokemusten siivittämänä Eurooppa-foorumi järjestetään toista kertaa elokuun lopulla. Tapahtuma kokoaa Turkuun politiikan kärkinimiä ja asiantuntijoita pohtimaan ajankohtaisia kysymyksiä yhdessä yleisön kanssa. Ohjelman pääteemana on talous, ja muita aiheita esimerkiksi päätöksenteko EU:ssa sekä ilmastopolitiikka.

Tapahtumia elokuussa 2019:

2.–3.8. Vegånia, Ølfest & VØLUME Vegånia, Ølfest & VØLUME
9.–10.8. Aura Fest www.aurafest.fi
9.-11.8. Aikuisurheilun yleisurheilun SM www.vsvu.fi/sm-kisat-2019/
9.-11.8. Turun Tuomiopäivä - toiminnallisen harjoittelun kisat www.turuntuomiopaiva.com
9.-11.8.  ChallengeTurku www.challengeturku.com/fi/
9.-11.8. Padelin SM-kilpailut padel.fi/
8.-22.8. Turun musiikkijuhlat www.turunmusiikkijuhlat.fi
15.8. Taiteiden yö - 30 vuotta www.turuntaiteidenyo.com
17.8. Paavo Nurmi Marathon www.paavonurmimarathon.fi/
18.8. Turku Touring Pyöräily kalenteri.turku.fi/events/calendar?keyword=Turku%20Touring%20
19.-24.8. Turku Pride turkupride.fi
21.–25.8. Turku Animated Film Festival Turku Animated Film Festival
22.-25.8. Suuret oluet – Pienet panimot suuretoluet.fi/turku/
23.-25.8. Turun messut www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-messut/
23.–25.8. Veneet Esillä veneetesillä.fi
23.8.-1.9. Alvar Aalto -viikko www.alvaraalto.fi/megatapahtuma/alvar-aalto-viikko-2019/
29.–30.8. SHIFT www.theshift.fi 
29.-31.8. Eurooppa-foorumi www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi

Nämä ja muita menovinkkejä osoitteessa visitturku.fi / turkukalenteri.fi