Break Sokos Hotel Kolin huoneuudistus alkaa huhtikuussa
27.03.2018

Break Sokos Hotel Kolin huoneuudistus alkaa huhtikuussa

Break Sokos Hotel Kolin nykyisiin huoneisiin (73 kpl) tehdään mittava perusparannus. Huonesaneeraus alkaa 3.4., ja vaiheittainen uudistustyö kestää arviolta kesäkuun loppupuolelle. Hotelli, ravintola- ja kokouspalveluineen on avoinna koko uudistustyön ajan. Kaikki hotellihuoneet maalataan, minkä lisäksi uusitaan ja vaihdetaan lattiamateriaalit sekä uusitaan sängyt ja huoneiden muut kalusteet. Myös hotellin käytävät saavat uuden ilmeen ja uudet matot. Uudistuksessa hotellihuoneet saadaan samalle nykyaikaiselle ja laadukkaalle tasolle Span, ravintoloiden ja hotellin vastaanoton kanssa.  Edellinen huoneremontti toteutettiin vuonna 1999. 

Hotellin kysyntä on viime vuosina vilkastunut. Suunnittelutyö tilanjaon muuttamisesta on jo käynnistetty. Tarkoituksena on rakentaa nykyisten seinien sisälle 9 uutta hotellihuonetta.  Hanketta on suunniteltu yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ja mm. hotellin päässä toimiva suosittu Koli Shop Retkitupa siirtyy vuokralle Kolin Luontokeskus Ukon tiloihin.

 

Kolille kauan kaivattu maalämpö

Kolin kansallispuistossa sijaitsevien Luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin nykyinen öljylämmitysjärjestelmä korvataan maalämpöjärjestelmällä. Rakennustyöt tehdään kahdessa vaiheessa kevään ja syksyn 2018 aikana. Maalämpötyöt an tarkoitus aloittaa huhtikuun aikana. Jatkossa öljylämmitystä käytetään edelleen lisäenergiana tasaamaan kulutushuippuja kovimman pakkaskauden aikana. Toteutuvan maalämpöhankkeen myötä hotelli saa myös kauan odotetun viilennyksen.​

Kolin kansallispuistossa tehtiin maalämpökaivojen koeporaus marraskuussa 2016 ja projekti on nyt edennyt toteutusvaiheeseen. Kiinteistöt omistaa Metsähallitus, jonka lisäksi hankkeessa on mukana Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. PKO pyörittää valtion vuokralaisena Break Sokos Hotel Kolin sekä Kolin laskettelurinteiden liiketoimintaa.

"Olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä ympäristöministeriön ja Metsähallituksen kanssa, jotta saisimme vaihdettua hotellin lämmitysjärjestelmän öljyä ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon. Hienoa, että tämä kestävän kehityksen hanke nyt toteutuu", PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.


Kaikki maalämpöjärjestelmään liittyvät lämpökaivot voidaan sijoittaa jo rakennetulle hotellin ja luontokeskuksen piha-alueelle sekä laskettelurinteiden alueelle. Maalämpö- ja hotellihuoneuudistusten yhteisinvestointi on arvoltaan noin 2,5 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja antaa hotellinjohtaja Jukka-Pekka Pesonen, puh. 010 762 3626.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone