Menu
Break Sokos Hotel Tahkon uudistus
Break Sokos Hotel Tahkon uudistus

Break Sokos Hotel Tahkon uudistustyöt ovat käynnissä

Break Sokos Hotel Tahkon uudistustyöt alkoivat huhtikuussa.

 

Break Sokos Hotel Tahkon mittavat uudistustyöt käynnistyivät 17. huhtikuuta. Uudistuksen myötä hotellista rakentuu tyylikäs lomakohde, jossa luonto on tuotu osaksi hotellielämystä. Työt tehdään vaiheittain, ja kaikki talon tilat kattava uudistushanke valmistuu vuoden 2024 aikana. Ensi vaiheessa uudistetaan puolet talon majoituskapasiteetista, kokoustilat ja ravintolatilat.

"Tahkon vetovoima on jatkuvassa nosteessa ja elämyksellisille matkailupalveluille on entistä enemmän kysyntää. Uudistuksen myötä nostamme rimaa kunnolla ja nousemme tasolle, joka jättää vieraillemme pitkäkestoisen muistijäljen", Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen lupaa.

"Alueen avarassa luontomaisemassa, monipuolisten aktiviteettien äärellä, matkailijat pääsevät hyvinvointiaan edistävän vapauden tunteen äärelle. Me haluamme jatkossa tarjota saman tunteen myös hotellimme tiloissa", Hämäläinen avaa uudistuksen lähtökohtia.

 

Ravintolat uudistuvat myös – luonto osaksi hotellin tarinaa

 

Ravintolat Hillside, aulabaari, Pizza Breikki ja Hesburger ovat uudistuksen osalta valmiina syksyllä 2023. Sisustussuunnittelusta vastaa moniaistisista hotelli- ja ravintolatiloistaan tunnettu Visionary Design Partners Helsinki Oy.

"Tahkon luonto on ainutlaatuinen; puhdas, raikas ja aito. Tällaisessa ympäristössä hotelli-ravintolan pitää pystyä tarjoamaan vierailleen merkityksellisiä elämyksiä. Lähdemme hakemaan juuri tähän kohteeseen sopivaa olon huolettomuutta – uudenlaista arjen luksusta", suunnittelija Jaana Ekman kertoo. "Luonto ja sen kestävyys otetaan merkittäväksi osaksi hotellin suunnittelua ja tarinaa."

Ravintoloiden liikeideat säilyvät ennallaan, mutta tunnelma muuttuu täysin.  "Ravintola-alueesta tulee viihtyisä olohuonemainen ympäristö, kylän todellinen kohtaamispaikka. Näkymiä piha-alueelle ja rinteiden suuntaan avataan. Valaistus, äänimaailma, tuoksut ja luonnonmukaiset materiaalit tulevat tarjoamaan rentouttavan kokemuksen kaikille aisteille. Kodikkaissa tiloissa, takkatulen lämmössä, viihdytään jatkossa pitkään", Ekman kertoo.

Ruokaravintola Hillsidessa yhä useampi tahkoilija voi nauttia Chef Rôtisseur Hannu Pöyhösen tiimeineen valmistamaa laadukasta ruokaa, kun asiakaspaikkoja saadaan uudistuksen myötä lisää. Jatkossa tilat muuntuvat helposti myös yksityisiin juhliin.

Huhtikuussa aloitettiin hotellin päärakennuksen huoneiden ja kokoustilojen uudistustyöt, jotka valmistuvat syksyn 2023 loppuun mennessä.

 

Osuuskauppa PeeÄssä panostaa Järvi-Suomen matkailun kehittämiseen.

 

Osuuskauppa PeeÄssä sijoittaa Break Sokos Hotel Tahkon uudistukseen 17 miljoonaa euroa. Kaikki tilat uudistetaan, osa hotellia rakennetaan jopa kokonaan uudelleen. Uudisosaan tulee yli 50 rinnemaiseman suuntaan avautuvaa huonetta, joista osa omalla parvekkeella, sekä nautinnolliset ja rentouttavat Spa-tilat. Uudisosan rakennustyöt alkavat lokakuussa 2023.

Hotellin uudistus on jatkumoa Tahkon matkailukeskuksen muille kehityshankkeille. Tavoitteena on tehdä Tahkosta Suomen vetovoimaisin ja monipuolisin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde sekä viisinkertaistaa ulkomaisten matkailijoiden määrä vuoteen 2030 mennessä.

 

Break Sokos Hotel Tahkon uudistuksen vaiheet:

 • Hotelli suljettuna 17.4.–21.6.2023, jolloin ravintolatiloja, päärakennuksen huoneita, kokoustiloja, sekä talotekniikkaa aloitettiin uudistamaan. 
 • Päärakennuksen huone- ja kokoustilojen uudistus jatkuu 21.6.–20.9.2023. Hotellin majoituskapasiteetistä käytössä on puolet.
 • Hillside -ravintola uudelleen suljettuna 6.8.-14.9.2023. Aamiainen ja buffetlounas tarjoillaan hotellin uudistetussa Maisemasalissa. 
 • Pizza Breikki ja Hesburger suljettuna 28.8.-14.9.2023. 
 • Ravintolatilojen uudistus valmis syyskuussa 2023
 • Päärakennuksen uudistetut huoneet osittain käytössä 21.9.2023 alkaen
 • Talon toisen siiven purku ja uudisrakennuksen rakennustyöt aloitetaan lokakuussa 2023
 • Saunaosasto pois käytöstä 1.10.2023 alkaen
 • Ravintola Hophaus suljettu 8.10-1.11.2023 uudistuksen vuoksi
 • Koko talon uudistus valmistuu loppuvuonna 2024.
 • Aikataulut saattavat muuttua uudistuksen aikana.

 

 

Lisätietoja:

Anna Hämäläinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Tahko, puh. 044 7197 965, anna.hamalainen@sok.fi