Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Viron metsät kutsuvat sienestäjiä
05.09.2016

Carpe Diem. Carpe Tallinn. Viron metsät kutsuvat sienestäjiä.

Kantarelleja, tatteja, torvisieniä, rouskuja - tuttuja herkkuja löytyy runsain mitoin Viron metsistä. Myös meille niin tutut jokamiehenoikeudet tekevät sieniretken uusiin maisemiin helpoksi.

Innokas sienestäjä, Original Sokos Hotel Virun henkilöstöpäällikkö Maret Kaldmaa paljastaa hänelle jo lapsuudestaan tutut sienipaikat: Peterburin maantien varrelta löytyvät Kuusalun ja Loksan alueen mäntymetsät ovat kangasrouskujen aarreaitta. Maret vinkkaa valitsemaan paikan, jossa on runsas aluskasvillisuus, mutta ei liikaa vesakkoa. Myös Piiben maantien varren metsiköt ovat mainioita sienipaikkoja sekä Lahemaan kansallispuiston kauniit maisemat.

Maaretin rouskureseptillä sienikausi jatkuu koko talven, erinomainen lisuke mausteisten makkaroiden tai liharuoan kanssa: Liota kangassieniä kylmässä vedessä muutama tunti tai yön yli, jotta sienelle ominainen kitkeryys poistuu. Vaihda vesi 3-4 kertaa liotuksen aikana. Keitä sieniä liotuksen jälkeen vielä kahdessa vedessä. Liotetut kangassienet ovat herkullisen pehmeitä. Valmista sen jälkeen marinadi.

Yhtä sienikiloa kohden tarvitset 0,5 litraa vettä, 1 tl suolaa, 2 tl sokeria, 10 mustapippuria, 5 kokonaista neilikkaa, 2 laakerinlehteä, 2 isoa sipulia, 2 porkkanaa ja etikkaa maun mukaan. Laita marinadia varten kattilaan kaikki ainekset paitsi etikka. Kun porkkana on pehmeää, lisää etikkaa oman makusi mukaan. Lisää marinadiin kuiviksi puristetut sienet ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Nostele esilämmitettyihin purkkeihin ja sulje ilmatiiviisti.