Menu

"Art deco meets bohemian" – Tornin ravintolatiloja yhdistää kerroksellisuus ja runsaus

Valmistuessaan vuonna 1931 Torni edusti uutta aikaa. Tyylillisesti se oli yhdistelmä art decoa ja funkkista. 

"Tornin taiteellinen ja hieman boheemikin tunnelma on säilynyt kautta vuosikymmenten. Tämän uniikin hengen vahvistaminen oli yksi ravintolatilojen sisustussuunnittelun johtoajatuksista", Fyran sisustusarkkitehdit Emma Keränen ja Silja Kantokorpi kertovat.

Ravintola OR:issa art deco-tunnelmaa luotiin ja korostettiin aikakauden henkeen sopivilla väreillä, kuoseilla, marmorilaatoituksilla, puupaneloinneilla ja seinävalaisimilla. Kalustuksessa käytettyjen klassikkotuotteiden lisäksi parrasvaloihin on päässyt myös kotimaisten toimijoiden kädenjälki. Tiloissa on esimerkiksi uniikkeja, vain Tornille suunniteltuja Annalan kankaita ja Lepo Polar -tuolin uusia, nelipistejalkaisia versioita.

"Emme halunneet tehdä Tornista mitään art deco -museota, vaan korostaa näyttävää kerroksellisuutta ja boheemia runsautta sekä viimeistellä tyyliä mielenkiintoisilla tornimaisilla yksityiskohdilla".

Tunnelman luomisen toinen tärkeä asia oli tietenkin taide, joka on aina ollut iso osa Tornia. Nyt se on mukana yhä näkyvämmin.

Ikonisia näkymiä ja maagista tunnelmaa

Tilasuunnittelussa suurimmat muutokset koskivat Ateljee Baria, jonka upeita näkymiä yli Helsingin haluttiin laajentaa. Nyt kaupungin ensimmäinen kattobaari on kaksikerroksinen ja ikonisesta näkymästä pääsee nauttimaan yhä useampi. 

"Baarin pöydät ja tuolit ovat tyylikäs sekoitus matalampaa ja korkeampaa, jotta upea maisema tavoittaa mahdollisimman monet. Nekin, jotka istuvat selkä ikkunaan päin, pääsevät nauttimaan maisemista peilien avulla", Fyran suunnittelijat kuvailevat. 

Myös alakerran toiminnallisuus muuttui, kun American Bar ja sen pyöreä baaritiski palautettiin alkuperäiselle paikalleen Tornin kupolikaton alle.  

"American Barista löytyvät myös arvokkaat Paavo Tynellin suunnittelemat valaisimet, jotka aikanaan valmistettiin vuonna 1952 avautuneeseen Sokoksen kiinteistöön, ravintola "Hehtaarihokkiin", suunnittelijat summaavat.

 

Tornin ravintolat: 

OR Restaurnt & Bar

Ateljee Bar

American Bar

Pub O'Malley´s Torni