Hotelli Oulu Arina
Original Sokos Hotel Arina Oulu
03.04.2017

Arinan väki suosittelee!

Henkilökunta suosittelee

Oulu on meidän kotikaupunkimme. Ihana sellainen. Oulu ja Oulun lähialeet tarjoavat vaikka mitä tekemistä. Visit Oulu on tehnyt alueestamme upeita videoita! Tutustu ja tule vieraaksemme Original Sokos Hotel Arinaan!

Oulu -video

Rokua -video

Hailuoto -video

Ja mitäs sitä vielä muuta...

Hupisaaret ja Ainolanpuisto

Ihan hotellimme lähellä on vehreä ja kaunis Hupisaarten alue ja  Ainolanpuisto. Ihan kuin "sentral parkki"  New Yorkissa, ihana paikka kaupunkilaisille ja vierailijoille päästä joenrantaan ja lähelle luontoa. Hupisaaret koostuu kymmenistä pienistä Oulujoen suiston saarista ja puistoista. Siellä on kauniita  valkoisia puusiltoja purojen yllä ja romanttisia puiden lehvistöjen ympäröimiä polkuja.  Hupisaarilta löytyy tilaa viettää piknikkiä, iso ja hieno leikkipuisto lapsille sekä viihtyisä kahvila puutarhan ympäröimänä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin kalatie, josta pääsee katsomaan ikkunan läpi lohien nousua Oulujokeen.

 

Ainolanpuiston vieressä kohoaa Pohjois-Pohjanmaan museo, mistä löytyy mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä alueen historiasta. Museon kestosuosikki, kaikkien lasten ja lastenmielisten  pienoismallinäyttely iki-ihanasta Koiramäen väestä on pitänyt pintansa vuodesta toiseen.

 

Hailuoto ja lossimatka

Hailuoto on ainutlaatuinen saari Oulun lähellä. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, ja tämänkin saariretken kruunaa jännittävä lossimatka mantereelta.

 

Hailuoto on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan ja kansallismaisemastaan. Saari sinänsä on nähtävyys. Jääkauden jälkeisen maankohoamisen seurauksena saari alkoi syntyä vajaat 2000 vuotta sitten ja kasvaa edelleen noin yhden senttimetrin vuodessa. Hiekka, tuuli, meri ja ihmiset ovat muokanneet saaren nykymuotoonsa.


Hailuotoon pääsee bussilla numero 59 Oulun keskustasta. Saarella on monipuolisesti palveluita ympäri vuoden. Saarella voi liikkua itsenäisesti retkeilypoluilla, katsella nähtävyyksiä ja rantoja. Hailuodon läntisessä päässä Marjaniemessä on vanha majakka (1871), interaktiivinen luontonäyttely ja upeat rannat. Kniivilän museossa voi tutustua Hailuodon historiaan. Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä.

 

Pyörällä baanalle

Oulu kuuluu Suomen pyöräilykaupunkien aatelistoon. Kaupungissa risteilee yli 600 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, jotka vievät matkailijan kätevästi Oulun nähtävyyksien äärelle. Suuntaa pyörän ohjaustanko esimerkiksi Hietasaaren, Ainolanpuiston ja Linnansaaren läpi kulkevalle Merelliselle reitille.

Pyöräillä kannattaa vaikkapa Hietasaarille ja Nallikariin, Pohjolan Rivieran kilometrin pituiselle hiekkarannalle. Alueelta löytyy tekemistä kaikille  - kesällä Vauhtipuisto lapsille, heppahulluille Ponipiha, minigolfia tai muuta sporttia Nallisportissa ja paljon ulkoilureittejä. Lisätietoja ja pyöräilykartat  http://www.ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/kevyt-liikenne ja  http://www.nallikari.info/

 

Turkansaari

Turkansaari on tunnelmallinen suojelukohde kaupungin laitamilla.  Sinne kannattaa mennä veneellä kaunista Oulujokea pitkin, mutta myös pyörällä ja autolla pikkusaarelle pääsee.  Turkansaaren ulkomuseossa voi tutustua vanhoihin elinkeinoihin kuten maa- ja metsätalouteen, karjanhoitoon, kalastukseen ja tervanpolttoon. Museoalue koostuu kahdesta vehmaasta saaresta: Turkansaaresta ja Siikasaaresta. Istahda koivujen katveeseen nauttimaan luonnosta ja maalaismaisemasta tai ulkoile pakkasessa ja täytä vatsasi riisipuurolla tonttujen touhutessa pihapiirissä.

Ulkomuseo on avoinna kesäisin ja adventin aikaan. Museoalueella järjestetään erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä. Kesäisin on joka sunnuntai jumalanpalvelus Turkansaaren vanhassa kirkossa, jonka lattia on adventin aikaan olkien peitossa.


Eläinpuisto Escurial

Kukka- ja eläinpuisto Escurial on koko perheen matkailukohde Pohjois-Pohjanmaalla Limingan kunnassa. Puisto sopii kaikille kukkien ja eläinten ystäville ja se on myös mainio retkeilykohde koululaisille ja ryhmille. Eläinpuistosta löytyy yli 40 eläinlajia kaikkiaan yli 300 eläimen joukosta. Myös Vanhan Limingan alue on kaunista katseltavaa, ja samaan reissuun voi yhdistää käynnin upeassa Liminganlahden Luontokeskuksessa.

 

Nallikari

Nallikarin kilometrin mittainen upea hiekkaranta houkuttelee tuhansia vierailijoita ympäri vuoden. Matala ranta syvenee hitaasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Nallikarin ranta on vasta maisemoitu, ja rantabulevardia kävellessä, tunnet olevasi kuin ulkomailla! Rannalla voi pelata rantatennistä, -lentopalloa ja -jalkapalloa.  Jos lapsia ei rannalla temmeltäminen huvita, rannan tuntumassa on laadukas leikkialue ja hämähäkin verkkoa muistuttava kiipeilyteline, jossa jokainen lapsi viihtyy!

 

Tekemistä koko perheelle

Tekemistä perheelle, isoille ja pienille: Vauhtipuisto, Seikkailupuisto Huikia, Superpark, Tietomaa –kaikkiin näihin liput meiltä!