Menu

Autokyydillä supermarkettiin

Asiakkaamme matkalaukku oli jäänyt lennolta. Alkoi olla myöhä ja usko laukun saapumisesta hiipui. Vastaanoton Petterin iltavuoro oli päättymässä kello kymmenen maissa. Hän tarjoutui viemään asiakkaan omalla autollaan klo 23 asti avoinna olevaan Prismaan. Kaupassa käytiin ja asiakas sai välttämättömimmät tarvikkeet, joilla hän pärjäsi laukun saapumiseen asti. Asiakkaan päivä oli pelastettu!
 
 

Teetä ja sympatiaa sairastavalle muusikolle

Kerroshoitajamme Jaana onnellistaa usein vieraitamme. Meillä majoittui eräs bändi, jonka jäsenistä yksi jätti seuraavan palautteen: "Nyt on välittävä meininki! Yövytään pari yötä samassa hotellissa tässä Kokkolassa, kun tänään keikka Raahessa ja se on kai suht lähellä. Siivoojat tuli äsken kyselemään huoneeni siivouksen tarvetta ja sanoin ettei muuten oo oikeestaan tarvetta, paitsi että oon kipeä ja kuumeessa taas hikoillut kaikki lakanat läpimäriksi. Vanhempi hotellisiivooja totesi nuoremmalle, että vaihda sinä nuo lakanat niin minä haen jotain helpotusta sairaalle muusikolle. Hetken päästä hän tuli takaisin mukanaan vedenkeitin, kuppi sekä iso lajitelma teetä, kaakaota sekä tietty hunajaa, sokeria jne. Huikkasi vielä lähtiessään, että muista laittaa lämpimästi päälle ja levätä mahdollisimman paljon. Tykkään."
 
Jaana, Original Sokos Hotel Kaarle, Kokkola
 

Tupla-espressolla aamu käyntiin

Aamiaisen Senni teki hienon teon. Useamman yön meillä majoittunut asiakas oli muutamina aamuina pyytänyt tupla-espressoa. Yhtenä aamuna Senni meni itse kysymään asiakkaalta, haluaisiko hän samaisen kahvin tänäkin aamuna. Asiakas oli otettu, kun ei itse ehtinyt edes tehdä tilausta.
 
Senni, Original Sokos Hotel Lakeus, Seinäjoki
 

Yhteistyöllä se onnistuu

Erika juoksi eräänä lauantaiaamuna Helsingin junaan, jotta ulkomaalaisen, Helsinkiin matkaavan asiakkaamme omaisuus saatiin huoneen jumiutuneesta kassakaapista asiakkaalle. Junan konduktööri otti tavarat vastaan täällä Jyväskylässä ja Helsingin päässä Original Sokos Hotel Vaakunan henkilökunta haki ne häneltä. Tavarat menivät nopeammin perille kuin
asiakkaat. Mahtavaa yhteistyötä!
 
Erika ja VR:n konduktööri, Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä
 

Hääpäivän kunniaksi

Saimme selville, että asiakkaat ovat tulossa viettämään 30-vuotishääpäivää hotelliimme. Halusimme huomioida heitä erityisellä tavalla. Vastaanoton Ulla kirjoitti asiakkaille runon ja kerroshoidon Laura taiteili sängylle kaksi mahtavaa joutsenta. Joutsenten viereen aseteltiin ruusu, sydämen muotoinen suklaarasia ja runo. Asiakkaat kiittivät sydämellisestä huomioimisesta ja onnistuneesta hääpäivästä.
 
Ulla ja Laura, Original Sokos Hotel Vaakuna, Joensuu
 

Tuhoutunut tiedosto

Professorilla oli alkamassa tiloissamme 50 hengen luento, vieraita oli saapunut ympäri Suomea. Tuntia ennen tilaisuutta luennoitsija huomasi, että koko hänen PowerPoint -esityksensä oli tuhoutunut eikä kopiota ollut. Kesken kattamisen ja muiden puuhien Marko tarttui tilanteeseen ja ryhtyi professorin avuksi. Rauhallisesti Marko koosti kaikki 30 PowerPoint-sivua uudelleen, professorin sanelun pohjalta. Tilaisuus saatiin alkamaan ajallaan. Uskomaton pelastus tärkeänä päivänä, niin luennoitsijalle kuin vieraillekin! 
 
Marko, Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta
 

Pientä piristystä murheelliseen jouluun

Jouluaattona saimme surullisia vieraita. Erään pariskunnan talo oli tuhoutunut edellisenä yönä tulipalossa. Nyt he olivat yösijaa vailla. Tarkoitus oli jäädä meille niin pitkäksi aikaa, kunnes varakoti löytyisi. Suru ja murhe oli suuri. Palon yhteydessä koirakin oli päässyt karkuteille, mutta löytyi onneksi myöhemmin. Majoitimme heidät tilavaan superior-huoneeseen.
Pariskunnan joulun muuttuminen painajaiseksi sai vastaanoton Maukan mietteliääksi. Miten heille saataisiin edes hieman joulumieltä? Maukka etsi ja varasi heille paikat jouluaaton jo täyteen varatulle buffet-illalliselle. Talo tarjosi ruoat ja juomat. Heitä ilahdutettiin vierailun aikana myös majoituslahjakortilla ja tapaninpäivän illallisella. Se tarjoiltiin huoneeseen, jotta perheen koiran ei tarvitsisi olla yksin huoneessa.
Perhe oli kiitollinen ja liikuttunut siitä, miten heidät otettiin avosylin vastaan ja autettiin kriisin keskellä. Koko talon panostuksella pidimme vieraistamme hyvää huolta. 
 
 

Aamiainen to go

Aamiaisella asiakas kertoi lähtevänsä meiltä Lappiin ystävänsä mökkiä siivoamaan. Hän harmitteli, että seuraavana aamuna tarjolla ei olisikaan valmista aamiaista. Ritu otti kopin ja pakkasi asiakkaalle mukaan kaikenlaista hyvää aamiaispöydästä. Mukaan hän kirjoitti kortin, jossa toivotti ihanaa siivoushetkeä. Asiakas oli todella kiitollinen ja tyytyväinen!
 
 

Kuva tunnearvoa täynnä

Pariskunta näki ravintolan seinällä ottamani valokuvan. Kuvassa oleva talo oli heidän entinen kotinsa ja paikka, jossa pariskunnan esikoinen oli syntynyt. Lähetin alkuperäisen kuvan heille ja annoin luvan käyttää sitä. Kuvalla oli heille suuri tunnearvo, vaikuttivat liikuttuneilta.
 
Juhis, Original Sokos Hotel Albert, Helsinki
 

Hyvää syntymäpäivää kalamiehelle!

Eräänä maanantaiyönä kaksi miestä tuli kysymään huonetta. Varasin heille viimeisen kahden hengen huoneen ja kyselin, minne olivat matkalla. He kertoivat, että olivat olleet menossa koskelle kalaan, mutta eivät löytäneet perille. 
Toinen miehistä tuumasi kelloa katseltuaan (oli pyörähtänyt jo yli puolen yön), että hänellä on tänään syntymäpäivä. Kun he olivat viemässä autoa parkkiin, loihdin "kalamiehelle" pienen yllätyslahjan, jonka annoin halauksen kera. Paketissa oli urheilusukat, tuubihuivi ja paikallista särkeä tomaattikastikkeessa. Jotain "saalista" kotiin viemisiksi.
 
 

Tukka hyvin, kaikki hyvin

Meillä oli miesporukka VIP-saunassamme viettämässä iltaa. Kaikki meni paremmin kuin hyvin siihen asti, kunnes pojat huomasivat, että kaikilla oli jäänyt hiuslakka ja geelit kotiin. He olivat saunomisen jälkeen suuntaamassa vielä Helsingin yöelämään.
Hätäisenä yksi miehistä soitti ravintolaan ja kertoi ongelmasta. Minä lupasin korjata tilanteen. Käväisin Alepasta hakemassa geelit, lakat sekä vaahdot ja vein ne saunalle. Pojat pääsivät baanalle tukat kuosissa. 
 
 

Tärkeät lääkkeet

Asiakas unohti festareille lähtiessään tärkeät lääkkeensä hotellihuoneeseen. Vein lääkkeet työvuoroni jälkeen asiakkaalle festarialueen portille, sillä ilman niitä hän ei olisi pärjännyt.
 
Kirsi, Original Sokos Hotel Albert, Helsinki
 

Puhelimen onnellinen omistaja löytyi

Löysimme siivouksen yhteydessä puhelimen, joka vaati PIN-koodia avautuakseen. Puhelimessa luki kuitenkin omistajan nimi, joten pienen agenttityön jälkeen löysimme puhelimensa hukanneen asiakkaamme Facebookista. Laitoimme hänelle viestiä, että puhelin odottaa häntä respassa.
 
Heidi ja Krista, Original Sokos Hotel Vantaa
 

Koiralle oma dogibag

Hotelliin tuli pariskunta, mukanaan komeaakin komeampi Rudolf-koira. Rudolf moikkasi näyttävästi Tainaa ja Annia ja hypähti vauhdikkaasti tiskiä vasten. Rapsutuksetkin Rudolfille kelpasivat.
Rudolfin omistajat päättivät tilata huoneeseen iltapitsat, joten Anni ja Taina tekivät Rudolfille pikkuisen oman dogibagin pitsojen mukaan, jottei Rudolf joudu tyhjin suin isäntäparin herkuttelua katsomaan. Pussissa oli nakkeja ja lihapullia. Seuraavana aamuna, kun Rudolf oli lähdössä kohti Kuusamoa, hän kävi sanomassa meille moikat ja kiitokset. 
 
Taina ja Anni, Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi
 

Lämmitystä asiakkaalle ja autolle

Tammikuun pakkasilla hotelliimme oli saapunut asiakas, jonka auton lämmitysjärjestelmä oli hajonnut jo sata kilometriä ennen Seinäjokea. Saapumisaika oli myöhäinen ja kaikki autojen lämmityspaikat varattuja, joten oli pelko, ettei auto käynnistyisi enää aamulla.
Asiakas oli ihan jäässä, joten respan Anita antoi hänelle saunallisen huoneen. Asiakas meni vielä ravintolaan ruokailemaan, jossa hän jutteli Sirpa-tarjoilijan kanssa auton ongelmasta. 
Kokit Emmi ja Mervi olivat lähdössä töistä ja huomasivat, että lämmityspaikkoja oli vapautunut. He infosivat tästä Sirpaa, joka taas infosi Anitaa, joka soitti asiakkaalle huoneeseen. Asiakas sai autolleen lämmityspaikan, jotta saisi auton käyntiin aamulla, pakkasta kun oli luvattu 25 astetta!
Yhteispelillä saatiin asiakkaalle hyvä mieli ja aamulla käynnistyvä auto, jolla hän sitten pääsi korjaamolle saakka. 
 
Anita, Sirpa, Emmi ja Mervi, Original Sokos Hotel Lakeus, Seinäjoki
 
 

Väsynyt, mutta onnellinen

Kahden pienen lapsen isä oli tulossa majoittumaan hotelliimme. Hänellä oli toiveena rauhallinen huone, jotta saisi hyvin nukuttua. Vastaanoton Kirsi järjesti hänelle huoneen rauhallisella sijainnilla, leveällä sängyllä sekä huoneeseen vielä laittoi kortin, jossa oli viesti "Nuku Hyvin". Jääkaapissa oli vielä pullo kylmää olutta. Asiakas oli kiitellyt tätä huomioimista todella paljon check outin yhteydessä ja jättänyt pitsalahjakortin Kirsille kiitoksena. 
 
 

Hyvää kotimatkaa

Meillä oli hotellissa asumassa norjalainen eläkeläisrymä ja he olivat todella nauttineet olostaan hotellissamme. Kun uloskirjautuminen koitti ja bussi odotti pihassa, sai vastaanoton Filloreta idean:
Hän otti pussillisen Fazerin sinisiä ja lompsi kohti bussia, jossa jo kaikki norjalaiset istuivat ja odottivat lähtöä. Filloreta meni bussiin, tarttui mikkiin ja kiitti kaikkia vierailusta, toivotti hyvää kotimatkaa ja pyysi tulemaan pian uudelleen!  Kaikki bussissa olijat alkoivat taputtaa vimmatusti ja huusivat että tämä oli paras reissu ikinä! 
 
Filloreta, Original Sokos Hotel Presidentti, Helsinki